Александар Вучић: Патријарху верујем, о Цркви ништа лоше

Имам пуно поверење у патријарха Иринеја, рекао је Вучић и додао да неке владике и црквени оци имају своје, другачије, мишљење, али да он поштује Цркву и неће да улази даље у поменуте наводе

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Вучић: Београд и Приштина нису ни близу договора

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Београд и Приштина нису ни близу договора, али да ће обавестити грађане ако до договора дође и да ће представити тај споразум.

„Врло је тешко постићи било какав договор. Нисмо близу договора, договора нема…  Да смо ми близу решења нисмо, много смо далеко… ;Ако буде дошло до договора обавестићу народ комплетно”, рекао је Вучић.

Упитан о томе што Албанци из Бујановца, Прешева и Медвеђе иду у Тирану на разговоре, Вучић је рекао да нема страхове „од кандидовања тема и жеља многих које се нису промениле”.

„Да сачекамо резултате па да видимо ко је шта добио, а шта изгубио. У евентуалном споразуму са Албанцима морамо да знамо да смо сви помало изгубили”, рекао је Вучић новинарима на Бежанијској коси.

Он је додао да ће наредних дана видети и председника Косова Хашима Тачија и премијера Албаније Едија Раму. (Бета)

Вучић: Патријарху верујем, о Цркви ништа лоше

Председник Србије Александар Вучић није данас хтео да коментарише подсећање медија на изјаву игумана Саве Јањића из 1998. године да на Косову убијају недужне Албанце, рекавши да поштује српску цркву и има пуно поверење у патријарха Иринеја.

„Имам пуно поверење у патријарха Иринеја”, рекао је Вучић и додао да неке владике и црквени оци имају своје, другачије мишљење, али да он поштује цркву и неће да улази даље у поменуте наводе.

„Ништа лоше нећу рећи о цркви, без обзира што се неки дневно бацају каменом на мене”, рекао је председник Вучић.

На констатацију новинара да је сада јасније оно што данас говори Сава Јањић, да подржава Приштину „у тишини”, а прича и ради против Београда, Вучић је рекао да не жели да на тако нешто одговара.

„Свако има могућност да каже оно што мисли, оно што нам срце говори и оно што говори разум, али треба гледати у будућност и размишљати о ономе што долази и о нашој деци”, закључио је Вучић. (Танјуг)

Вучић: Повећање пензија од октобра

Пензије ће бити повећане већ од октобра, најавио је данас председник Србије Александар Вучић и додао да има довољно новца у буџету и да зато неће бити потребан ребаланс буџета.

„Најкасније у наредних месец или месец и по дана укинућемо Закон о привременом смањењу пензија”, рекао је Вучић приликом посете Геронтолошком центру на Бежанијској коси и поручио пензионерима да ће већу пензију добити већ 10. новембра.

Како је казао, сви пензионери ће имати већу пензију, на пример, они који су имали 70.000 динара имаће 78.000 динара пензију, они са 90.000 ће имати 99.000 динара, док ће они са око 30.000 неће имати само 31.000 или 32.000 динара већ ће са овим од пет одсто и претходним повећањима то буде до 34.000 или 35.000 динара.

Плате за запослене у јавном сектору, како је рекао, биће повећане од децембра.

Он се захвалио пензионерима што су имали разумевања за предузете реформске мере, те да су на тај начин омогућили бољу будућност за младе.

Председник је подсетио да је пре четири године држава била пред банкротом, да је јавни дуг био 78 одсто БДП, а да ће пре краја године бити испод 50 одсто.

„Вишак у буџету имамо трећу годину за редом, захваљујући вама. Ви сте знали да тешким мерама можемо доћи до резултата. Ви сте отворили врата будућности нашој земљи”, рекао је Вучић пензионерима.

Данас, како каже, динар је чврст, незапосленост мања од 12 одсто.

Председник је пензионерима уручио кључеве доставног возила и санитета.

„Увек кажем да имамо мање новца него што га стварно има. Волим да имамо уштеђевине у буџету, не волим да се задужујемо да се разбацујем оним што нисмо зарадили. Боље да остане нека резерва”, истакао је он.

Пензионерима је поручио да сада могу да траже „нешто више”, јер је држава сада у могућности да то мало испуни.

„Ово је војска дивних, добрих вредних људи који воле земљу. Снага која је омогућила младости да има бољу будућност”, закључио је он. (Танјуг)

Ђорђевић правио процену трошкова на војни рок од годину дана, цена је мања

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је ранија процена тадашњег министра одбране Зорана Ђорђевића да би поновно увођење војног рока коштало 600 милиона евра урађена на основу претпоставке да би војни рок трајао годину дана.

„Ђорђевић је рекао да би коштало 600 милиона евра, али је рачунао да ће да траје годину дана. Значи ако је пола од тога (шест месеци), онда је већ 300 милиона”, рекао је Вучић новинарима у Геронтолошком центру на Бежанијској коси у Београду.

Вучић је рекао да је Ђорђевић рачунао и да би морало да дође до обнове инфраструктуре, набавке кревета и осталих ствари али да он мисли да је то једнократна инвестиција и да не мора нужно да уђе у укупну цену служења војног рока јер се то неће радити у свакој генерацији. ;

„Али о томе ћемо да одлучујемо када дође време за то, у складу са интересима државе”, рекао је Вучић. (Бета)

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 8. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Гле ******* у сламном шеширу! Он је ту да процени коме ће он, као највиша инстанца, веровати, а коме неће. ****** не капира да никоме нормалном није стало до његових процена. Он оцењује понашање патријарха!
    Срби, је л’ могуће да сте луђи од ****** на вашем челу?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading