Демократски фронт најавио једносатну блокаду главних путева у Црној Гори

Блокада ће служити као упозорење свима који би евентуално одлучили да прекрајају изборну вољу грађана исказану на изборима 30. августа 2020, рекао посланик ДФ-а Славен Радуновић

Славен Радуновић (Извор: Спутњик)

Посланик Демократског фронта Славен Радуновић рекао је да ће тај савез ове седмице организовати једносатну блокаду кључних саобраћајница у Црној Гори, коју ће назвати блокада Црне Горе.

Блокада ће служити као упозорење свима који би евентуално одлучили да прекрајају изборну вољу грађана исказану на изборима 30. августа 2020. године. Сматрам да и даље треба инсистирати на договору унутар актуелне скупштинске већине, уз странке националних мањина – рекао је он за ТВ „Прва”, пренеле су „Новости”.

Према његовим речима, сасвим је извесно да постоји могућност да мандатар буде личност која би окупила целу парламентарну већину и највероватније странке мањина.

Желидраг Никчевић: Изгубљено у преводу

„Питао сам данас јавно на Твитеру Абазовића да ли би УРА прихватила да буде део те техничке владе ако се окупи већина и странке националних мањина”, рекао је Радуновић.

Подсетио је да су из СДП и ЛПЦГ стигле изјаве да ни њима нису прихватљиве неке ствари које је Абазовић навео као обавезујуће за нову владу.

„Било ко да је од нас 41 омогућио ДПС-у да прекине владавину ове већине био би дочекан оберучке тако да то није нешто чиме би требало Абазовић и УРА да се хвале јер је то далеко од похвалног. Ако са друге стране чују да постоји друга опција, било би добро да се заинтересују”, сматра Радуновић додајући да би то решење било прихватљиво за актуелних 41 али и за мањине, чиме би се такође пре свега испоштовала изборна воља грађана.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 21. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар