Милорад Додик: Србија и РС постоје као две српске државе, свиђало се то некоме или не

Српски члан Председништва БиХ је истакао да су везе Србије и РС важне, наглашавајући да се Србија и РС „природно наслањају једна на другу“

Жељка Цвијановић, Александар Вучић, Милорад Додик (Фото: Инстаграм налог Будућност Србије)

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Србија и Република Српска постоје као две српске државе, свиђало се то некоме или не.

„Поносан сам што Република Српска и Србија егзистирају као две државе на овим просторима. Свиђало се то некоме или не, али то тако јесте“, казао је Додик испред УКЦ Бањалука где је председник Србије Александар Вучић домовима здравља у РС уручио 15 санитетских возила вредна око 700 хиљада евра.

Додик је најавио да ће на данашњем састанку са Вучићем „предочити одређене идеје“.

„Неправда, која се дуго лоцира према српском народу и српским државама, и ту увек понављамо Косово и Метохију и Републику Српску. За једне важе једна правила, а за оне друге, друга“, казао је он.

Српски члан Председништва БиХ је истакао да су везе Србије и РС важне, наглашавајући да се Србија и РС „природно наслањају једна на другу“.

Александар Вучић у Бања Луци, 23. 7. 2020. (Фото: Кабинет председника РС)

„Гради се мост на Дрини и надам се да ћете помоћи, а обећали сте да хоћете и део пута до Бијељине. Тај пут према Србији наша је животна жеља, јер многи су хтели да останемо без везе са матицом. Ту је и мост у Братунцу, који спаја братске народе“, казао је Додик.

Жељка Цвијановић: Посета председника Србије је више од обичне посете, сигурни смо у подршку Србије

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић захвалила се председнику Србије Александру Вучићу на донацији 15 санитетских возила за домове здравља у РС, истичући да је Србија увек ослонац и подршка за Републику Српску.

„Ова посета је нешто што весели и радује наше грађане. Посета председника Србије је увек више од обичне посете. Између РС и Србије постоје нераскидиве везе, а ми смо сигурни јер имамо вашу подршку“, казала је Цвијановићева у обраћању испред УКЦ у Бањалуци.

Она је додала да је Србије прва помогла РС када се појавила епидемија вируса корона.

„Осим материјалне подршке, којом помажете све општине у Српској, значи нам много што сте овде са нама“, казала је Цвијановићева.

Вучић је посету Бањалуци наставио одласком у насеље Петрићевац и обиласком вишенаменског објекта у оквиру кога су вртић, дом здравља и месна заједница, за чију изградњу је Србија издвојила 800.000 евра.

Вучић ће после тога одржати састанак са највишим званичницима РС, а потом посетити локацију на којој треба да се гради Руско-српски културни центар.

Мере безбедности у Бањалуци подигнуте су на највиши ниво, а станари зграда близу локације на којој ће се градити Руско-српски центар добили су наредбу да до 15 часова држе спуштене ролетне.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 23. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар