Кристофер Хил: Сигуран сам да ће у суботу парада поноса функционисати

Нема Европрајда без шетње, истакла Амбасадорка Шведске Аника Бен Давид

Извор: Друштвене мреже

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофер Хил изјавио је данас на Међународној конференцији о људским правима у оквиру Европске недеље поноса да је сигуран да ће парада у суботу функционисати, јер су многи људи радили на томе.

„Заштита права ЛГБТИ заједнице, морамо да ставимо љубав у центар овог питања“, рекао је Хил.

Кристофер Хил (Фото: Анђелко Васиљевић)

Додао је да би волео да каже да је његова земља решила све проблеме по том питању, али да није тако и да је и пред њима много посла, али да види велике помаке.

Он је похвалио говор премијерке Србије Ане Брнабић на отварању Међународне конференције о људским правима, којој су активисти добацивали током говора да желе шетњу у суботу и да не желе флоскуле, већ одговоре.

Амбасадор Француске Пјер Кошар поручио је да би био корак напред ако би људи успели да шетају у суботу, а поручио је да се ствари не могу узимати „здраво за готово“ када је реч о људским правима.

„Колективно се сусрећемо са конзервативизмом. Морамо бити јасни, борба против дискриминације мора се наставити“, казао је Кошар и додао да се „радује да све види на улици у суботу“.

Амбасадорка Шведске Аника Бен Давид рекла је да је ово први Европрајд ван ЕУ и да то није било лако, али да се нада да ће Београд омогућити да све иде по плану.

МУП забранио Параду поноса у оквиру Европрајда и породичну шетњу

„Нема Европрајда без шетње“, истакла је амбасадорка.

Амбасадор Норвешке Јорн Еуген Јелста рекао је да су „очи Европе упрте у Србију“ ове недеље и да је ово прилика да се корача напред у ширењу људских права.

Опрема: Стање ствари

(Нова/НСПМ, 13. 9. 2022)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Уопште више није важно да ли ће шетње бити или неће. Самим тим што сви ови амбасадори нису моментално најурени одавде, јасно је да држава Србија нема намеру да отказује послушност. Државе Србије једноставно нема. А оно чега нема сувишно је разбијати. Наравно Срба има и зато је потребно изазвати крвопролиће. Срби су за Русе и српско Косово и пошто не желе да се обрачунавају са нама, а да то дефинишу као казну за то, формални повод за почетак немира ће бити бал педера. Државу представљају кловнови који су прошли негативну селекцију и којима прети смена од других кловнова који су већ били на позицији актуелног главног кловна. Значи са властима и њиховим потенцијалним алтернативама нема проблема. Проблем је у народу који никако да промени стање свести иако му испирају мозак деценијама. Пошто није успело санкцијама и ратом, решили су да пробају содомијом, феминизмом и злоупотребом деце. Ипак, педербал је сам по себи небитан. То је само формални повод. Битно је отворити сезону подела, сукоба, мржње међу Србима. У жељи да се то избегне, нормалан свет се повлачио и ућутао. Сад је јасно да дрскости запада нема граница и да ускоро почиње режирани сукоб. Уместо четника и патризана, овај пут ће подела бити између обучених и гологузана. Док се Срби и српски изроди међусобно буду клали, Косово и Русија за Србе неће бити тема. А то је главно. Натерати метиљаву власт (ма која била) да се одрекне онога чега до сад макар званично није. Ако се не може избећи, може се учинити да насртљивцима и њиховим заштитницима и финансијерима преседне тај дан кад почиње сламање наше кичме. У суботу почиње и сламање њихове!
    И све опет личи на 27. март. Добро испланирана акције изазива жељену реакцију. Само је овај пут суштин прихватити, а не одбити оно што нећеш. А своди се на исто, да прихватиш оно што запад жели.
    Кристофере, видимо се очи у очи у суботу. Не буди педер да не дођеш.

    15
    2
  2. Кристофер нема везе ни са Христом, ни са фер наступом Опустите се.. Нема ништа од тога о чему сте писали. Шетње ће бити, а и буке, мање или веће, с друге стране, и то је то. На крају(или почетку), бесмислено би било да се међусобно изубијамо због педерских задњица. А Аца.. 😏 хее.. довући ће тај и “водене топове”, и коњицу с Брда, и “хамере” из Липовице.. Знам ја њега.. 🤣🤣😂 Тог дана идем да погледам презентацију ф1 на Теразијама, а после по програму.. Е сад, као што онај “воли мирис напалма у рано јутро” тако и ја волим мирис “сузавца” јер ме потсећа на младост, деведесете, неиспуњена очекивања, Миљковићеву “слободу” која није имала слуха за песму сужања који су певали о њој.. За мене је мирис “сузавца,” “мирис” слободе, и уколико га више има, то је слобода извеснија.. Но, претходно написано иде искључиво под носталгију и нема никакве везе са предстојећим дешавањима. Зато, опуштено.. 😏

  3. Све је тако једноставно. Амбасадор не одустаје да пође у Европрајд шетњу испред Скупштине Србије. У исто време нека се противници шетње окупе испред амбасаде његове земље и крену до Карађорђорђевог споменика, код Храма Светог Саве. Без сусрета глобалних шетача и суверене поворке!

    3
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading