Приштина у сузама због смрти Медлин Олбрајт

За живота је у Приштини добила трг и бисту, на згражање српске јавности

Фото: Снимак екрана

ПРИШТИНАПредседница Косова Вјоса Османи и премијер Косова Аљбин Курти изјавили су вечерас да су „шокирани” смрћу бивше америчке државне секретарке Медлин Олбрајт. Председница Косова Вјоса Османи је на Фејсбуку написала да је Олбрајтова грађанима КиМ „дала наду, када је нисмо имали, постала је наш глас и наша рука када нисмо имали ни гласа ни руку”.

„Препознала је бол нашег народа јер је и сам доживела прогон у детињству, остала је одлучна против Милошевића а до краја његовог геноцида на Косову. Доследно је подржавала Косово до последњег даха,”, написала је Османи.

Преминула Медлин Олбрајт

Премијер Курти је секретарку Олбрајт назвао пријатељем Косова. „Тужан због смрти Медлин Олбрајт, истакнуте жене бескомпромисног морала за Сједињене Државе, до краја пријатеља Косова и партнера свих оних који су тежили миру, слободи и демократији. Недостајаћеш нам, секретарко”, написао је даље Курти.

Гардијан: Косово, педесет прва америчка држава

Подсетимо, у оквиру обележавања 20. годишњице уласка НАТО трупа на КиМ, на тргу „Олбрајт” приштинске власти су поставиле бисту бивше америчке секретарке Медлин Олбрајт, на згражање српске јавности.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Sa velikom RADOŠĆU obaveštavamo sve Srbe i Srpkinje da je:
  Medlen (Jozefa) Olbrajtova rođ.Korbelova sa
  OGROMNIM zakašnjenjem ali KONAČNO vrisnula i
  izdahnula u 85 godini.

  Iskreno žalimo sve CRVE i GUSENICE koje će MORATI da je PRERADE.

  OZARENI

  Svi Srbi i Srpkinje.

  9
  2

Оставите коментар