НВО „Да се зна!“: В. Димитријевић помно прати наш рад и извргава га руглу

Испред удружења „Да се зна!“, које прати и документује случајеве противправног поступања над ЛГБТ+ особама и говор мржње, сведочила Драгослава Барзут

Извор: Данас

Прво рочиште у приватној тужби Удружења „Да се зна!“ против Владимира Димитријевића, председника Политичког савета Двери због дискриминације, одржано је данас у Палати правде.

За разлику од претприпремног рочишта, одржаног 22. јануара ове године, када је уз Димитријевића дошло преко тридесет његових подржавалаца, који су у више наврата покушали да уђу у судницу у којој није било довољно простора и који су провоцирали активисте/киње “Да се зна!”, данашње суђење је прошло без инцидената.

Са првог рочишта у процесу НВО „Да се зна“ против Владимира Димитријевића

Удружење „Да се зна!“ покренуло приватну тужбу против Димитријевића након што се он оглушио на препоруку Повереника за заштиту равноправности да се јавно извини особама другачије сексуалне оријентације од хетеросексуалне јер је у тексту „У одбрану породице“, написао низ ненаучних тврдњи, увреда и дискриминаторних изјава о ЛГБТ+ заједници у Србији.

Навео је да је главни циљ „политичког хомосексуализма, уништење природне породице“, као и да се „хомосексуалне тежње лече постом и молитвом”.

Владимир Димитријевић: Можете нас победити али не и убедити – уочи једног судског процеса у Београду

Испред удружења „Да се зна!“, које прати и документује случајеве противправног поступања над ЛГБТ+ особама и говор мржње, данас је сведочила Драгослава Барзут, а наредно суђење заказано је за 26. јануар следеће године.

Владимир Димитријевић: Суђења породичним вредностима

Иначе, из овог удружења указују да је Димитријевић на свом сајту до претприпремног рочишта објавио више текстова о „Да се зна!“, „помно пратећи наш рад и извргавајући га руглу“.

„Праћење нашег рада је и крунисано његовом књигом о нама, који се зове баш и као наше удружење, уз поруку да смо ми ЛГБТ заштитари који желимо да другима укинемо слободу говора”, указују из „Да се зна!“.

Нови број часописа „Hereticus“ о суђењу Владимиру Димитријевићу

Из „Да се зна!“ указују и на то да слобода говора није апсолутна и да је она у случају Владимир Димитријевића, који предаје у средњој школи, прекорачена, „будући да подржавање негативних стереотипа представља један од најучесталијих узрока дискриминације и нетрпељивости према ЛГБТ заједници“.

Ј. Диковић

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 12. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

 1. Подршка за професора Димитријевића.Бог га благословио и дао му здравља и сваке среће

  59
 2. Е па то што прати њихов рад је стварно тежак криминал.

  46
 3. “НВО „Да се зна!“: В. Димитријевић помно прати наш рад и извргава га руглу”?!

  Ваш рад је више од ругла, зато се и може извргавати руглу!
  Да ви радите нешто нормално, здраво, морално, човечно, корисно… –
  нико вас не би могао извргавати руглу!

  44
 4. “Da se zna” konstantno deluje po šemi kompletne zamene teza, isto kao predsednik države koji im daje punu podršku. Zato ih, isto kao i njega, treba ošinuti što jače za svaku reč koju izgovore protiv normalnih, zdravih ljudi. Širiti bolest je krivično delo. Skrivanje krivičnog dela isto tako. Treba pokrenuti kontratužbu. Upravo propagatori pederizma moraju da se brane, a ne da tuže časne ljude koji ne podležu njihovoj propagandi. Oni su opasnost za društvo, a ne profesor u srednjoj školi koji se udostojio toga da kaže istinu.
  Ukratko – pederi mogu da se pederišu, ali propagatori pederizma moraju u zatvor. To je isto kao što možeš da poseduješ narkotike, ali, ako ih prodaješ – sledi ti robija. Zavisniku pomoći, dilera eliminisati.

  42
 5. Професор Б. Димитријевић треба да користи србски језик и србске речи када описује GAY особе. Те речи су ПЕДЕР, ПЕДЕРАСТИЈА, ЛЕЗБАЧА, ЛЕЗБЕЈКА итд. Тада ова секта не би имала правног основа да га тужи, јер у њиховом речнику реч ПЕДЕР не постоји. Они се гаде србског језика и писма.

  14

Оставите коментар