Фондација Алек Кавчић: Професор Алек Кавчић ослобођен у процесу по тужби издавачке куће Клет

Доказано је и су Клет, Фреска и Нови Логос три правно повезана лица, и да имају доминантан положај на тржишту, а да професор Кавчић није никаква конкуренција издавачкој кући Клет, стоји у саопштењу

Александар Кавчић (Фото: Медија центар)

Трећи основни суд у Београду је данас ослободио професора Алека Кавчић оптужбе коју је против њега поднела издавачка кућа Клет због, како је навела, „повреде пословног угледа“ јер је јавно говорио да се уџбеници у основним школама у Србији бирају корупцијом.

Фондација Алек Кавчић је саопштила да је том пресудом доказано да јавно оглашавање издавачке куће Клет у којој позивају учитеље да „наруче 20 уџбеничких комплета“, а за узврат ће добити таблет, представља коруптивно деловање.

Такође, доказано је и су Клет, Фреска и Нови Логос три правно повезана лица, и да имају доминантан положај на тржишту, а да професор Кавчић није никаква конкуренција издавачкој кући Клет, јер је његова фондација поделила бесплатно више од 50.000 оригиналних штампаних издања уџбеника, док је превасходни циљ издавача профит, наведено је у саопштењу.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 6. 2. 2023)

Погледајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Поштовани професор Кавчић удостојио је школу у којој ја радим посетом и дошао са рукама пуним поклона, али дочек на који је наишао представља један од највећих пораза у мом животу. И ја се бескрајно стидим због поступка мојих колега и, нарочито, мог директора.
    На Наставничком већу које је претходило овој посети, а на ком ја, на жалост нисам била присутна, директор је на свој покварењачки начин изманипулисао Наставничко веће, представивши пре свега мене као идиота, а уџбенике Фондације Кавчић као нешто што не постоји у Каталогу и нема дозволу Министарства просвете . Дакле, посета професора Кавчића је представљена као хир и некаав идиотизам Данице Петровић која свашта прича о школи и њеном директору, а он је тако диван да је толерише и пушта да ради свашта и да доводи свакога у школу.
    И нико осим мене и директора није дошао. И нико није смео да погледа поклоњене књиге које сам изложила у холу. Ни да их дотакне. И ја сам била страховито поражена и бескрајно сам жалила што сам овог племенитог човека изложила оваквој срамоти.
    Нисам се повукла. Имало је то и инспекцијски епилог, још срамнији од дочека. Госпође инспекторке Драгана Марковића Палме су изгледа читале на прескоке , прескачући све што може да нашкоди директору, тако да сам ја захтевала да се провери једно, а оне су проверавале нешто сасвим друго.
    А због чега се све ово десило и наставља да се дешава у мојој школи. Па, разлог је сасвим једноставан. Усудила сам се да јавно говорим о срамном коруптивном запошљавању и шиптарским и бунга бунга дипломама које имају првенство , па о недопустивим пропустима у раду школе, па још и о пљачкању родитеља путем уџбеничког криминала. Кад сам још на све то довела у школу професора Кавчића и показала да су уџбеници Фондације Кавчић десет пута јефтинији од онога што ми сервирамо родитељима и да то не би угрожавало породице са више деце, да би истим средствима могли да се купе уџбеници за сву децу и то цели комплети, а не само пола комплета колико од државе добијају најсиромашнија деца, морало је да ми се стане на пут.
    И напали су, крваво, као чопор , јер из моје школе је за време директоровања садашњег директора у пензију отишло преко седамдесет колега. Сви који су дошли за парче хлеба су њему захвални јер је њему госпођа ову школу донела у мираз из Црне Горе, или му је оставила у наследство баба из Ивањице. Како год да се то десило, он је постао власник школе и наших радних места, па и шире. Што се професора Кавчића тиче, он је потпуно неприхватљив јер у цену уџбеника није урачунао онај рабат који стиже испод жита а није упознат ни са категоријом мита .И још горе, није се упознао са најбољим директором у региону него са Даницом Петровић која је прихватљива само кад напише песму и осмисли мелодију и сценарио по ком се сними спот и онда директор то све без питања и без имена аутора поклони Палми да се бесплатно рекламира. А свима каже да Даница лаже и да је аутор песме Тим за јавну и културну делатност. Најбољи смо, заиста, у лагању и манипулисању. Без премца.
    Ја сам доживела шта сам доживела и и даље доживљавам, али ме нису оборили, још сам на ногама .За уџбенике Фондације Кавчић настављам да се борим, не због професора , због сиромашне деце и родитеља којима мора да се сачува родитељски понос , а не чува се.

    32
  2. Хвала ти храбри и истрајни човече!

    24

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading