Нови Сад: Новинар Ловрековић саслушан због критике премијера

НОВИ САД – Припадници Управе криминалистичке полиције, по налогу Тужилаштва, привели су јутрос око 11 сати новинара Томислава Ловрековића. Он је саслушан због видео-снимка који је поставио на свом Фејсбук профилу, а у којем критикује култ СНС-а и премијера Александра Вучића.

Томислав Ловрековић на новосадској ТВ Канал плус (13. новембар 2015)

Томислав Ловрековић на новосадској ТВ Канал плус (13. новембар 2015)

Припадници Управе криминалистичке полиције привели су јутрос око 11 сати, по налогу Тужилаштва, новинара Томислава Ловрековића у његовом изнајмљеном стану да би Ловрековић после саслушања био пуштен данас око 14:30.

Спорни видео блог због којег је приведен, налази се на на страници званичног фејсбук профила Томислава Ловрековића од четвртка, 17. децембра а према сазнањима РТВ-а, могући разлог за привођење Ловрековића могао би бити последњи део тог снимка у којем он говори о „култу СНС и премијера Александра Вучића“.

По налогу Тужилаштва, припадници Управе криминалистичке полиције претресли су, уз присуство два сведока, Ловрековићев стан и запленили његов рачунар и мобилни телефон. У изјави за РТВ, Ловрековић каже да је његово привођење наставак „атмосфере Голог отока“. Он је, међутим, похвалио професионалност, приступ и објективност инспектора Управе криминалистичке полиције.

„Ово је наставак атмосфере Голог отока и бескрупулозне политичке хајке на све оне који мисле другачије. Циљ Тужиоца није био да истражује да ли је у мом видео блогу било елемената кривичног дела већ да по политичком налогу подгреје атмосферу страха и параноје у чему неће успети“ , рекао је Ловрековић за РТВ.

Опрема: Стање ствари

(РТВ, 19. 12. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6Nj



Categories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. Мени је занимљиво што су сви, кад год сам читао о сличним проверама, увек казали да никад нису добили рачунар и телефон натраг. А нису добили ни потврду о одузимању.

    Да ли је то по закону?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading