Владимир Путин: Санкције Запада су цена за слободу и независност Русије

У суштини, то су санкције за наше право на слободу, за право да будемо независни. За то што не желимо да играмо како други свирају, жртвујемо своје интересе и традиционалне вредности, рекао руски председник

Владимир Путин (Фото: Бета/АП)

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су западне санкције цена за право на слободу и независност Русије.

Све санкције против Русије биле су унапред припремљене и биле би уведене у сваком случају, оценио је руски лидер.

„У суштини, то су санкције за наше право на слободу, за право да будемо независни, за право Русије да буде Русија. За то што не желимо да играмо како други свирају, жртвујемо своје интересе и традиционалне вредности“, рекао је Путин.

По његовим речима, САД покушавају да покрену економски рат против Русије „или су га, могло би се рећи, већ покренуле“.

„Он није почео сад, нити последњих месеци. Стално су се уводиле нелегитимне санкције, ограничења против наше земље, дуги низ година, Њихов циљ је обуздавање развоја Русије, поткопавање нашег суверенитета, слабљење потенцијала у производњи, финансијама, технологијама“, оценио је Путин.

Земље Г7 одбиле да плаћају гас у рубљама, Москва поручује да ће обуставити испоруке

Такође је истакао да западне земље покушавају да окриве Русију за своје грешке у економској политици.

„И у водећим европским економијама инфлација обара рекорде, и у САД. И притом покушавају да на нас свале њихове грешке у економској политици, увек траже кривце. То је потпуно очигледно, ми то видимо“, казао је председник Русије.

По његовим речима, Запад ће наставити да тражи нове поводе за санкције против Русије.

„Колективни Запад не намерава да одустане од политике економског притиска на Русију. Штавише, наравно, тражиће нове разлоге за санкције. Зато не треба рачунати на промену тих приступа у блиској будућности“, рекао је Путин на састанку о развоју авио индустрије.

Руски лидер обратио се Влади, Банци Русије и руским субјектима и скренуо им пажњу да приликом организовања систематског рада на развоју привреде и њених засебних сектора „треба да се фокусирају на то да ће се наставити санкциони притисак на Русију, као што је био случај и претходних деценија“.

„Таква је објективна реалност“, констатовао је Путин.

Такође је оценио да су поједини европски политичари спремни да занемаре интересе својих грађана само како би се свидели свом прекоокеанском господару.

Александар Дугин: Запад као идеологија и наш руски одговор

Путин је упозорио да због поступака САД, које врше притисак на Европу у циљу одустајања од руског гаса, Европи прети велика деиндустријализација и губици радних места.

Како је нагласио, САД ће покушати и да зараде на актуелној глобалној нестабилности, „као што су радиле и у време Првог и Другог светског рата, током својих агресија против Југославије, Ирака, Сирије“.

„Глобална тржишта падају, а вредност акција компанија у америчком војно-индустријском комплексу само расте“, оценио је Путин.

Путин упозорава на миграциону кризу у Европи

Руски председник Владимир Путин сматра да постоји ризик да се Европа суочи са новим таласом миграција.

Према његовим речима, западни политичари корак по корак доносе одлуке које светску економију гурају у кризу.

Надбискуп Карло Марија Вигано: Наум злочиначке елите – замка за Русију и Украјину

„Доводе до прекида производних и логистичких веза, доводе до раста инфлације, до пада благостања милиона људи, а у најсиромашнијим земљама и до трагедије масовне глади. За прехрамбеном кризом уследиће још један талас миграција, пре свега у европске земље“, упозорио је Путин.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 31. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Tačno.
  Dodajem.
  Rusija od 24.02.2022 godine, je krenula da OSLOBODI
  EuROBu u SEBI SAMOJ.
  To je JEDINO što me RADUJE u ovoj izuzetno TEŠKOJ
  situaciji u kojoj se nalaze DVA BRATA ISTE MAJKE.
  Još jednom:
  RODINI s’ LJUBAVLJU.

 2. „У суштини, то су санкције за наше право на слободу, за право да будемо независни. За то што не желимо да играмо како други свирају, жртвујемо своје интересе и традиционалне вредности, рекао руски председник“

  Стварно? Мени се чини да Путин нон-стоп игра како Запад свира. Извози гас и све остале ствари непријатељима (т.ј. западним „партнерима“ и турском „партнеру“) и то за евре или доларе, након што су они одбили да плаћају у рубљама, а он подивио реп. Услугама и довдоравањеу никад краја у задњих 20 година. Заједнички војни пројекат са Еродганом, док он извози дронове којима се убијају етнички руси у Украјини. Њега чак и шиптари понижавају – претукли су УНМИК војног представника Русије у лажној држави К. Листа улизивања Путина непријатељима и понижавања Русије које он дозвољава би заузела 10 страна.

  Нека Господ помогне Русији да добије правог владара а не овог другорусијанца.

Оставите коментар