Фејсбук обрисао Нетанијахуов пост због нарушавања политике приватности

„Четбот“ је слао поруке следбеницима, тражећи да дају личне податке о људима старијим од 60 година који се још нису вакцинисали против ковида-19

Бенјамин Нетанијаху (Фото: Деби Хил/АП)

Фејсбук је избрисао пост премијера Израела Бенјамина Нетанијахуа и суспендовао Четбот на његовом званичном налогу, због нарушавања политике о приватности те друштвене мреже.

„Четбот“ је слао поруке следбеницима, тражећи да дају личне податке о људима старијим од 60 година који се још нису вакцинисали против ковида-19, уз напомену да ће их премијер тада убедити да се вакцинишу, наведено је у саопштењу Фејсбука.

„У складу са нашом политиком о приватности, не дозвољавамо садржај који дели или тражи здравствене информације од људи“, наведено је у саопштењу.

У одговору на такву одлуку, Нетанијахуова конзервативна партија Ликуд је навела да је кампања на друштвеним мрежама имала за циљ да се охрабре Израелци старији од 60 година да приме вакцину како би спасили живот. Уз то је наведено да се позивају сви да се имунизују, како би се отворила економија и Израел постао прва земља у свету која је изашла из пандемије, пренели су израелски медији.

Ово није први пут да се Нетанијаху суочио са санкцијама друштвених мрежа.

На дан парламентарних избора у септембру прошле године Нетанијахуов „четбот“ је суспендован у рано поподне до затварања гласачких места јер су дељене информације о гласању, што је у Израелу забрањено.

Опрема: Стање ствари

(N1, 26. 1. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading