Стање ствари: Вучићев „топли зец“ за Додика

Дан српског јединства, слободе и националне заставе данас се „централно обележава“ у Бијељини. Претходно су га обележиле центрифугалне силе

Милорад Додик и Александар Вучић (Архивска фотографија: Reuters/A. Bronic)

У протекла три дана таблоид Alo! објављивао је чланке о „срамном Додику“, „хрватском слуги“, човеку који је Хрватима предао документа о Јасеновцу, због чега може да посећује то, председнику Вучићу забрањено место (овде). Прича се наставила новом „срамотом!“ проласком хрватског председника Милановића преко Бање Луке у Јајце на прославу 27. годишњице акције хрватске војске у Босанској крајини – „Мистрал“ (овде).

Извор: Аlо!

Како је Alo! био једини у овој кампањи, могло се помислити да Главни Уредник Свих Таблоида само дисциплинује Додика, да ли стварно због Јасеновца, да ли као услугу Немцима, да ли из оба разлога…

Но, када се јучерашње издање Политике придружило причи, ширећи је на тајни трочасовни сусрет Милановића и Додика на Додиковом приватном имању у Лакташима (овде), постало је јасно да се ради о озбиљнијој Вучићевој партији против Додика.

Извор: Политика

Додик је у Скупштини РС, потом, изгубио битку за ускраћивање агремана новом немачком амбасадору у БиХ, а извори Стања ствари из Бање Луке наводе да до сада, за све време Вучићеве власти, опозиција у РС није од њега добила тако срдачне поздраве као протеклих дана. Рано је говорити о томе како ће све ово утицати на скорашње изборе у Српској. Једно је извесно: Вучић је решио да те изборе не посматра као аутсајдер, имаће неколико пешака у џепу, макар морао претходно да их провуче кроз „топлог зеца“!

(Стање ствари)

Прочитајте још



Categories: Противу дезинформација

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading