Бошко Вукићевић: Одлазећи премијер, „Вијести“ и Друга фамилија

Ради се о Другој фамилији која је у претходних пар деценија с Првом фамилијом у свим критичним моментима и на штету српског народа шуровала, као што је и сада случај

Бошко Вукићевић (Фото: Дан)

Одлазећи премијер је “Вијестима” и Другој фамилији повлађивао на све могуће начине, удовољавао свим њиховим захтјевима, масовно запошљавао њихове кадрове поставивши их на нека од кључних мјеста у администрацији. Притом се бестидно дистанцирајући од првобитних савјетника, који су највише помогли да добије мјесто предсједника Владе, слиједећи упутства тих истих “Вијести” којима је покушао да се што је могуће више додвори и “увуче”. Слично су радили и неки Здравкови министри, који су у полтронском односу према “Вијестима” били тек нешто блажи од њега.

Подсјетићу, ради се о Другој фамилији која је у претходних пар деценија с Првом фамилијом у свим критичним моментима и на штету српског народа шуровала (као што је и сада случај). Ради се о Другој фамилији која је заједно с Првом у претходне двије деценије представљала основног кочничара демократских процеса у Црној Гори, и чије су несугласице са диктатором искључиво биле условљене парама, тј. подјелом огромне финансијске торте која је прављена новцем покраденим и отетим од наших дискриминисаних грађана. Но, прије свега, ради се о Другој фамилији која је у претходне двије деценије неупоредиво више и од Прве, насртала на нашу Цркву, задирала у њено устројство и готово свакодневно брутално вријеђала наше свештенство и подло му подметала, прије свих блаженопочившем митрополиту Амфилохију.

Здравко Кривокапић (Фото: Филип Краинчанић/Нова.рс)

Е, захтјевима тих и таквих “Вијести” Здравко је желио максимално да удовољи, покушавајући с њима да оствари стратешко партнерство, успут издајући све оне добронамјерне људе који су му највише помогли, а који “Вијестима” и њиховим иностраним покровитељима нијесу били по вољи. Армију својих “ботова” на друштвеним мрежама одлазећи премијер је тада ангажовао да пишу хвалоспјеве о Другој фамилији и да вријеђају све њене критичаре. Можда сам помало и субјективан, али заиста мислим да не постоји довољно ниска морална љествица која би такве његове поступке могла измјерити. Не због издаје и преваре најближих савјетника и сарадника, већ због издаје народа који га је гласао, због издаје грандиозне заоставштине митрополита Амфилохија.

Зашто о свему овоме пишем сада? Па, обузме ме нека врста сажаљења када примијетим огорчење које данас одлазећи премијер испољава говорећи о “Вијестима”. Да, након свега што је урадио за њу, након свих превара и издаја које је зарад ње морао да “одради” у овако кратком периоду – Друга фамилија му је забила нож у леђа и одбацила га као искоришћену крпу. Да је умјесто сељачке лукавости посједовао више мудрости, Здравко је требало да зна да то тако обично и бива, да се заправо ради о некој врсти законитости.

Нека ствари које сам изнио буду још једно искуство, за све слободне људе, горко али поучно.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук профил Бошка Вукићевића, 20. 2. 2022)



Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading