Са првог рочишта у процесу НВО „Да се зна“ против Владимира Димитријевића

За сада, све делује коректно, онако како се очекује од суда једне нормалне државе. Наравно, то је почетак, рекао Владимир Димитријевић

Владимир Димитријевић пред почетак рочишта (Фото: Срђан Крунић)

Дана 22. јануара, у среду, у Вишем суду у Београду, пресељеном у Палату правде, одржано је прво рочиште на основу тужбе за дискриминацију коју је НВО „Да се зна“ покренула против Владимира Димитријевића. Тужилачка и тужена страна изнели су доказе које сматрају валидним за даљи ток процеса, предложили сведоке, а било је речи и о потенцијалној дужини процеса.

Са тужилачке стране, било је неколико активиста НВО „Да се зна“, док су Владимира Димитријевића својим присуством подржали: свештеник Јован Пламенац, парох из Бара, професор др Љиљана Чолић, професор др Мило Ломпар, професор др Милош Ковић, професор др Дејан Мировић, др Драган Хамовић, др Биљана Ђоровић, др Слободан Јанковић, Бранислав Матић, уредник часописа „Европа нација“, књижевник Момчило Селић, предузетник Милоје Стевановић, са, како рече, својим унуком Јанком, студентом, Бранимир Нешић, директор ИК „Катена Мунди“, хаџи Слободан Стојичевић, аутор књиге о мрежном рату у Србији, итд. Сви они су изразили подршку – не толико Владимиру Димитријевићу као појединцу, колико  праву на слободу мишљења и изражавања, које је у овом тренутку у Србији угрожено.

Владимир Димитријевић (Рад Ненада Ћурковића)

Питали смо господина Димитријевића како изгледа почетак процеса, на шта је он одговорио:

„За сада, све делује коректно, онако како се очекује од суда једне нормалне државе. Наравно, то је почетак. Надам се да ће и даље бити тако. Веома сам захвалан свима који су дошли да ме подрже, како нашим јавним делатницима, тако и осталој браћи у Христу – Ристи (који је, као подвижник правоверја, дошао са својим сином), и Жељку, с којим се знам још из Мисионарске школе нашег проте Љубодрага Петровића. Наравно, ту је и брат Срђан Крунић, познаник из доба учења од владике будимског Данила. Сви су они показали да им је стало до слободе, као основног начела људскости. Хтео бих да захвалим свима који су ми упутили молитвену и вербалну подршку, од свештенства и монаштва до браће и сестара којима је стало до одбране породичних и хришћанских вредности.“

Сајт „Стање ствари“ и даље ће пратити развој догађаја везаних за тужбу против Владимира Димитријевића при Вишем суду у Београду.

(Стање ствари)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Дивног ли сабора врсних и достојанствених, сабора подршке господину Димитријевићу! Нека буде Миломе Богу приступачно!

 2. Све што се данас дешава Димитријевићу, сутра ће се догађати нама. Зато, и због солидарности са њиме, а и због будућности наше деце, он не сме бити осуђен. Ово фарсично суђење је суђење свима нама. Он је био довољно смео да изнесе став који нормални људи подржавају. Сада ми, нормални људи, треба да га одбранимо.
  Тужно је што је највећи непријатељ нашег народа наша колонијална власт. Срби из Црне Горе су нам показали како треба да радимо. Почнимо!

 3. Поред свих проблема и овог срамотног судства они су нашли за сходно да суде једном од ,тренутно, најпознатијих српских интелектуалаца.
  Зашто?
  Јер је, наводно, увредио, дискриминисао, педерску заједницу у Србији?
  Њих Бог дискриминише а камо ли поштени, паметни и свесни људи целе Србије!

Оставите коментар