Андреј Фурсов: Психоисторијски рат

Један од облика метафизичког рата против Русије састојао се у томе да нас убеде како смо недовољно вредна, недовршена, неизграђена Европа. „Доградите се, и све ће бити добро.” То је учињено, а онда се све срушило

Андреј Фурсов (Извор: srbijadanas.net)

(Јандекс канал Андреја Фурсова, 9. 3. 2022)

Ми морамо сами да пишемо своју историју и никоме не дозволимо да нам туђе смислове закуцава под нокте и увлачи под кожу. Психоисторијиски рат је стара појава, само се овај термин не користи често. У ужем смислу под психоисторијским ратом имам у виду психолошко, културно и информационо деловање, углавном, на елите овог или оног народа. Ја овај термин користим у много ширем смислу, као деловање једног агента, активног субјекта, на целокупну психосферу мете. Мета може бити држава, социјални систем, група људи, мета може бити и један човек ако заузима одговоран положај.

Андреј Фурсов: На коцку је сада стављено практично све

Психоисторијски рат има неколико облика. Најједноставнији је – информациони рат у ужем смислу те речи, рат на нивоу чињеница, када се оне искривљују. Други ниво је – концептуални рат, када се намећу концепције и интерпретације. И највиши је ниво – метафизички, када у вас утискују туђе смислове, туђе вредности, а онда вас подстичу да, у складу са тим вредностима, оцењујете себе и своје друштво и дођете до закључка да сте ви и ваше друштво мање вредни. На пример, један од облика метафизичког рата против Русије увек се састојао у томе да нас убеде како смо недовољно вредна, недовршена, неизграђена Европа. „Доградите се, уведите тржиште, демократију, права човека и све ће бити добро”, говорили су нам. То је учињено, а онда се све срушило. Не случајно – тако је планирано.

Са руског посрбио: Александар Мирковић

Опрема: Стање ствари

(Сродство по избору, 10. 3. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

5 replies

 1. Психоисторијски рат у Србским земљама подразумева и психопатолошке ” извођаче ратова ” – александар вучић… Радна биографија оваквих извођача увек почиње са :
  Дијагноза ? – има
  Терапија ? – нема
  Наследно ? – од ’45.
  Друге вештине ? – ***** *****

  34
  4
 2. Звуци буке и бијеса

  Звуци буке и бијеса
  Бујицa усупрот Богу
  Парада новца и меса
  Црна рупа иште дрогу

  Хучи зла локомотива
  Развлачи зло по свијету
  А сјећања још су жива
  На неку бољу планету

  На људе који су људи
  На жене које су жене
  На јутро које ме буди
  На наше слободне гене

  Момчило

  29
  1
 3. Sve to nama Srbima rade jos od 1944 pa naovamo. A mi se borimo sami kako znamo i zato nas je tako malo ostalo. Jer je malo onih koji su svesni sta znaci biti Srbin.

  26
  2
 4. „Носим капу са три рога и борим се против Бога..против Бога и владара, против цркве и олтара..Устај сељо, устај роде да те браним од господе, од попова мантијаша и осталих зеленаша“…..

  Краљу Перо наше мило дете, наше мило дете, Четници ће тебе да освете….+++

  5
  2

Оставите коментар