Црна Гора хитно тражи медицинско особље од ЕУ и НАТО

Подршка се, како се наводи, тражи у оквиру Механизама цивилне заштите да би се епидемија у Црној Гори покушала ставити под контролу

Илустрација: Вијести

Црна Гора од Европске уније и НАТО затражила је хитну помоћ у здравственим радницима, који би им помогли у борби против корона вируса, јер им је, како је навео министар спољних послова Црне Горе Ђорђе Радуловић, здравствени систем пред пуцањем.

У писму колегама у земљама чланица ЕУ, Радуловић је тражио да, уколико су у могућности, у Црну Гору хитно пошаљу лекаре, техничаре и остало медицинско особље, пише подгоричка Побједа.

Напомиње се да о овом апелу Европској унији влада није информисала црногорску јавност.

Подршка се, како се наводи, тражи у оквиру Механизама цивилне заштите да би се епидемија у Црној Гори покушала ставити под контролу.

„Како би се супротставили том изазову, обновили смо захтев ка ЕУ цивилном механизму заштите за додатну помоћ. Овога пута тражимо људске ресурсе – докторе, техничаре и остало медицинско особље, који би, уколико то околности дозвољавају, били распоређени и помогли борбу против озбиљне болести њиховим црногорским колегама. Помоћ у докторима и осталом медицинском особљу из ваше земље нам је потребна хитно”, наводи Радуловић у писму у које је Побједа имала увид, пренео је Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. А може вала да помогне и да се поравна онај “несклад између броја свештеника СПЦ и војника”, кад је већ при руци. К’о да би му било први пут.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading