ЖИВИ СВЕТАЦ: Деца у Смедереву траже да им учионицу краси Вучићева слика

Смедерево/Београд, 27. 2. 2017. (С*ање ствари) – Ученици трећег и четвртог разреда средње техничке школе „Димитрије Туцовић” у Смедереву тражили су путем петиције, својеручним потписима, да се из учионица уклони слика Вука Караџића и уместо ње постави лик председника Вучића!

Идејно решење пројекта "Вучић на зиду"

Идејно решење пројекта “Вучић на зиду”

У писму прослеђеном директору и медијима каже се да Србији никад тако добро није ишло, да господин Вучић ради и по 16 сати дневно за своју домовину, да је индустрија у сталном порасту, да смо најпросперитетнија земља у региону, ако не и у целој Европи, да њему једноставно нема равног, да је згодан и леп, да му се диве и Путин и Трамп, да се свиђа и Моники Белучи, те да је стога сигурно више заслужио да у њега гледају током предавања уместо у Вука Караџића који уосталом ништа није допринео њиховој струци. Само је скупљао неке песме по селима и то углавном изван Србије.

„Нисам нимало изненађен овим апелом”, изјавио је за Информер директор Матија Бошковић, иначе секретар општинског одбора Српске напредне странке. „Наиме, ради се о две најуспешније генерације ђака откако ова школа постоји. Они су толико напредни и талентовани да често затраже од професора да прекину наставу ако Александар Вучић држи конференцију за штампу. Чули су и за Тита, те и њега цене, али не баш колико и јединственог Вучића ког историја не памти. То су све дивни ђаци. Истина, нису баш сви ставили свој потпис, али нису ни сва одељења савршена. Они који нису су ионако већ били виђени за избацивање из школе због лошег владања и слабог успеха”, додао је Бошковић.

У народу постоји поштовање према Вучићевим фотографијама као према иконама

Верни народ целива Вучићеве фотографије као иконе

Овим поводом се огласила и канцеларија канцелара Вучића депешом у којој се каже да је председник скроман човек и да не воли да се од њега прави култ личности. Због тога се, како се каже, тако ретко појављује у медијима. И његовим најближим сарадницима је жао због тога те га зато тако често посећују да би могли уживо да га виде. Ученицима се саветује да Вучићеве фотографије ставе у своје мобилне телефоне и да током предавања слободно у њих гледају. Нико их због тога неће дирати.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading