НВО „Да се зна!“: Апелациони суд поништио ослобађајућу пресуду Владимиру Димитријевићу и вратио на поновно суђење

Апелациони суд је утврдио да првостепени суд није потпуно утврдио чињенично стање тиме што није ни улазио у ЛГБТ дискриминаторне наводе Димитријевића

Фото: НСПМ

Удружење „Да се зна!” поздравило је данас одлуку Апелационог суда у Београду о укидању пресуде којом се председник Политичког савета покрета Двери Владимир Димитријевић ослобађа оптужби за дискриминацију припадника ЛГБТ заједнице и предмет враћа на поновно суђење.

Наводи се да је Удружење поднело притужбу Поверенику за заштиту равноправности против Димитријевићевог текста „У одбрану природне породице”, у којем је изнет низ ненаучних тврдњи, увреда и дискриминаторних изјава о ЛГБТ заједници у Србији, попут оне да „хомосексуалне везе нису искрено емотивне, него пожудне, ситносопственичке, хедонистичке и потрошачке”.

НВО „Да се зна!“: В. Димитријевић помно прати наш рад и извргава га руглу

Повереник за заштиту равноправности је донео Мишљење да је Димитријевић спорним текстом повредио члан 12. Закона о забрани дискриминације и препоручио му да упути јавно извињење ЛГБТ заједници.

Како се Димитријевић оглушио о препоруку Повереника за заштиту равноправности, Удружење „Да се зна!” је поднело тужбу Вишем суду у Београду, ради заштите од дискриминације.

Виши суд у Београду одбио је тужбене захтеве и нашао да нема основа за утврђивање дискриминаторног поступања Димитријвића. Удружење „Да се зна!” поднело је жалбу Апелационом суду, који је укинуо пресуду Вишег суда и вратио предмет на поновно суђење.

НВО „Да се зна!“: Виши суд одбио тужбу против Владимира Димитријевића

Апелациони суд је утврдио да првостепени суд није потпуно утврдио чињенично стање тиме што није ни улазио у дискриминаторне наводе Димитријевића, већ се само бавио дометом његовог текста на публику, при чему су битно повређене одредбе парничног поступка, наводи се у саопштењу.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 15. 3. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

4 replies

 1. Samo da se ZNA.

  ČMAR I USTA.

  Su ISTO.

  U Srbiji.

  U tkzv. NEKE VLADE “ORGANIZEJŠN”.

  Pardon.

  ORGAN izacije.

  22
  3
 2. „гејстапо“ не одустаје од Димитријевића.. 🤣 Неке из геј популације лично познајем деценијама, нису „искрено емотивне“(врло су промискуитетни у својим везама што често доводи до болести, насиља, па и убистава), јесу „пожудне“ и „хедонистичке“. То могу да кажем сваком од њих у лице, али је бесмислено јер то и сами знају, и у приватном разговору би вам побројано и потврдили. Све остало(па и овај процес) је политика..

  29
 3. Господо ЛГБТ, да се зна, Господ је тај који има последњу пресуду.А тада не била вам у кожи. Професоре Димитријевићу, брате Владимире Ти најбоље знаш да кад је Бог са Тобом ко ће против Тебе.

  23
 4. Чиме се Србија замлаћује. Чему бре ове глупости? Педери нису тема. ****** ***** **** **** *** Зашто би се цело друштво подредило њиховој болесној психи? У свему овоме потпуно је небитно ко кога **** *****. Циљ је да се обесмисли традиција, породица, част, родољубље. Циљ су млади које је потребно потпуно слудети и дезоријентисати. Западу не требају Срби способни да се бране, него имбецили заражени и венерично и ментално.
  Да професор Димитријевић нема коме и због чега да се извињава је потпуно јасно то питање је беспредметно. Основна ствар је да се покрене питање забране, законске забране постојања и рада организација политичког педеризма. Могу да постоје организације педера и лезбејки које се боре за боље услове лечења последица њихових активности. Али у школски програм уносити било какве идиотарије о нормалности ненормалног се мора спречити и кривично санкционисати. Морају се укинути педерски закони. Могу постојати само закони који гарантују једнакост људи ***** **** **** *** не може се законом заштити ширење болештине, неморала и лицемерја. Родна равноправност је апсолутна глупост која свакога ко се њоме бави чини недостојним човека. А ми још плаћамо те паметњаковиће.
  Све потиче са запада који нам уваљује зло којим ћемо се занимати, док нам уништава будућност. Не треба пропустити јединствену прилику коју сад Руси створили да се решимо баласта који нас тишти. Треба се придружити свету који схвата да је прави час да се укине досадашњи наметнути систем лажних вредности и лажних тема. Само тотални пораз запада може нам донети нормалну будућност. Сад се све решава на глобалном нивоу. Подржимо оне који нас ослобађају, ослобађајући себе. Какви педери, каква њихова угроженост, какви ишчашени умови. Боримо се за социјална права и заштиту нормалних људи, за слободу, за то да свима буде добро, а не само онима који вире уз д**** колонизатора света.

  21
  1

Оставите коментар