Јован Ристић: Срећа Б. Јакшића што усрећена Србија добија новог добросуседа Косово

У скорашњем погледу уважени новинар и коментатор зорно поручује да се заборави бивше тзв. Косово, јер истина је једна, тако је и никако друкчије на основу споразума од јаких 10 тачака

 

Илустрација: Драган Стојановић

Под европско окриље без такозваног Косова

Пензионисани новинар ваше куће има свој редовни поглед петком, осврт на актуелна политичка догађања код нас и око нас. И заслужио је тај простор због богатог новинарског искуства, познавања политичких превирања и увира, јасног и течног стила. Али по мом скромном мишљењу, а на основу неких његових погледа, налазим да неки пут склизне у одапето, наменско погледавање у намери да задрти народ ишчита рационално, корисно, можда и једино могуће гледање на оно што нас је снашло и што нас може снаћи у свеевропском рвању у џумбесању. Па да се закључи да је једини и спасоносни пут под окриље чврсто и у гнездашце топло, европско. Без… зна се чега такозваног.

У скорашњем погледу уважени новинар и коментатор зорно поручује да се заборави бивше тзв. Косово, јер истина је једна, тако је и никако друкчије на основу споразума од јаких 10 тачака. И противно ставу државног врха он нам отвара очи, открива шта се иза брда ваља и за Србију добитно ваља, дубоко је загребао испод жита да покаже ко се за све пита. И гле лахорног олакшања после отуривања тешког камена око врата, среће преиспољне што усрећена Србија добија новог добросуседа Косово. И што наша осокољена дипломатија може да се чврстим уларима веже за Запад. И олакшано ослободи вазалства, уважени колумниста не истиче чијег, али зна се, нема ту ничег такозваног.

Бошко Јакшић: Добијамо новог суседа – републику Косово, заборавите убудуће на тзв. Косово

И ето нама среће преголеме, бићемо неумерено слободни у жуђеној Европи. Слободни да уводимо санкције онима које нам топло препоруче, да се слободно усагласимо без оглашавања с упутама за наше добро из самога центра… Брисела. И моћи ћемо да се ослободимо досадне и опаке бабароге која нам над главом зунзара да ће нас у случају другоме снаћи санкције, бесомучни бег профитно и добитно усрећених западних инвеститора, босоного и голотрбо сиромаштво.

Што се тиче медицине, осведочени сам лаик, али ампутација се на телу, далеко било, врши ако је наречени део болестан и његовим уклањањем се спасава живот. А на Косову још има нашег здравог, отпорног народа, имуног на претње и шикане, столетних манастира, цркава ванвременске, божанске лепоте, у славу Бога и народа нашег, брижних и узнемирених душа и надгледа наших светлих краљева, светитеља. И ако би до ампутације колевке нашег постојања дошло, онда би то било ин виво, у складу с превазиђеним правилима мрачнога средњевековља.

Миодраг Србљак: Како се пензионисани новинар Бошко Јакшић потписао испод туђег текста

„Политику” редовно читам на своју ползу и примирење, и Погледе и Међу нама. Неки пут видим подвојеност између погледара с великим или подебљаним именом и презименом и испод њих међунамаца, обичнога, не много важног имена, али искрених и корисних запажања и ставова. И пристојних, аргументованих реакција и иступа на писанија погледара. Те ја, један од многих међунамаца усудих се да се цибнем. Да ли са разлогом?

Зоран Ристић,
професор

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 3. 2023)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

3 replies

 1. Sta reci za dz***** Jaksica, a da admin ne pretvori svako slovo u zvezdicu…
  Uvek spreman da poklanja tudje, ta bi***** se osokolila kad je osetila da ce proci nekaznjeno, da je takvo vreme, da mu se moze. I jos nam se svima ceri u lice, soli ranu. I uziva. Sk***** njegovog kalibra su stvarno retke, retko pogane zverke.

  13
 2. Jakšić, potomak najgoreg od najgorih…kud će kruška no pod krušku. Kad bi čitaoci znali kakva mu je rđa bio otac nebi se čudili što je Ovaj oavakav!

  16
 3. Опет ми Срби правимо грешку.
  Обраћамо пажњу на крезубо пашче које лаје.

Оставите коментар