Сергеј Рјабков: Енглеска и САД желе да гурну под тепих податке о биолабораторијама

Москва са савезницима у ОДКБ-у разматра питање њихове сарадње са САД у војно-биолошкој области, изјавио заменик министра спољних послова Русије

Сергеј Рјабков, заменик министра спољних послова Русије (Фото: Наша борба)

Лондон и Вашингтон, по речима заменика руског министра спољних послова Сергеја Рјабкова, покушавају да гурну под тепих информације о војним биолошким активностима Америке у Украјини, наводи Спутњик.

Рјабков је нагласио да Русија, говорећи о опасним активностима америчких биолошких лабораторија у Украјини, не покушава тиме да „скрене пажњу“ са специјалне операције.

„Говоримо о томе шта је пронађено у одговарајућим лабораторијама и какву документацију смо успели да прикупимо током специјалне војне операције скоро шест месеци, ако не и више. Стога се не бих сложио са вашим термином ‘одвући пажњу’ – ово је управо привлачење пажње, доследно, фокусирано привлачење пажње на један веома озбиљан проблем који, колико сам разумео, колеге у Лондону и Вашингтону желе да гурну под тепих и праве се да не постоји, да је једноставно измишљен и представља елемент руске, како волите да кажете, ‘дезинформационе стратегије’“, рекао је Рјабков на онлајн конференцији за штампу у Москви, одговарајући на питање британског новинара, преноси Спутњик.

Генерал Игор Кирилов: Америка јача војно-биолошки потенцијал, под контролом Пентагона 336 објеката у 30 држава

Рјабков је додао да Москва са савезницима у ОДКБ-у разматра питање њихове сарадње са САД у војно-биолошкој области.

„Наравно, сарадња са САД и америчким савезницима наших савезника је разлог за дискусију, за озбиљне разговоре. Ми нашим савезницима верујемо, знамо за њихов одговоран приступ томе како граде своје односе са Сједињеним Америчким Државама, али ми такође знамо да се ова држава у својим приступима са савезницима Русије у ОДКБ-у руководи интересима који су супротни нашим“, објаснио је руски дипломата.

„Овде се појављује област за дубоке разговоре, расправе, што ми и радимо“, додао је заменик министра.

Према његовим речима, Русија ће инсистирати на наставку разматрања питања војно-биолошких активности Вашингтона ван државних граница САД, посебно у Украјини.

Москва: Фонд Бајденовог сина умешан у финансирање биолабораторија у Украјини

„Инсистираћемо да колеге које нам се супротстављају не могу да подвуку црту под тим. Овде постоји много питања и, искрено, ситуација је двосмислена у смислу слабости процедуре, могућности за нека вештачка блокирања од стране опонената. Сви то схватамо, али тиха вода брег рони, и у целом свету, наглашавам, расте став о томе шта је војно-биолошка активност и шта је сарадња са западним земљама у тој области“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Србин.инфо, 14. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар