Андреј Фурсов: Само победа!

Да ли су нам сви Словени браћа? Срби су нам браћа. Бугари су у оба светска рата ратовали на страни Немачке. Чеси, такође, нису наши људи, а Пољаци, заједно са Британцима, деле прво место у русофобији, каже Фурсов

Андреј Фурсов (Фото: Комсомолска правда)

(Изборский клуб, 5. 5. 2022)

Иља Титов: Андреје Иљичу, како оцењујете позиције главних светских играча у вези са нашом специјалном војном операцијом?

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Почећу од Кине. Укратко, она је, као и увек, опрезна, уздржана, али, пре или после, владајући слој Кине ће морати да учини коначан избор. Сада, према подацима којима располажем, отприлике 25-30% овог слоја тесно је повезано са западним капиталом и богатим слојевима у самој Кини, и иступа за придруживање санкцијама против Руске Федерације, да би се солидарисали с Англосасима. Други део слоја, отприлике 40%, углавном група Си Ђинпинга и његових савезника, потпуно тачно указује да је у случају пораза Руске Федерације следећа Кина и њен опстанак у данашњем облику, у наредних десетак година, врло је проблематичан. Много тога зависи од неопредељених; одговор ће дати предстојећи конгрес Комунистичке партије Кине.

Иља Титов: О непријатељству Англосаксонаца према нама и њиховој позицији не морамо да говоримо, све је јасно. А Европска унија, Европљани? А наша браћа Словени?

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Да ли сте уверени да су нам они браћа? Пре ћу се сложити са Ф.М. Достојевским и К.Н. Леонтјевом који су још у XIX веку све схватили. Срби су нам браћа. Бугари су у оба светска рата ратовали на страни Немачке. Чеси, такође, нису наши људи, а Пољаци, заједно са Британцима, деле прво место у русофобији.

Иља Титов: Зато што су католици?

АНДРЕЈ ФУРСОВ: И због тога. Али, нешто друго је главно. Пољаци су изгубили од нас у „сукобу међу Словенима“, при томе не на поене, већ нокаутом. Почетком XVII века ми смо их избацили из Москве, 1667. године смо вратили Украјину и Кијев, а крајем XVIII века присајединили Пољску (средином XIX века то су само привислинске губерније Руског царства). И Пољаци са својом гордошћу не могу да опросте Русима што су, за разлику од њих, створили велику, централизовану власт (самодржавну Русију, СССР) и не мање велику – европску културу Модерне, једнаку западној верзији европске културе, а Пољска је увек била, јесте и биће периферија, задње двориште – политичко и, главно, културно, исте те Европе.

А сада о западним Европљанима. У интервјуу који је дао непосредно пре смрти, К.К. Мељник-Боткин, шеф француске специјалне службе за време Де Гола, каже да Руси не треба да буду у заблуди: без обзира на то што је прошло два века Французи неће заборавити и неће опростити Русима победу над Наполеоном. А шта да кажем онда о Хитлеру и нашој победи и над његовом Немачком и над његовим Еврорајхом? Мржња према Русији свих тих шолцева, урсула фон дер лајен и друге антируске поганије – само је мржња потомака (а понекад просто унука) нациста, мржња историјских губитника који сматрају да је сада дошло време реванша и да могу – на команду Англосаксонаца – да подигну главу. Треба се сетити да СССР није ратовао само са Хитлеровом Немачком, већ са Хитлеровом Европском унијом – јер је Европа, изузимајући Србе, легла под Рајх. Разуме се, отпора је било готово у свакој земљи – ипак, треба знати да је много више Француза било у војсци Рајха него у Покрету отпора, да су последњи заштитници Берлина били француски и естонски есесовци. Данашња мржња Европљана, пре свега Немаца (не свих, разуме се), према Русима представља жеђ за реваншом. А за реванш су потребни нови нацисти, пожељно Словени, и Постзападу је било потребно њихово поновно стварање.

Сада постају јасне многе ствари, које су раније, барем споља, биле изненађујуће. Тако су у ОУН последње две године стално стављали на гласање питање о недопустивости величања нацизма. Две делегације – САД и Украјина – увек су гласале против, а државе Европске уније биле уздржане, дајући на тај начин „зелено светло“ величању нацизма. Даље, пре неколико година, немачка криминалистичка полиција открила је неонацистичку организацију у војнообавештајно служби ове земље, које је имала тесне везе с аналогном организацијом у војнообавештајној служби Аустрије. Руководство немачке обавештајне службе наводно је превидело постојање неонациста унутар својих структура. Заправо, мислим да су у праву аналитичари који сматрају да је то, као прво, била једна од ћелија Црне интернационале; друго, да је њена основна функција у данашњој етапи – припрема, по духу им блиских, неонациста из Украјине. Отуда „слепило“ њиховог руководства.

Недавно је, за време посете Кијеву, Жозеп Борељ отворено изјавио да је пожељно да се конфликт између Украјине и Русије реши војним, а не дипломатским путем. Заборавио је, очигледно, болестан, судбину „плаве дивизије“. На Твитеру је написао: „Овај рат мора бити добијен на бојном пољу“. Тако нешто високи евро-чиновници до сада – још од времена напада Хитлерове Немачке на СССР – нису себи дозвољавали. Ето, још један реваншиста се вратио. Маске су коначно збачене. Непријатељ је пред вратима, и, или они нас – или ми њих.

Жозеп Борељ: Испорука оружја важнија од санкција, рат ће се ријешити на бојном пољу

Иља Титов: Изгледа да је раније тај исти Борељ говорио о неопходности решавања овог питања дипломатским путем.

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Ситуација се променила. Но, свеједно, јасно је да ће, упркос свој помоћи Постзапада Украјини, Русија победити, макар и тешко. Уз то, како видимо, неће се остварити наде постзападњака у такозвану „партију мира“ у Москви.

Ситуацију је јасно осликао, у мартовском броју журнала Foreign Affairs (који издаје Савет за међународне односе, који изражава званичну позицију ултраглобалиста), Самјуел Череп, виши научни сарадник корпорације РЕНД, бивши виши саветник заменика државног секретара САД. Он сматра да је постизање брзог компромиса са Путином – најбоља варијанта за САД. Зашто? Врло једноставно. Пошто је очигледно да ће Руска Федерација у сваком случају савладати Украјину, мир ће бити последица Путинове победе, а то аутоматски означава стратешки неуспех САД. Борба Запада за утицај у региону, примећује Череп, измакла је контроли. Победа Русије, подвлачи он, не само да ће изменити ситуацију по целом периметру граница Руске Федерације, већ ће и онемогућити да Русија буде позвана на одговорност због започињања рата. Уз то, што конфликт дуже траје, више се зближавају РФ и Кина, јачајући једна другу, у време док САД тежи да избегне стварање новог биполарног света. Победа Путина ће ојачати његов режим, а пошто је главни циљ САД, према Черепу – смена режима у Русији, Запад мора да постигне мировни споразум РФ и Украјине пре руске победе.

Жозеп Борељ сада тврди да Русија неће да заузме Украјину већ да врши притисак

Дакле, све је јасно – и циљеви и средства. Брз мировни споразум је средство слабљења политичког режима РФ, његове смене и, као последица тога, ликвидације биполарности, коју могу остварити Кина и РФ – три у једном. С ове тачке гледишта потпуно је јасно: сви који, а посебно у Русији, позивају на моментални прекид војних дејстава у Украјини и брзо закључивање мира заснованог на „компромису“ – раде у интересу САД, Постзапада и, сагласно томе, представљају непријатеље Русије. Амерички аналитичар је јасно осветлио и интересе САД и средства за њихову реализацију, а ми смо добили маркер који нам омогућава да јасно одредимо ко је непријатељ. „Партија мира“ је партија мирног уништења Русије.

Иља Титов: Колико дуго ће, по вашем мишљењу, трајати војна дејства?

АНДРЕЈ ФУРСОВ: То зависи од тога колико ће времена бити потребно за реализацију интереса страна које су у конфликту. Интерес Русије је демилитаризација и денацификација Украјине, ликвидација опасности по нашу безбедност. Интерес укронациста је спасавање сопствене коже по цену живота, пре свега, мирног становништва. Интерес Постзапада у целини – максимално слабљење Руске Федерације, ликвидирање нашег нуклеарног оружја, распарчавање земље и успостављање потпуне контроле над руским ресурсима, обарање Кине, пре свега поделом на депресивни, ултраглобалистима непотребни, Север, и у светске процесе чврсто интегрисани Југ (могућа је и макрозона, „трапез“ Јапан – кинески југ – Тајван – и, минимално, Јужна Кореја).

Но, постоје и специфични интереси – брзина управо њиховог спровођења умногоме ће одредити економске детерминанте дужине војног сукоба, поред геополитичких фактора. Разматрајући питање основних добитника рата у Украјини, Андреј Грибов, чије материјале препоручујем за читање, издваја три групе:

  1. Финансијери „колективног Запада“;
  2. Произвођачи угљоводоника, који су нагло поскупели;
  3. Светски војно-индустријски комплекс.

Основни циљ финансијера, који је скоро постигнут, јесте одузимање капитала руски олигарсима, чиновницима и бизнисменима, капитала смештеног на Западу, у оф-шор компанијама, у непокретностима, јахтама и томе слично – чије је вредност достигла 2 трилиона долара. Ова група светских лопова свој циљ је реализовала, али још месец дана рата, да би се „формирало јавно мнење“, неће шкодити. Приход произвођача нафте (а то су компаније из десетак земаља) је 50-100 милијарди долара месечно, због тога им је важан продужетак рата. За само мали део, од стотину милијарди долара, примећује А.Ј. Грибов, може се покушати „подмићивање и генерала и чиновника с обе стране конфликта. Метод је разрађен још почетком арапско-израелских ратова“. Играчи из сфере светског војно-индустријског комплекса су познати. Достављање Украјини тешког наоружања и анализа војних операција за њих је игра; она „омогућава да крупни играчи војно-индустријског комплекса, распореде међу собом неколико трилиона долара у току наредних десетак година. Још који месец је неопходан војно-индустријским службама. Више од тога – није потребно.“ Отуда закључак: ако не дође до неких непредвиђених догађаја онда је завршетак рата могућ за 4-5 месеци, то јест крајем јула или августа.

Андреј Фурсов: Психоисторијски рат

Ипак, мислим да није ствар толико у непредвиђеним догађајима. Поред њих и економије, постоји и логика геополитичког сукоба и вођења војних операција, логика, или, ако хоћете, „магла рата“. Не говорим овде о дугорочним геоисторијским циљевима Постзапада, који диктирају продужавање сукоба – максимално слабљење Русије са перспективом њеног рушења од стране Англосаса и Европске уније и истовремено гушење Европске уније од стране Американаца.

Иља Титов: Јасно је да што конфликт буде дуже трајао, то ће бити гора енергетска и прехрамбена ситуација у Европској унији. Можда је то један од циљева покретања сукоба.

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Наравно, он је полифункционалан: слабљење РФ и ЕУ, делимично (а можда и прилично) – квари британску игру у Источној Европи, ради за Америку и ултраглобалисте.

Али ми нисмо имали други излаз осим да започнемо специјалну операцију. Избор могућих решења није био велики: послати војску није весело, не послати војску – катастрофа, и свеједно – рат, само у значајно горим условима за нас.

Иља Титов: Појасните, молим вас.

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Сећамо се да је В.В. Путин током децембра покушавао да добије од Постзапада, од НАТО пакта, то јест од САД гаранције о безбедности, пошто је било познато да су укронацисти, подстакнути тим истим Постзападом, припремали удар по, у том тренутку, непризнатим републикама. Захтев за гаранције о безбедности у преводу на обичан језик гласи: „Смирите вашег пса на ланцу. И сами се смирите“. Но, пса на ланцу су три деценије гајили и пујдали на Русију, не зато да би га смирили, већ да би ратовали рукама укронациста са Русијом, гушили је, оковали, ослабили постојећи режим у њој. И, ето ситуације средином фебруара. На граници са ЛДНР концентрисана је моћна војна песница Војске Украјине и наци-батаљона, способна да за мање од једног дана уништи народне милиције република и изађе на границу са Руском Федерацијом. А пошто је у то време РФ признавала територије самопроглашених република делом Украјине, у таквој ситуацији, помоћ ЛДНР од стране РФ била би немогућа – уосталом, већ би било касно. Наше војне вежбе у областима које су се граничиле с Украјином су се завршиле и Макрон је изјавио да је неопходно повлачење руске војске. Предлог је имао провокативни карактер, истог типа као и Обамин из 2014. Тада је он замолио В.В. Путина да убеди В.Ф. Јануковича да повуче војску из Кијева, обећавши да ће се у том случају ситуација смирити. Војска је повучена и тада се догодио преврат. Али, то пролази само једном. Макрону није прошло. Руководство РФ је учинило једини могући избор који, суштински, смањује геополитичку опасност: признање ЛДНР и помоћ против агресије која је припремљена. Непријатељски удар је био предупређен за буквално неколико дана.

Владимир Путин: Завршена глобална политичка и економска доминација Запада

Да се то није десило, укронацистички режим би залио Луганск и Доњецк крвљу, нашли би се на нашим границама и почели припрему за напад на Крим и пограничне области РФ. Конфликт је планиран за крај 2023. и почетак 2024. године.

Иља Титов: Зашто баш тада?

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Управо почетком 2024. године, по мишљењу америчких и западноевропских стручњака, оружане снаге Украјине биле би спремне за озбиљан рат са Руском Федерацијом. Наравно, ни 2024. године Украјина не би могла да рачуна на победу над РФ, али није реч о томе, и такав задатак Постзапад, уз сву мржњу према Русији, не би поставио. Реч је о нечем другом: о отпочињању таквог конфликта од стране укронациста који би могао нанети РФ неприхватљиве губитке и испровоцирати кризу власти управо у предвечерје председничких избора, која би могла довести до смене режима. Године 2022. оружаним снагама Украјине су за то недостајале две ствари, готово катастрофално.

Иља Титов: Које?

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Авијација и гориво и мазиво. Тек крајем 2023. и почетком 2024. Американци би могли да реше овај проблем испоруком Украјини авиона F-15, F-16 и A-10. До тада би морали да буду завршени и нафтоводи из Пољске и Румуније – који би решили проблеме горива. Као резултат тога, почетком 2024. године имали бисмо укронацистички режим добро наоружан и спреман за рат. Како је приметио председник Руске Федерације, ако је туча неизбежна, онда удари први – то штеди животе, ресурсе и време.

Владимир Путин: Санкције Запада су цена за слободу и независност Русије

Иља Титов: Дакле, можда су у праву они који су сматрали да се 2014. није требало ограничавати на Крим, већ ићи даље и не чекати осам година?

АНДРЕЈ ФУРСОВ: 2014. године и ја сам тако мислио. Али, недавно сам схватио, а данас још боље схватам у чему сам грешио. Године 2014. нисмо били спремни за тотални конфликт са колективним Постзападом – није било ни снажне армије, ни прехрамбене индустрије, ни реалног банкарског система. Нама је и сада, када је све то за осам година овако или онако створено, тешко, а 2014. године би нас просто самлели. Да, и 2022. САД су нас принудиле да нападнемо, али, прво, већ смо имали базу за напад; друго, овим ударом решавамо своје проблеме и истовремено стварамо проблеме Америци, и заједно са Америком нашем отвореном непријатељу Европској унији: енергетске, прехрамбене и социјалне. И што више Европска унија буде имала проблема, брже ће се распасти, макар и de facto, и то је боље за нас. Некада је Ф.И. Тјутчев рекао да после стварања руске империје Петра Великог, обнављање империје Карла Великог у Европи није могуће. Геополитичар, дипломат и песник имао је у виду да се снага јединствене Европе и снага Русије налазе у обрнуто пропорционалној вези: што је јача Русија, слабија је Европа и обрнуто. Довољно је сетити се да се Европска унија реално подигла после рушења СССР-а. Сада се ситуације развија у обрнутом смеру.

Данас Европљани бесне, споља су тако милитантни („ох, држите ме, седморица“) управо зато што време Европске уније пролази, и без одобрења Америке, политички импотентни, ништа неће моћи да ураде. А одобрења нема, ипак је Дуремар из Беле куће, уз сву своју гадну реторику, значајно суздржанији од Европљана и Британаца. У случају ширења конфликта САД ће морати да се умешају, а то им, у крајњој мери, засад не одговара, посебно имајући у виду кинески проблем.

Извор: Снимак екрана

Иља Титов: Другим речима, САД даве свог европског конкурента.

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Да, али то није једини разлог извлачења „масти“ Европи. Постоји још један, повезан не са геополитиком, већ са „великим ресетом“, изградњом новог светског поретка од стране наднационалних структура. Један од задатака у току ове изградње је експропријација, а у суштини – уништење највећег дела средњег слоја (који понекад, нетачно, називају „средњом класом“, иако он није класа у правом смислу ове речи, а који се састоји од представника различитих класа са приближно истим приходом).

Богатство савременог света процењује се на отприлике 85-90 трилиона долара. Само 1% становништва (70-75 милиона људи, ако је тачна данашња процена да у свету живи 7,6 милијарди људи) супербогатих и богатих поседује око 35 трилиона долара, док 12-15% становништва (око 1 милијарда људи), а то и јесте светски средњи слој, поседује око 40 трилиона долара; још 10-15 трилиона – а то су мрвице, припада остатку од 85% светског становништва, то јест, отприлике 6 милијарди људи; од ових сиромашака тешко је било шта узети, ма и мучно; али 1 милијарда „средњака“, мидлова, који су још компактно концентрисани у градовима и богатим предграђима, и што је још важније, чврсто интегрисани у систем, и зато контролисани и рањиви – да, то је то! Поред тога, 40 трилиона је много више од 10-15 трилиона (овај део планирају да узму касније помоћу елементарног смањивања броја становништва, пре свега нижих слојева, као „сувишних уста“). Генеза капитализма одвијала се у облику експропријације земљишта. Генеза посткапитализма (који је представљен под лажном заставом обновљеног „стејхолдерског“ или „инклузивног“ капитализма) такође ће се одвијати у облику експропријације од стране главних бенефицијара капитализма са социјалним, велфероским (Welfare state) лицем у другој половини XX века. „Инклузивно“, „стејкхолдерски“ – све су то Поља Чудеса у Земљи (посткапиталистичких) Будала, где ће нови мачори Базилио и Алисе (Шваб и Евелин де Ротшилд) намамити Буратина из средњег слоја – „крекс, фекс, пекс“.

Узгред, у експропријацији од средњег слоја тек је на крају – одузимање имовине, први кораци су смањење потрошње енергије овог слоја, кретања у простору (могућност туризма), исхране, њеног рационалисања. Заправо, ове задатке је требало да реши „пандемија“; зашто их није решила – о овој теми можемо много говорити, но, сада је важније нешто друго: зашто је Европа мета? Прво, зато што од 400 милиона становника Европске уније, средњи слој чини – не мање од 150 милиона, дакле, има се од кога извадити „маст“. Друго, Европска унија нема политички субјективитет, атлантске елите послушно испуњавају вољу ултраглобалиста на штету сопственог становништва, које је, у суштини, незаштићено. А ако се нешто деси могу се уништити „етничким оружјем“ – мигрантима, изазивањем сукоба на етничко-расној основи. Узгред, конфликт у Украјини је подарио атлантским врхушкама и постзападном грађанину спољашњи објект мржње, за разлику од миграната (који су унутрашњи). Понавља се „мексички талас русофобске хистерије“ (Б. Чуков), који се на Постзападу већ претвара у наведену психичку епидемију, која омогућава да се усмерава, „пандемијом“ и нарастајућом социјалном кризом изазвано незадовољство – против Руса. А уз ову буку Европљане можете скинути до голе коже, што им и чине.

Андреј Фурсов: Да је Закерберг на Фејсбуку дозволио позиве на убијање Израелаца – ликвидирао би га Мосад!

Са средњим слојем у Европи почињу да раде оно што су радили са средњим слојем соц-лагера, пре свега СССР-а, деведесетих година. Пљачка је тада добила фантастичан обим. Ако је 1989. године у Источној Европи, укључујући и европски део СССР-а, испод линије сиромаштва живело 14 милиона људи, већ 1996. их је било 168 милиона. У извештају УНЕСКО-а о сиромаштву то је названо највећим погромом средњег слоја у историји. Ми се сећамо ко је доспео под нож – не Окамов, већ гајдарско-чубајски, и следбеника њихових реформи, у земљи и иностранству. Експроприсани су учитељи, инжењери, вискоквалификовани радници, лекари, официри, научни сарадници. У скоро тристамилионитом СССР-у средњем слоју је припадала скоро трећина становништва. А сада, 30 година касније, дошао је ред на средњи слој Европе. Припремајући се за „бег из капитализма“ ултраглобалисти „отварају нову конзерву“. Планирају да „једу“ Европу током двадесетих година овог века.

Иља Титов: А онда?

АНДРЕЈ ФРУСОВ: То је занимљиво питање. Следећи кандидат за експропријацију може бити земља у којој је тај слој бројан. Два су кандидата: САД са Канадом и Кина. Број „средњака“ у обе земље је приближно једнак, између 300 и 400 милиона (зависно од критеријума одређивања). Изабраће ултраглобалисти, наднационалисти. На први поглед делује да ће поштедети САД – оне су њихове. Њихове – само формално. У суштини, ултраглобалистима ни етничка, ни расна припадност не игра улогу – они су изнад тога. Историја коришћења етничког оружја од стране атлантиста, у облику миграната с Блиског Истока и из Африке, против својих, Европљана, хришћана, белих – јасно о томе сведочи. Следећи кандидат, после Европе, за „черупање“ је, како ја видим, САД са Канадом. Два су узрока, не рачунајући чињеницу постојања огромног, по броју, иако опадајућег, средњег слоја. Прво, с једне стране – огромна маса сиромашног небелог (црнци, латиноси) становништва, у чију корист се може извршити прерасподела прихода, националног богатства и на тај начин аргументовати (намерно) погоршање положаја средњег слоја, уз помоћ специфичних пореза, исплата „социјалне репарације“ потомцима робова и томе слично. С друге стране, масу небелих, агресивних нижих слојева лако је нахушкати на средњи слој, како нам је то већ показала историја „црним фашизмом“ BLM. И некакву посебну технологију социјалног инжењеринга није потребно смишљати, довољно је пустити наведену психичку епидемију, као што је то било са „флојдо-беснилом“.

Друго, кинески владајући слој је последњих десетак година јасно и убедљиво демонстрирао да посредством система социјалног рејтинга, који је идеално „легао“ традиционалној кинеској дисциплини и власти КПК, може веома ефикасно, много ефикасније него врхушке Постзапада са остацима последњих демократских институција и традиција грађанског друштва, хришћанске савести (Кина је, као и Јапан – само култура стида), контролисати своје становништво, штавише – интериоризовати ову контролу, претворити је у самоконтролу масе. Запад је последњих 200 година, такође, веома напредовао на том путу, васпитавајући, помоћу онога што ја називам СМРАД (средства масовне рекламе, агитације и дезинформације), пропагандом и институцијама репресивне свакодневнице („надзирати и кажњавати“ по М. Фукоу) послушног, безиницијативног, лишеног критичког мишљења, стандардизованог ситим и комфорним животом – човека, „ходајући желудац“. Ипак, постоји граница коју европски човек неће прећи, а Кинез живи иза те границе, органски, за своје друштво и културу. Управо таква социјална индивидуа, „контекстуална личност“, потребна је ултраглобалистима у њиховом „врлом новом свету“.

Андреј Фурсов: Како проћи кроз ново „Мрачно доба“

У том погледу Кина је готово идеална за њих и, нимало случајно, у трамповска времена, Си Ђинпинг је изјавио у Давосу да је Кина спремна да стане на чело глобализације. Имао је у виду замену САД не у сфери економије, Си је реалиста, већ лидерство у стварању, модела друштва и човека неопходног за ултраглобалисте новог поретка: „ви хоћете песме, ја их имам“. И давоска „компанија“ је правилно схватила сигнал; друга је ствар што се у бајденовска времена ситуација почела развијати другачије, заоштриле су се америчко-кинеске противречности и вектор борбе за тип глобализације се променио. Слабост Кине као полигона за ултраглобалисте је депресивни Север који се, и на етничком плану, разликује од Југа. Узгред, овај проблем није нерешив: при de iure очувању јединствене Кине, може доћи до de facto „развода“ између Југа и Севера (цела историја кинеског система јесте постојани распад и уједињење после дугог периода одвојеног живота, а као што је познато, еволуција великих, сложених система је неповратна), при томе Север може бити избачен, као што се то десило, на пример, са искоришћеним северозападом Бразила на прелазу XVIII–XIX век, а Југ, као што сам рекао, може постати елемент макрозоне (регион-економије) „Јапан – југ Кине – Тајван – (могуће) југ Кореје“; последња варијанта претпоставља пораз групе Си Ђинпинга, што у овом тренутку, по мом мишљењу, није много вероватно. Ипак, после „цепања“ САД, са њиховим врло могућим, најмање – de facto распадом на Север и Југ, па и на више делова (претпоставимо око 2030. године), доћи ће на ред и Кина са својим вероватним „раслојавањем“. Напомињем, ипак, да је при данашњој брзини и промењивости, не само догађаја, већ и тенденција, прогнозирање веома сложено, и чак незахвално. Године 1996. објавио сам књигу Звона Историје. Капитализам и комунизам у ХХ веку. У њој сам дао неке прогнозе. Многе су се оствариле. Али како! Оно што сам прогнозирао за 2030-те и 2040-те године или се десило 2010. или ће се, потпуно је очигледно, ускоро догодити. А темпо данашњих промена неупоредив је са оним из деведесетих.

Иља Титов: А шта ће бити са Русијом у овим прерасподелама?

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Јасно је да је Постзапад поставио задатак да максимално ослаби Русију и лиши је дела суверенитета, доводећи овде на власт своје марионете. Постоји један ограничавајући фактор – Кина. Постзапад стреми коначном решењу руског питања, али тако да то решење не донесе корист Кини. Ја не говорим о томе да је РФ за Кину сировински и војни ослонац, што и ствара основу за, минимално, тактички савез и координацију деловања у зонама заједничких интереса, као што је показала, на пример, недавна акција у Казахстану, која је дефинитивно решила спор између два клана и тиме указала Британцима где су границе њихових могућности. То је још један разлог зашто су Британци тако бесни поводом Украјине – желе реванш. А Европска унија им у томе активно помаже. Изјава Бореља о томе да кијевски режим мора да победи војним путем, а не дипломатским, сведочи да Постзапад ништа није постигао својим економским санкцијама „из пакла“.

Самим тим, узгред, западоиди су признали да су – пакао, и ја им на томе честитам – код њих је сатанизам толико распрострањен; узгред, амерички сатанисти су званично подржали Украјину. То се догодило одмах после појављивања на Мрежи „друштвеног видеа“ у којем Украјинка коље српом „руског ратног заробљеника“, говорећи да се пробудио украјински бог, који је спавао у подземљу – паганизам заједно са сатанизмом. Инсценација погубљења „маринца“, представљена као приношење жртве или паганским боговима или сатани – није изузетак. У дворишту бивше базе наци-батаљона „Азов“ открили су велику статуу паганског божанства и заједно са њом – жртвени камен са остацима жртава које су приносили. У згради наци-батаљона пронађена је смањена верзија истог идола. Како кажу експерти, да би одвојили „азовце“ од народа који је требало да убијају, „специјалисти“ су разрадили за њих синкретички (паганство плус сатанизам) религиозни комплекс, у чијем центру је – култ смрти.

Сам „Азов“ иступа као неки војно-религиозни ред, који стоји и изнад Војске Украјине, и изнад друштва као виша каста, заснован на припадности култу смрти. Овде су очигледне паралеле и са СС редом и његовом усредсређеношћу на смрт и свему што је мрачно, и са ИСИС-ом. Утисак је да је све то стварано по истим моделима, и ако је тачна хипотеза о немачком црноинтернационалном неонацистичком трагу у формирању ИСИС-а, онда и „Азов“ и жртвовање „руског војног заробљеника“ постаје много јасније. Криза, руинизација друштва и земље довеле су до тога да силе хаоса изађу напоље, а „тихи“ Англосаксонци и Немци су им дали организациону и идејну форму.

Андреј Фурсов: И Ротшилди и Рокфелери суочени су са кризом из које нема излаза (2017)

Постзападу је, на било који начин, укључујући и војни, потребна победа над Русијом, но, они ће ратовати преко Украјинаца – „до последње капи њихове крви“, како је рекао Б. Џонсон, подстичући Словене да убијају Словене. Међутим, да ли Словени ратују у наци-батаљонима? Пре ће бити, Орци.

Постзапад, такође, наноси информационе психо-ударе РФ, али овде они делују, пре свега, на слабо информисане људе и социјалне изопштенике (не више од 6-10% становништва) плус домаће „шакале“ – „пету колону“. Пропаганда Постзапада у РФ рачуна на двојни раскол и конфликт: између власти и становништва и унутар саме власти, унутар владајућег слоја. Овде је улог стављен на такозване либерале, који са реалним либерализмом немају везе, и којима више пристаје назив „сислиби“ (системски либерали) или „јељциноиди“. Јасно је да рат маргинализује ову публику спремну за опуштено-лоповски (корупционашки) живот, али неспособну за самоограничење и осећање јединства са народом у часу сурових искушења. А тај час је дошао и потребна је друга елита која је способна да извуче земљу из историјске замке.

Са руског посрбио: Александар Мирковић

(Сродство по избору, 10. 5. 2022)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

25 replies

  1. Fantastična analiza!

    29
  2. Ванредно промишљање и сведочење како ” свезападни ” уроборос сустиже свој реп и затвара адски круг… Преостаје и недостаје још ” ујед “. А то без Израела не бива. Где је Израел, ту је и Персија. Еда ли ће голем талас низ Црно море преврнути Медитеран од мореуза, преко Леванта до Херкулових стубова, преврнути Средњу земљу и Срце море, да поравна пут за Свету Литурђију у Светој Софији Цариградској, еда ли ће ?

    28
  3. “… да поравна пут за Свету Литурђију у Светој Софији Цариградској, еда ли ће ?”

    Дозволићете ми да само наведем конкретније питање, које је уједно и одговор на Ваше претходно — “када ће?”

    26
  4. „…Ако не дође до неких непредвиђених догађаја онда је завршетак рата могућ за 4-5 месеци, то јест крајем јула или августа.“ Сувише оптимистично, посебно имајући у виду и оно саопштење официра-ветерана. Рат се неће завршити до краја године, осим ако не уваже предлоге из саопштења, а то неће урадити. Тамо је „тихи“ сукоб: тајкунима и ЦБР је тешко да се растану са западом. А В.В. Путин балансира, битно му је да остане доживотни владар. И као по правилу, оклева са тешким одлукама, што ће коштати непотребних жртава. И једни и други се надају некаквом компромису са Украјином (Малорусијом), који би омогућио остварење циљева „операције“, али и укидање санкција. Зато се овако и ратује. Надам се да ће „Стање ствари“ пренети преведено саопштење официра-ветерана у целости.

    13
    19
  5. NATO je za napad na SRJ angazovao preko 1000 aviona. Celo rusko RV nema 500 modernih aviona (Su-35, Su-30 i Su-34, ostaju Su-24M i MiG-31, kao najmnogobrojniji, ali nisu pravljeni od devedesetih, i MiG-29M/SMT, Su-27SM i Su-25/TM). Dakle, u kontrolisanju neba Ukrajine ucestvuje ili stotinak najmodernijih aviona ili par stotina kombinovano moderni i stari.Zato sve traje toliko dugo. Bajke kako je ukrajinska vojska treca armija evrope su smesne.Ona tek nema modernih aviona (ta moguca nabavka F-16 i cak F-15, je jedan od najjacih razloga za intervenciju), tenkovi koje su modernizovali (T-64BM i T-84) se broje desetinama.Rusija ima 23000 tenkova, ali samo 400-500 (cetiri puta manje od Indije) T-90 koji se koriste za modernizaciju, ne prave se novi, na standard T-90M i njih ima u desetinama. T-80 je bio u rezervi, jer guta gorivo, sada se vraca u modernizovanoj verziji T-80BVM, ali isto u desetinama.Dakle, Rusija nema dovoljno vrhunske tehnologije, zato sve ide tako i zato se za zemaljske ciljeve koriste i rakete brod-brod, obala-brod, takticke rakete “Iskandar”, hipersonicne, a najmanje klasicne rakete vazduh-zemlja. Posle rata, nadam se pobedonosnog, Rusija ce se istovremeno suociti sa posledicama sankcija po drustvo i nuznosti jos vecih ulaganja u vojsku.

    SAD racunaju da u nekom trenutku mogu ostvariti pobedu u nuklearnom ratu: 1) razvojem protivraketne odbrane i njenim priblizavanjem ruskim granicama 2) razvojem podmornickih snaga, vec sada mogu da angazuju 4 jurisne podmornice na 1 rusku strategijsku 3) smanjenje broja ruskih nosaca bojevih glava (broj nosaca je vazniji od broja glava, jer je teze oboriti deset raketa sa jednom bojevom glavom, negu jednu sa deset) usled delovanja sankcija na stanovnistvo, sto ce zahtevati socijalna ulaganja, sirenja NATO i rata u Ukrajini, sto ce zahtevati ulaganja u konvencionalne svage, a sve to ce smanjiti ulaganje u nuklearne snage, uz jos mogucu militarizaciju svemira.

    Nisam razumeo ovo o delenju Kine. Nije Kina SSSR (Rusija)! Kina zna da ne sme da ostane sama sa Zapadom, sve i da zajedno dele Rusiju.Zato joj treba Rusija. Rusi su imali svojih i vise od pet minuta, kako ce platiti saveznistvo Kine, odlucice Kina.Putin je apsolutno sve cinio da se integrise sa Zaadom, od predloga za zajednicku PRO, sporazum o Evropskoj bezbednosti, NEdiverzifikaciju naftovoda i gasovoda, pa sve do olimpijade i SP u fudbalu.Kini niko od belih nije prijatelj.Ako podrzava Rusiju, to je strateski. Sada su najveci dobitnici, a Rusija im moze pasti k’o jabuka u ruke, zahvaljujuci iracionalnoj rusofobiji Zapada.

    19
    9
  6. @Don Quixote

    Не иштите дозволу, многопоштовани витеже, благодарност и задовољство моје нека Вас оправдају у истини коју сте дометнули… Сада ми је коментар, да се послужим речима, не тражећи дозволу, неупоредивог званичног дистрибутера оружних листова лаког и тешког наоружања, модернизован као T – 80BVM🙂…

    11
  7. Inace, uz F-16 i F-15, pomenut je i A-10, to je A-10 Thunderbolt II sa sedmocevnim topom 30mm koji ispaljuje granate sa osiromasenim uranijumom specijalizovan za unistavanje tenkova. Osiromaseni uranijum se jos koristi u kinetickoj tenkovskoj municiji i kao deo viseslojnog oklopa tenka „Abrams“ (samo su Ameri to sebi dozvolili. To pokazuje kakvi su to umovi. To rade vlastitoj vojsci, pa sta je za njih onda jedna globalna epidemija, epidemijom su izvrsili i genocid nad „Indijancima“). Posto tenkovi nisu korisceni, a A-10 samo nad KiM, uzrok povecanja kancera po celoj Srbiji bez KiM treba traziti u necemu drugom (zagadjenju prljavom industrijom, teskom zivotu i stresu kojem smo izlozeni 30 godina, a i hrana nema vise ukus koji je imala, znam da se hemija koristi ludacki). Inace, prvi su se zalili (tuzili) na oboljenja od raka zbog osiromasenog uranijuma, upravo Amerikanci, tenkisti „Abramsa“ kojima su tenkovi bili osteceni, jos 1991-e posle Prvog zalivskog rata.Sada u „blagodeti“ njegovog zracenja, sto bi rekla Jelena Milic, uzivaju Albanci i NATO na KiM !!!!

    @Zoran Nikolic (Valjevo)

    Prirucnik za upravljanje tenkom u stihovima

    Bolje T-80BVM
    u Ukrajini,
    nego BMW
    u garazi!

    13
    1
  8. E, da! Ovoliki minusi me potsete na pocetke mojih pisanija ovde, kada su mi samo @Zoran Nikolic (Valjevo) i @orangutan davali podrsku.Ne znam cemu minusi, zbog netacnosti koje sam izneo ili rusofilije koja ide preko razlike tacno/netacno.

    1999, „Slava“, slava joj, jedva je bila punoletna, a bilo ih je tri u ruskoj floti, cetiri „Kirova“ – najnaoruzanijeg broda na svetu, desetine razaraca „Udaloj“ i „Sovremeni“ (ovo su NATO nazivi, navika, jer su mi u djecastvu bile dostupne samo knjige na engleskom), desetine podmornica Viktor III, Sierra i Ajkula (i danas najbrojnija ruska jurisna podmornica, samo sto ih je manje od 10), smrde na farbu, Tajfuni isto, Delta IV je i danas u sluzbi. Krstarice-nosaci aviona (to je sovjetska klasifikacija, jer su nosaci imali pramac kao krstarice, dok su avioni (Jak-38) samo za vazdusnu odbranu (sovjetska pomorska taktika se oslanjala na mocne protivbrodske rakete velikog dometa i obicno nuklearne bojeve glave)) su vec krenule na secenje i prodaju (jedna je prepravljena u klasicni nosac aviona za Indiju).Dakle, Jelcin je imao neuporedivo jacu vojsku (naveo sam samo mornaricu, jer su SAD tu dominantne, a jedna stratesko podmornica moze da oduva pola sveta, pa je odbrana na okeanu veoma bitna) 1999-e, nego Putin danas (Putinova prednost su hipersonicne rakete i jak psiholoski udar na Zapad sto neko ima nesto sto oni ne mogu da naprave (ali i ruski projekti vuku poreklo od sovjetskih), a ja sam to stalno pratio preko casopisa, knjiga, novina, na kraju interneta (koji mi je vise doneo fotografije, nego neka nova saznanja). Dakle, treba znati realno stanje, ne slusati samo ono sto usi vole da cuju.Sto se tice SAD, one od pojave strategijski balistickih raketa i podmornica nosaca, misle da je moguca pobeda u nuklearnom ratu preventivnim preciznim udarom koji ce odmazdu uciniti podnosljivom. Sa sadasnjom tehnologijom PRO, mogucom militarizacijom svemira, cime bi se Rusija naterala na jos veca odricanja, a to bi kostalo ili nuklearne ili konvencionalna snage, u najgorem slucaju narod, SAD jos vise veruju u tu mogucnost.U tom pogledu, Ukrajina je samo pocetak ekonomskog iscrpljivanja i mozda niza manjih ratova.

    20
  9. @Visestruki dobitnik komplimenata na sajtu i nezvanicni distributer oruzja

    Под разбијеним пенџером, прво пљунувши КРОЗ прозор који је престао да лупа, јер није ни отворен, није ни затворен, тек разбијен, пева Рус американцу :

    ” Како ћеш ме економски изнурити
    кад економија не постоји ?!
    Можеш се , јадо, поражено дурити,
    Ми смо сада на своме своји !
    Самодржавље и самоизолација,
    Катехон, ако те више боли,
    Јалова беше ваша последња рација,
    Јалове мишеве сад лове соколови… ”

    Неће бити ни прилике ни времена за економско изнуривање Русије…

    17
  10. @Zoran Nikolic (Valjevo)

    Znao sam da ste Vi taj minusas! Prvo kompliment, pa minus!

    8
    3
  11. „Президенту Российской Федерации В.В. Путину
    Патриарху Московскому и Всея Руси Кириллу
    Председателю Правительства РФ М.В. Мишустину
    Председателю Совета Федерации В.И. Матвиенко
    Председателю Государственной Думы В.В. Володину
    Председателю Следственного комитета РФ А.И. Бастрыкину
    Директору Федеральной службы безопасности А.В. Бортникову

    Заявление Совета Общероссийского Офицерского собрания

    Мы, ветераны Вооруженных сил и специальных служб России, объединенные в Общероссийское Офицерское Собрание, вместе с большинством нашего народа с воодушевлением поддержали решение Президента РФ и Верховного Главнокомандующего В.В. Путина о проведении специальной военной операции по вооружённой защите жителей ДНР и ЛНР, демилитаризации и денацификации Украины. Вместе с тем, внимательно анализируя ход почти трёхмесячных боевых действий, мы пришли к выводу, что начавшаяся 24 февраля специальная военная операция, к сожалению, завершилась неудачей: российские войска через месяц боевых действий отступили с захваченных плацдармов под Киевом, оставили освобождённые территории в Сумской и Черниговской областях на севере и в Николаевской области на юге так называемой Украины. Всё это произошло под предлогом проявления «доброй воли» Президента Российской Федерации. Но у нас закономерно возник вопрос: чью злую волю выполнил гражданин В. Путин, отдавая войскам унизительный приказ на отступление?
    Последующие позорные переговоры с укро-бандеровскими фашистами в Стамбуле показали непримиримые позиции сторон: требование прекращения боевых действий Вооружёнными силами Украины на условиях России и требование фактической капитуляции РФ на условиях укро-бандеровского режима в Киеве. Там договариваться не с кем и незачем.
    Ход дальнейших военных действий также оказался весьма далёк от тех целей, которые ранее были заявлены и которые были поддержаны подавляющим большинством Русского и других коренных народов России. По железнодорожным и другим транспортным магистралям Украины с Запада на Донбасс и в Харьков под разговоры о господстве нашей авиации в воздухе идет непрерывный поток эшелонов с личным составом, боевой техникой, горючим, боеприпасами, продовольствием и другими материальными ресурсами, необходимыми противнику для ведения боевых действий. Одной из главных причин фактически безперебойного снабжения ВСУ всем необходимым является отсутствие систематического воздействия на тыловые коммуникации противника, в том числе, группами и отрядами специального назначения. Вместо этого профессиональный Спецназ используется просто как высоко подготовленная пехота в боевых действиях на фронте.
    Вооруженные силы России и Народная милиция ДНР и ЛНР до сих пор остро нуждаются в беспилотниках, тепловизорах, прочей амуниции, для приобретения которых народ собирает пожертвования, хотя у правительства денег вполне достаточно. Последней каплей, переполнившей чашу нашего терпения стали события в районе понтонной переправы у п. Белогоровка, где в течение недели наши войска несли недопустимо большие потери в личном составе и потеряли несколько десятков единиц боевой техники, осуществляя наступательные действия без должной непосредственной поддержки штурмовой и армейской авиацией и огневого прикрытия артиллерией.
    Нам, ветеранам Вооружённых Сил и специальных служб, прошедших войны и вооружённые конфликты во Вьетнаме, Анголе, Афганистане, Таджикистане, Чечне, Сирии и в других «горячих точках» за рубежом и профессионально разбирающимся в содержании и характере различных форм военных (боевых) действий стала совершенно очевидным следующее:
    Специальная операция закончилась! Началась полнокровная война!
    По своей духовно-нравственной, национально-политической и общественно-экономической сущности это новая Отечественная война исторической России против глобальных инфернальных сил так называемого «нового мирового порядка».
    24 февраля 2022 года Русский мир впервые после разрушения СССР получил возможность приступить к восстановлению исторической Русской России как государственного Союза Великой, Малой и Белой Руси (Российской Федерации, Малороссии-Украины и Белоруссии). Одновременно эта возможность тесно переплелась с задачами Мировой Закулисы максимально уничтожить великороссов и малороссов в братоубийственной войне. В одних и тех же событиях «специальной военной операции» содержатся два взаимоисключающих смысла и две непримиримые цели: либо воссоединение нами Русского мира в триединое народное целое, либо уничтожение Западом национальной основы триединой Русской цивилизации. Для нас это смертельная схватка за саму жизнь Русского мира на Земле. По своей военно-политической сути – это полномасштабная война по освободительной защите Малой Руси и возвращении её в лоно нашего Русского Отечества силами всех живущих сейчас поколений русских людей. Это наша Отечественная война! Но и Запад в его существующем виде в конечном итоге не сможет выжить на планете без нашей смерти, без гибели Русского мира. Поэтому победа для нас – это жизнь, поражение – это смерть, полу-победа – это полу-поражение и отложенная смерть от национального удушения.
    По своей форме ранее начавшаяся специальная операция Вооружённых Сил РФ по своим масштабам, целям и задачам переросла в стратегические военные действия России против НАТО во главе со США пока ещё на территории Украины. Соответственно, независимо от текущих моральных, политических и экономических характеристик нынешней российской государственной власти и разногласий с ней, военные действия по освобождению земель Малороссии-Украины от укро-бандеровских национальных предателей и их американских хозяев и европейских прислужников необходимо определить как начало жизненно важного Русского георелигиозного, геополитического, геоэкономического и информационно-психологического решительного контр-наступления на весь Западный сатанинский, либерально-глобалистский, капиталистический и лживый мир. Начавшаяся война Русского и других коренных народов Российской Федерации против сил Мировой Закулисы в Малороссии-Украине это война не только за сохранение права на жизнь и независимое развитие Русского мира, это также первая открытая битва новой европейской и мировой, гибридной войны за сохранение Белой Христианской Европы. Жить на нашей Русской земле, в Европе и мире будем либо МЫ, либо ОНИ!
    МЫ – это Русский мир, основу которого составляет триединый Русский народ – великороссы, малороссы и белорусы, говорящие на соответствующих диалектах общего Русского языка. Исходя из этого, МЫ, Русские, грозно напоминаем всему миру, что именно мы вместе с другими коренными народами нашей Родины являемся великой богоносной нацией, а историческая Русская Россия – великой мировой Державой, предназначенной для глобальной борьбы с мировым Злом на нашей планете.
    ОНИ — это Мировая закулиса, или в заокеанской терминологии – мировое «глубинное государство», связанные с тёмными инфернальными силами Сатаны. Уже наяву под видом ковидных ограничений происходит ликвидация политических прав и свобод людей в европейских и других государствах. В западных странах под предлогом борьбы с коронавирусом государственное управление уже фактически изъято у национальных конституционных органов законодательной, исполнительной и судебной власти и передано тайным структурам сил Мирового заговора.
    Вражеская так называемая пятая, или сионо-либеральная колонна есть и внутри России. Вместе с проявленными смертельными угрозами существованию самой Русской цивилизации на земле, всё очевиднее становится тот факт, что в высшем руководстве страны и в непосредственном окружении Президента В. Путина по-прежнему орудует «партия Измены». Эти государственные изменники и предатели, выполняя указания своих закулисных кукловодов, всеми силами пытаются помочь им сохранить территорию Украины в качестве геополитического и военно-стратегического плацдарма для последующего уничтожения самой Российской Федерации и Белоруссии, превратить Русскую национально-освободительную войну в братоубийственную бойню с максимальным количеством потерь с обеих сторон. Внутри же самой России – лишить Народ и Армию Русского национального духа и принудить нас к прекращению войны на условиях Мировой Закулисы. Внутри страны витает и целенаправленно распространяется среди обывателей дух национальной измены, предательства и равнодушия, прикрываемый федеральными средствами массовой информации победными репортажами.
    В российском уголовном законодательстве с 1996 года отсутствуют статьи и пункты, устанавливающие ответственность за совершение воинских преступлений в военное время: нет статей за добровольную сдачу в плен, за неповиновение в боевых условиях, злоупотребление властью, превышение или бездействие власти в бою, сдачу начальником противнику вверенных ему сил и средств ведения войны, самовольное оставление поля боя, дезертирство, членовредительство, насилие над населением в районе боевых действий, мародёрство на поле боя и другие тяжкие преступления, безусловно требующие применения смертной казни. Это прямое попустительство безнаказанности за преступления, совершённые в боевой обстановке и ведущие к утрате управляемости и развалу воинской дисциплины и твёрдого уставного порядка на поле боя. Такого быть не должно!
    Русская Православная Церковь Московского патриархата впервые за всю более чем 1000-летнюю историю Христианства на Руси самоустранилась от духовного окормления воюющей армии и не стала благословлять Российское Воинство на национально-освободительный поход в Малороссию.
    Мы исходим из утверждения, что Русский мир и всё земное человечество вошли в период грандиозных духовно-религиозных и последующих решительных цивилизационных перемен. Начавшаяся на Украине битва является первым открытым сражением Третьей Мировой войны, которая продлится на земном шаре достаточно продолжительное время.
    Главным условием сохранения исторической Русской России стал лозунг: «ОТЕЧЕСТВО В ОПАСНОСТИ»!

    Исходя из сложившейся обстановки, Общероссийское Офицерское Собрание
    Т Р Е Б У Е Т:
    1. На основании 3 и 4 статей Федерального конституционного закона от 30 января 2002 года № 1-ФКЗ «О военном положении» Указом Президента РФ ввести режим военного положения в следующих субъектах Российской Федерации, имеющих сухопутную и морскую границу со странами НАТО: в Калининградской и Мурманской областях, в Республике Карелия, в Ленинградской, Псковской, Брянской, Смоленской, Курской, Воронежской, Ростовской областях, в Краснодарском крае, в Республике Крым, в Чукотском автономном округе, в Камчатской области, а также в городах федерального значения Москва, Санкт-Петербург, Севастополь.
    2. По согласованию с руководством ДНР и ЛНР распространить действие закона «О военном положении» на земли указанных республик и вводить его в немедленное действие на всех освобождённых от сионо-бандеровских захватчиков территориях всей бывшей Украины, а также устранить все таможенные барьеры, препятствующие военно-техническому и иному материальному снабжению указанных земель.
    3. На основании Указа Президента РФ от 1 июля 2014 года № 482 «Об утверждении Положения о территориальной обороне», статьи 10.1 «Ведение территориальной обороны» закона о военном положении на территориях, где введено военное положение, в развитие российских военно-исторических традиций приступить к формированию войсковых казачьих соединений и частей и станичных подразделений, а также частей и подразделения Земского Народного Ополчения, народных дружин и других организационных структур территориальной обороны.
    4. Указом Президента РФ по согласованию с Федеральным Собранием и Правительством на время военных действий образовать на основе Совета безопасности РФ Государственный комитет обороны (ГКО) как чрезвычайный высший орган государственного управления, на который возложить всю полноту власти и ответственности за подготовку и ведение войны на всей территории Российской Федерации, ДНР и ЛНР, а также на всех освобождённых территориях бывшей Украины.
    5. С целью улучшения качества подготовки личного состава соединений и частей постоянной боевой готовности в мирное время и подготовки обученного резерва для стратегического развёртывания Вооружённых Сил в военное время и в условиях угрозы полномасштабного развязывания НАТО во главе с США Третьей Мировой войны – законодательно установить в Вооружённых Силах двухлетний срок срочной службы с двумя ежегодными призывами на военную службу и обязательным ежегодным плановым отпуском и безплатным проездом к месту отпуска..
    6. С целью резкого, на одну треть, повышения боевого потенциала соединений и частей Сухопутных войск, ВДВ, Спецназ и Морской пехоты ВМФ перейти на четырёх-взводную организационно-штатную структуру мотострелковых, танковых, парашютно-десантных, десантно-штурмовых рот, рот морской пехоты и береговой охраны, артиллерийских и миномётных батарей, формируя каждый взвод личным составом одного периода службы.
    7. Объявить частичную мобилизацию на всей территории Российской Федерации для дополнительного формирования трёх полноценных оперативно-стратегических объединений: Северо-Украинского фронта, Центрально-Украинского фронта и Южно-Украинского фронта с созданием многократного и подавляющего превосходства над противником в личном составе, вооружении и всех видах техники с целью резкого уменьшения потерь и сокращения сроков Национально-освободительного похода Российской Армии и военных действий на бывшей Украине в целом.
    Ближайшими стратегическими задачами определить: Северо-Украинскому фронту – освобождение Харьковской, Сумской, Черниговской, Киевской, Житомирской областей и столицы Малороссии города Киев; Центрально-Украинскому фронту – завершение освобождения Донецкой и Луганской Народных Республик с последующим освобождением всей левобережной части Запорожской, Днепропетровской, Полтавской, Черкасской областей; Южно-Украинскому фронту – освобождение Николаевской, Одесской, Елизаветградской (бывшей Кировоградской), правобережных частей Днепропетровской области, Винницкой области.
    Дальнейшей стратегической задачей группы фронтов определить освобождение всей Западной части бывшей Украины и выход на западную государственную границу бывшего СССР с передачей охраны границы Особому Украинскому пограничному округу в составе Пограничных войск ФСБ Российской Федерации.
    8. Для диверсионно-разведывательных и других специальных действий в оперативном и стратегическом тылу противника на всю глубину театра военных действий создать в Вооружённых Силах России отдельный род войск – Войска (силы) специального назначения (ВС СпН), соединив в их составе имеющиеся отдельные бригады специального назначения (обр СпН) военных округов и флотов, силы и средства Командования сил специальных операций, оргштатно подчиняющиеся и оперативно действующие под единым управлением, с включением в штатный состав ВС СпН соответствующей авиационной и морской компоненты.

    На основании пункта 4 статьи 13 «Полномочия Правительства РФ» закона о военном положении в неотложном порядке организовать разработку Военно-хозяйственного плана, обеспечивающего, в первую очередь, все потребности Вооружённых Сил и других войск Российской Федерации, а также Народной милиции ДНР и ЛНР, с директивным и индикативным указанием экономических показателей для всех промышленных, сельскохозяйственных и других предприятий независимо от форм собственности. Ввести под контролем ГКО прямое управление производственными предприятиями оборонного сектора, всех видов транспорта, а также сельскохозяйственными и иными предприятиями, обеспечивающими продовольственную безопасность страны. Конфисковать всю собственность компаний стран НАТО на территории России, а также вернуть в общенародную собственность предприятия, незаконно захваченные в ходе приватизации. Одновременно правительствам РФ, ДНР и ЛНР, органам власти федеральных субъектов приступить к работе по восстановлению за счёт особой статьи бюджета всех жилых и иных зданий, в том числе частных, разрушенных в ходе военных действий.
    Провести коренное реформирование денежно-финансовой системы: национализировать все банки и перевести их под юрисдикцию Государственного (сейчас Центрального) Банка России, который в свою очередь полностью подчинить Государственному комитету обороны; ввести государственную монополию на внешнюю торговлю, производство и продажу алкогольных и табачных изделий; пресечь любое свободное движение иностранных валют как за рубеж, так и внутри страны; ввести в стране трёхконтурную систему денежного обращения: внешние валютные операции государства, а также юридических и физических лиц под государственным контролем; безналичный расчёт между экономическими субъектами внутри страны, независимо от форм собственности; наличный расчёт населения (не исключая его электронную форму) за товары и услуги.
    Государственному комитету обороны организовать подготовку и незамедлительное принятие закона, снимающего со всех военнослужащих Вооружённых Сил и других войск Российской Федерации, воинов Народной Милиции ДНР и ЛНР, бойцов частных военных компаний, принимающих непосредственное участие в боевых действиях, все долговые обязательства по всем кредитам, ипотеке и иным обязательным платежам за счет финансовых активов национализированных банков и Государственного Банка России.
    Государственной Думе и Совету Федерации Федерального Собрания немедленно принять постановление об отмене моратория на смертную казнь; в первоочередном порядке рассмотреть и принять необходимые дополнения в Уголовный Кодекс Российской Федерации, в котором предусмотреть ответственность военнослужащих и других лиц за преступления, совершённые в военное время на основе УК РСФСР 1990 года.

    Дорогие соотечественники! Братья и сестры! Товарищи!
    Мы обращаемся с этим открытым Заявлением к Президенту Российской Федерации, Патриарху Русской Православной Церкви, другим высшим должностным лицам государства с требованием незамедлительно принять меры к резкому повышению боевой мощи наших Вооружённых Сил и усилению обороноспособности России: чем дольше затянется принятие указанных нами необходимых мер, тем большую цену нам придется заплатить за новую, за нашу Победу.
    Отказ от выполнения требований, изложенных здесь Общероссийским Офицерским Собранием, нами будет рассматриваться как преступное бездействие в военное время. Мы обращаемся к Русскому и другим коренным народам Российской Федерации с просьбой поддержать данное Заявление офицерского корпуса России.
    Наши общие предки в течение всей Русской истории отбивались от желания захватить нашу землю: мы разбили монголо-татар на Куликовом поле, турецких крымчаков в битве под Молодями, шведов под Полтавой, французов под Бородино, немцев под Сталинградом. Пришёл наш черёд защитить Россию. Если потребуется, мы дойдем до Лондона, пройдём по местам боевой славы наших предков и еще раз распишемся на рейхстаге в Берлине, и пусть неблагодарная Европа потом только попробует не восстановить хотя бы один памятник советскому воину-освободителю. Не воюйте с Русскими!
    ЧЕСТЬ ИМЕЕМ.

    Председатель Общероссийского Офицерского Собрания
    полковник В. Квачков

    Начальник штаба Общероссийского Офицерского Собрания
    майор КГБ СССР И. Окунев

    Заместитель председателя Общероссийского Офицерского Собрания
    капитан Морской пехоты И. Отраковский

    «19» мая 2022 года г. Москва“

    Пошто видим да не објављујете, ево мало штива за оне који су одрасли, а у бајку о скорој победи Русије верују. Ма да, да их часком звекну, па нека се припреми Турска. Ово ни „друга“ Фурсова не занима, он треба да шири оптимизам, али без покрића.

    4
    4
  12. @Visestruki dobitnik komplimenata na sajtu i nezvanicni distributer oruzja

    Кажипрст да ми се осуши ако Вам икада будем дао минус… Елем, @Deda Djole је поставио испод Катићевог текста лупање даниног прозора, па то је ритам седам осмина…🙂

  13. @ револуционар

    Пошто видим да не објављујете, ево мало штива за оне који су одрасли, а у бајку о скорој победи Русије верују. Ма да, да их часком звекну, па нека се припреми Турска. Ово ни „друга“ Фурсова не занима, он треба да шири оптимизам, али без покрића.

    Поштовани, хвала на коментарима и предлозима. Не објављујемо јер не стижемо.

    Александар Лазић

    9
    1
  14. Воздигни се

    Воздигни се
    Изнад
    Судбине
    Брате

    Воздигни се
    Изнад
    Муља
    Србине

    Исправи се
    Усправи се
    Васкрс
    Је

    Једном се
    Живи
    Једном
    Мре

    Воздигни се
    Олакшај
    Земљу
    Брате

    Воздигни се
    Подупри
    Небо
    Србине

    Момчило

    20
  15. @Стање ствари

    Поштовани г. Лазићу,

    Надам се да ћете стићи да објавите, тим пре што сте стигли да објавите анализу пуковника Стевице Карапанџина. Теоретско знање им је најмање исто, али официри-ветерани сигурно имају више борбеног искуства од нашег пуковника (Авганистан, Ангола, Сирија, Вијетнам, Чеченија) и тешко да су лошије информисани од њега. Да не говорим да је њима Русија отаџбина, а не нама.
    https://m-kalashnikov.livejournal.com/4243623.html

    3
    2
  16. @Visestruki dobitnik komplimenata na sajtu i nezvanicni distributer oruzja
    @Зоран Николић ( Ваљево )

    Замислите само корист и добробит која би настале за СтСт (и српство) уједињавањем снага и истовременим деловањем ЗН(В) Кажипрста и Будиног Малог Прста, а тек о сличности геста са проглашеном метал-оријентацијом посетилаца и коментатора …

    5
    3
  17. @револуционар
    Потписник је онај што је хтео да убије Чубајса, а друговао са Ходоровским у затвору? Свако ради свој посаo, а закључке није ваљано наметати

  18. @Zoran Nikolic (Valjevo)

    Ovo sa Deda Djoletom je bilo skretanje paznje, ali ne vredi, uhvaceni ste :)))

    @Orangutan

    Sajt treba da donosi vise vesti iz metalske industrije!

  19. У рат улазе и Пољаци: http://91.222.7.144/hronika/88.-dan-rata-u-ukrajini-ruski-ratni-reporter-semjon-pegov-dva-bataljona-poljske-pesadije-juce-su-krenula-iz-kijeva-ka-avdijevki-u-donbasu.-milicija-dnr-kod-zarobljenika-su-pronadjeni-narkotici.html
    Зеленски тражи од Пољске да му обезбеђује западни део земље, како би ослободио део снага. Нешто о томе: http://91.222.7.144/hronika/marija-zaharova-vladimir-zelenski-de-fakto-predaje-ukrajinu-poljskoj-dajuci-posebna-prava-gradjanima-poljske.html
    Оно што она и он не кажу, је да ће они ратовати и на истоку Украјине (Малорусије). Наравно, са пуном војном техником, али не као војници пољске државе, већ као добровољци.Не ратује званично Пољска, чланица НАТО, према томе, није он у рату са Русијом. Тако да ће рат да се заврши врло брзо, колико следеће недеље. Људи не схватају размере сукоба у који је Русија увучена и да ће свако одлагање енергичних мера само повећати губитке и продужити рат. Јер, спори темпо напредовања ствара утисак да се Русија може победити.

  20. @У пролазу

    Јеси ли ти чуо за argumentum ad hominem? Ниси се потрудио да оспориш изнето у саопштењу, већ си пожурио да оспориш потписника. Ако ниси приметио, то није један човек, то је саопштење органа, “Совета Общероссийского Офицерского собрания”. Не свиђају ти се ставови, не можеш да оспориш аргументе, па оспораваш човека. А то да ли ће се неко сложити са тим саопштењем или неће, његова је ствар. Међутим, “Стање ствари” треба да омогући да се ситуација сагледа из различитих углова, тим пре што је већ објавила хвалоспеве руској војној вештини. Значи да објави на исти начин, као и што је чланак пук. Карапанџина. Пуковник Карапанџин је квалификован да анализира ситуацију, а руски официри-ветерани то нису? Чуди ме да га нису позвали да им одржи предавање. Уосталом, време ће пресудити у погледу трајања рата, само што већина вас ништа из тога неће да научи. “Незрели” људи, “сазрети” неће.

  21. “Буди” се некрунисани црвени цар: https://t.me/wargozno/999. “Я поручил правительству подготовить план по мобилизации.” Мало касније, биће јасније.

  22. @револуционар

    Поштовани, зар ,,споро напредовање” не штеди животе руских војника? И које је суштина предлога да се изађе на западну границу Украјине? Да руски војници буду у средини која им је 90% непријатељска, за разлику од источног дела. Поготово је спорно ,,ослобађање” Кијева, јер би се ту Руси увукли у градске борбе, где се много више гине. И зар није предлагање делимичне мобилизације врло осетљиво питање? Није спорно да би Русима добро дошло још људства, али делимична мобилизација кочи економију и шаље у рате војнике који нису професионалци, те је смртност регрута по правилу већа.
    Не делује ми као претерано разуман предлог.

    10
    1
  23. @ револуционар
    Поштовани, довољно је било да одговорите да је то та особа. Беспотребни напад на нас који пишемо у пролазу или на било кога, ствара лош утисак. Све је речено у мојој последњој реченици. Вама хвала на постављању материјала. Овде много људи чита и бави се темамама које су директно или мање директно директно везане за дешавања у Украјини. Радите Ви свој посао, али зар није боље да дозволите да читаоци закључке доносе сами, без Ваших судова о њиховом нивоу зрелости, образовања или љубави ка истини. Желим Вам пријатан дан. П. С. Одакле Вам идеја да сам мушкарац и то кога познајете, па смо на “ти”

  24. @Јован П
    Поштовани, план мобилизације је већ у припреми, ако нисте прочитали ту вест у мојој објави. Како мислите да их поразе, ако не избију на границу? Додуше, сада се ситуација мења и можда ће бити граница ближе Кијеву, него што је сада (Пољаци улазе у Украјину, у Лавовску област). О томе да Пољаци иду и ка Донбасу, јавио је руски ратни репортер. Не могу да буду побеђени на „парче“. Зашто су улазили у Берлин и Париз, када је то непријатељско окружење? Нико не каже да се тамо мора остати. Граница царске Русије је била на реци Збруч, између данашње Тернопилске и Хмељницке области. Овако, Русија је присиљена да полако повећава ефективе и води дуготрајан рат, што западу и јесте у интересу. На овај начин, неће се ништа смањити губици, већ ће се само развући у времену и подићи расположење код руских непријатеља, а створити претња по унутрашњу стабилност Русије. Он жели да се полако гине, да се људи на рат навикну, да победи натенане. Нада се да ће Укри увидети бесмисао отпора и пристати на руске услове, а запад ублажити или укинути санкције. Не жели велике ломове, стало му је да влада и то доживотно, а управо таквом политиком може до ломова и да дође. Јер и запад повећава улог. Он је стално у дефанзиви: у Сирији је ушао у рат пар месеци пре пада Асада, овде, неколико сати пре него што ће Укри напасти. Време је да се предупреде дешавања, а не да се само на њих одговара. А непријатеља је бар код Пољака и Укра пуно. Стварно сам импресиониран да верујете у такве капацитете као што је В.В. Путин. Зар Вам није пало на памет како може исправно да поступа човек, који је „чедо“ бољшевизма, који је највише зла нанео Русији и руском народу? И сада је он „разуман“? После свих пропуста и пре и у току рата? Да је ваљало (бољшевизам) не би пропало, да је вредело, још би трајало.Већ сам писао да је проблем и у издаји. Између осталих, издао га је и његов пријатељ Сергеј Беседа, бив. начелник Пете обавештајне управе. Међутим, то је и одговорност некрунисаног црвеног цара. Ако не разумете да запад поштује само силу, брзу и бруталну, ја Вам не могу помоћи.
    Можда официри-ветерани нису у праву, можда треба да се покуша са убрзавањем ствари: удари термобаричним или тактичким нуклеарним бомбама, уз претходно упозорење? Тиме би се смањиле и жртве на обе стране. Међутим, развој догађаја даје им у основи за право. За вашу информацију, неке ствари једноставно видим када за то дође време. Прочитајте мало Игора Чубајса, Сергеја Кара-Мурзу. Да разумете природу режима и отуђеност од руског народа и његових интереса и потреба. Врло брзо, ће време показати ко је у праву.
    П.С.
    До рата, руска елита је све чинила да буде део запада. А В.В. Путин ју је подржавао у томе. Мислите да су се сада променили? Да су се освестили? Зашто би то радили, када би тиме бесповратно изгубили огроман новац, а њихова родбина не гине на на фронту? Русија мора да пређе на ратну привреду и потуче непријатеља до ногу у кратком времену. Иначе ћемо бити у великим проблемима, и ми и они.

    3
    3
  25. @Јован П

    О каквом ангажовању регрута пишете? Треба да подигне резервни састав. Русија има доста избачених из борбе(рањених и погинулих) и неће моћи другачије да то надомести. То му је сигуран разлог за делимичну мобилизацију.Уосталом, Дејан Берић синоћ каже да ће рат трајати дуго. Уосталом, ближи се август и уверићемо се да рат неће бити завршен.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading