РЕМ: Огласна порука „Рио Тинта“ није у супротности са законом

Полазећи од законских прописа, не постоје препреке да се огласна порука компаније “Рио Тинто” објављује на програмима пружалаца медијских услуга

Фото: Милан Тимотић/Бета

Савет РЕМ-а је закључио да не постоје препреке да се огласна порука компаније “Рио Тинто” објављује на програмима пружалаца медијских услуга.

Савет Регулаторног тела за електронске медије је на ванредној седници разматрао садржај огласне поруке компаније “Рио Тинто” поводом обавештења више невладиних организација у коме се тражи забрана приказивања наведене огласне поруке.

Савет је разматрајући све околности у вези са огласном поруком као и извештај стручне службе, утврдио да у огласној поруци компаније Рио Тинто нису уочени елементи који би били у супротности са Законом о оглашавању те донео одлуку да нема места покретању поступка за изрицање мера.

Рио Сава: Лицемерно залагање за чист ваздух уз противљење пројекту који омогућава „зелену транзицију“

Полазећи од законских прописа, не постоје препреке да се огласна порука компаније “Рио Тинто” објављује на програмима пружалаца медијских услуга, наводи РЕМ.

Подсећамо да се огласна порука “Рио Тинта” емитује на више телевизија са националном фреквенцијом, између осталог и на РТС-у.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 3. 11. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading