Милорад Додик: Немци су нас побили у прошлом веку – неће нас сада на други начин побити

Немачка води политику сатанизације Срба. Зато су послали Шмита и војску у БиХ, изјавио српски члан Председништва БиХ

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Немачка нема право да се меша у унутрашње уређење БиХ и истакао да Немачка заговара да БиХ буде организована као грађанска земља, што је антиуставно и значило би да нема ни енитета, ни конститутивних народа.

„То је антиуставно и нико од тих великих демократа и заговорника правне државе није рекао да се Немачка меша у унутрашње уређење БиХ. Има уставна процедура како то треба да буде, а Немачка каже да то треба да се уреди на потпуно други начин”, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву и додао да у том случају БиХ неће ни бити.

Он је навео да новом немачком амбасадору није дао сагласност јер сматра да долази са злим намерама и да реализује ригидну немачку политику, што је неприхватљиво.

Милорад Додик: Кристијан Шмит неће писати историју дјеци у Српској

„Нисам глуп да не разумем да нови амбасадор долази да реализује њихове политике, а њихова политика је резолуција Бундестага. Па зато су послали Шмита да то коригује и два члана Уставног суда БиХ, који ради на томе да загорчају живот Републици Српској. Послали су и војнике“, рекао је Додик.

Он је оцијенио да Немачка води политику сатанизације Срба.

Додик је навео и да је видљива аспирација актуелне власти у Немачкој за доминацијом.

„Док је била /Ангела/ Меркел – то је било коректно. Ми не желимо да будемо поробљени. Они су нас побили у прошлом веку. Е, нећете нас сада на овај начин побити“, рекао је Додик.

Опрема: Стање ствари

(Срна/Факти/Искра, 27. 8. 2022)

Милорад Додик није дао сагласност за новог немачког амбасадора у БиХ

Српски члан Председништва БиХ тражио и да се заузме став о неуставном и нелегитимном поступању господина Кристијана Шмита и да се поднесе пријава против њега

Милорад Додик (Фото: З. Шапоњић)

Српски члан Председништва БиХ на последњој седници тог тела одбио је да дâ сагласност за именовање новог немачког амбасадора у БиХ.

Додик је гласао против давања агремана немачком амбасадору, па је та тачка дневног реда пребачена за следећу седницу Председништва.

Српски члан Председништва БиХ је на истој седници тражио да се заузме став о неуставном и нелегитимном поступању господина Кристијана Шмита и да се поднесе пријава против њега, преноси Спутњик.

Кристијан Шмит потпуно изгубио контролу на конференцији за новинаре: Доста ми је!

Он је такође, на конференцији за штампу после седнице, рекао да ће српски представници на нивоу БиХ блокирати све пројекте.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 8. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Собом

    Собом
    Бити
    Живјети
    Не крити

    Право
    Исправно
    Собом
    Усправно

    Диши
    Вјеру
    Прескочи
    Вечеру

    Себе
    Дај
    Никад
    Не продај

    У Небо
    Гледај
    На се
    Не дај

    Момчило

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading