Сретен Ђорђевић: Рио Тинто нема намеру да оде, Србија зона жртвовања за потребе „зелене агенде“ ЕУ

Потпуно сам сигуран да је Србија прва на удару, ако не и једина на тлу Европе, која ће бити изложена страхотама рударских и других пројеката на својој територији, рекао адвокат

Сретен Ђорђевић (Извор: Снимак екрана)

Гост емисије „Прави угао“ Радио-телевизије Војводине у четвртак 11. априла био је Сретен Ђорђевић, адвокат.

– Рио Тинто нема намеру да оде. Повећавају улагања и број запослених. Финансијски извештаји показују да су до сада уложили 510 милиона евра. Приход од рудника за буџет државе миноран, Србија ће бити „зона жртвовања“ за потребе зелене агенде ЕУ, рекао је адвокат.

– Прочитао сам у изјави једног високо рангираног европског званичника који је довео у везу „зелену агенду“ Европске уније са потребом жртвовања држава које би омогућиле реализацију те агенде. Потпуно сам сигуран да је Србија прва на удару, ако не и једина на тлу Европе, која ће бити изложена страхотама рударских и других пројеката на својој територији. Грађани тога морају да буду свесни и да ураде све да до тога не дође, истакао је Ђорђевић.

Ауторка и водитељка: Љубица Гојгић

Погледајте целу емисију: 

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТВ, 11. 4. 2024)



Categories: Гостинска соба

Tags: , , ,

2 replies

  1. Александар Вучић сам каже да је фудбалски навијач вукодлачке “Црвене звезде” 1945-2024. на костима заклане “Велике Србије” 1913-1945.
    Године 2021. Александар Вучић је “Црвеном реком” [Rio Tinto] на србској реци куцавици Дрини постао ликвидатор Србије, Србске и Србства.

    30
    1
  2. Рио тинто је дошао у деспотију где када поткупите вођу можете да радите шта хоћете. Просто. Мора да оде он, да би отишли они

    5
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading