Душко Вујошевић: Вучић купио вође навијача и користи их као своје фаланге

Препознао је њихову снагу у новим временима и на перфидан начин то усавршио до краја, поставио своје вође и од навијача направио своје фаланге, рекао је Вујошевић

Душко Вујошевић (Фото: Бета)

Кошаркашки тренер Душко Вујошевић изјавио је да је председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић „купио“ вође и одређене групе навијача Црвене звезде и Партизана, „према којима се односи и користи их као своје фаланге”.

„Не знам да ли су и они били под фантомкама у ноћи када је рушена Савамала, али сасвим је могуће да су тамо били и неки од њих. Могуће је да су неки од њих (током недавних демонстрација) били у групи која је гађала полицију. Стали би код фонтане, а полиција не иде на њих, него бије студенте“, казао је Вујошевић у интервјуу за недељник НИН.

Говорећи о везама Александра Вучића са навијачима, Вујошевић је казао да је Вучић са њима сарађивао још у времену док је био генерални секретар Српске радикалне странке.

„Препознао је њихову снагу у новим временима и њихов значај и на перфидан начин то усавршио до краја, поставио своје вође и од навијача направио своје фаланге“, рекао је Вујошевић.

Вујошевић је навео да је Вучић, у периоду када је био први потпредседник Владе Србије, приликом посете Партизану отишао у канцеларију навијача, а не у седиште Спортског друштва или просторије фудбалског или кошаркашког клуба.

До проблема у Партизану, чији је Вујошевић био председник и тренер кошаркаша, наводи он, дошло је након убиства Бриса Татона 2009. године када су се „12 момака“, који су „колико-толико“ контролисали јужну трибину, „разбежали“ после убиства да не би били ухапшени.

Због тога, додаје Вујошевић, настао је празан простор у који се убацила навијачка група „Јањичари“, а садашњи заменик команданта Жандармерије Ненад Вучковић Вучко преузео је контролу над јужном трибином.

„Он (Вучковић) је Новаку Недићу, који је за генералног секретара Владе Србије постављен 2014, кад је Вучић постао премијер, направио конекцију са навијачком групом Јањичари, чији су припадници искористили ‘интеррегнум’ и освојили југ“, додаје Вујошевић.

Вујошевић је казао да је припадницима те групе тако обећано одлагање затвора, омогућено им је да обављају сумњиве послове, обећана им је заштита а за противуслугу на стадионима су обезбеђивали навијања без увредљивих речи „Вучићу, педеру“.

Нагласио је да због тога што у Србији никада није изграђен систем финансирања врхунског спорта, увек је морала да постоји веза са људима на власти да би спортска друштва опстала.

„Зато финансирање зависи од конекција са влашћу и од ћефа људи који су на власти“, истакао је Вујошевић.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 23. 7. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading