Миленко Јахура: „Идите у цркве док су још наше!“

Београдска патријаршија се креће путем који је преплављен екуменизном, цијаштвом, литургијским новотарством, политикантством, евроуинијатством….. Молимо се и боримо се да Православље победи непријатеље

Миленко Јахура (Фото: Слободна Херцеговина)

Porfirije na Egzitu!

Porfirije na koncertu Rade Šerbedžije;

Извор: N1

Porfirije i Коnstrakta – poklonila mu lavor;

Zahvaljuju se Porfiririju na tomosu za tzv „MPC“ jer je time otverio put političkom projetku Оtvoreni Balkan;

Porfirije je uzeo blagoslov od pape Franje i celivao mu desnicu!

Патријарх Порфирије: Имао сам лични разлог да папи пољубим руку

Porfirije i Zagreb se vole!

Porfirije: „Zločinci (ustaški) ne pripadaju ni jednom narodu?!“

Ovogodišnji sabor izabrao još jednog monaha – rokera za vladiku!

Патријарх Порфирије у посети Војној гимназији (Извор: Друштвене мреже)

Bliža istorija: Porfirije kao direktor Republičke radiodifuzne agencije dao radiodiznu dozvolu televizijama za emitovanje rijaliti programa.

Porfirije bio u Las Vegasu – gradu kocke i razvrata, na stručnom usavršavanju u vezi sa RRA.

Ponovo se ovih dana bez najave i objašnjenja (potajno – blago rečeno) menja liturgija u beogradskim crkvama. Ljudi meni šalju obaveštenja. Obnovio se novotarsko-emunestički rat na preoblikovanju sistema vere i liturgijskog poretka što je potkopavanje Вере, Цркве и Нације.

Претходно сам, из протеста, намерно писао словима хрватске латинице гајевице да упозорим на пут кретања Београдске патријаршије, преплављене екуменизном, цијаштвом, литургијским новотарством, политикантством, евроуинијатством…

Порфирије као митрополит о Леополду Мандићу (Извор: Bitno.net)

Молимо се и боримо се да Православље победи своје непријатеље.

СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА ДОК СУ ЈОЈ ДЕЦА ВЕРНА!!!

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук профил Миленка Јахуре)

Прочитајте/погледајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

10 replies

  1. Ја одавно већ то стално вагам, да ли још увек ићи у Цркве СПЦ, много је квалитетни људи који служе па је благодат још увек ту. Али све набројано у тексту, овако на једном месту заиста ствара тежак осећај и горчину – па зар у Цркви која нас је увек чувала некад чак и једино она? Ако екуменистичко/новотарство превлада нема смисла ићи, барем ја то тако видим јер је екуменизам служење нечастивог а не служење господу. Уосталом Господ нам је скоро послао Свт. Јустина ћелијског и кроз његова уста нам поручио да је то Свејерес и са тим је стављена тачка на то питање. Тако да Артемијевци већ граде њихове објекте и они јесу задрхти али бар нису издајници јеретици.

    25
    5
  2. Овако ******* текст нисам скоро прочитао. Вама из „Стања ствари” би било боље да се бавите нечим душекорисним ако вас заиста интересује Православље, а не да сваком самозваном стручњаку дајете простора на свом сајту.

    15
    42
  3. Nije tekst, nego jednostavno iznošenje činjenica.

    Malo je poznat onaj događaj kad se anđeo javio novoizabranom episkopu dok se on radovao, pa mu kaže:

    ”Što se raduješ? Ovde narod jedino zaslužuje lošeg episkopa, a goreg od tebe nismo mogli da nađemo.”

    Treba da se zapitamo koliko smo zastranili kao narod. Hvala dobrom Gospodu pa još uvek ima dovoljno pravovernih sveštenika u Srbskoj Pravoslavnoj Crkvi. Svako da počne od ličnog pokajanja pa će doći i do kolektivnog, a Bog će nam lako poslati Svoje pastire.

    29
    2
  4. @Саша Васић

    Ако имате неке примедбе на текст, изволите па побијајте ауторове тврдње ставку по ставку.

    Ваш коментар без аргумената и чињеница је на нивоу “навијам за Звезду и не волим палачинке”, што је ствар вашег укуса али никога овде не занима.

    41
    3
  5. Наш мир

    Наш
    Мир
    Мир
    У нама

    Наш
    Бог
    Бог
    С нама

    Наша
    Побједа
    Пораз
    Врагу

    Наш
    Пут
    Кроз
    Беспуће

    Момчило

    23
    2
  6. Мени је још невероватније да у Војној гимназији
    у Београду још увек виси Брозова слика.

    31
    1
  7. И треба да виси! Он је врховни командант! О његовој генијалности, на каналима РТС-а сваке седмице има по неколико часова програма…
    Народ га воли…Срби га воле…Сад се извињавам, идем да се исповраћам…

    19
    4
  8. Извињавам се за дигресију, ал’ да оставим коментар за господина Јахуру ако чита коментаре – Je л’ постоји начин да макар у одговору на коментар напишете коју реченицу о оним пребиловачким Србима који су, када су схватили да су им Хрвати побили жене и децу, отишли да се предају усташама и страдају к’о јагњад Божија?

    12
  9. @ Joван П

    Господин М. Јахура је био љубазан па је послао одговор који овде преносимо:

    “Морин оток је место страшног злочина које се сада, због измена тока Брегаве налази у кориту реке у атару Тасовчића, изнад Старог, каменог моста, поред асфалтног пута за Пребиловце. Од магистрале је удаљено око 300, а од центра Пребиловаца око 2900 метара. У ноћи 14/15 августа овде је убијено око 50 Пребиловчана оба пола и свих узраста. Заклани су ножевима и главе су су им отсечене и закопане на лицу места, одвојено од тела. Ове жртве су од усташа похватане и затворене у сеоској школи после покоља на Шурманачкој јами и на другим местима. Многи су се предали на лажни позив о амнестији, утучени сазнањем да су им сви чланови породица страдали у јами и изморени вишедневним скривањем и гладовањем. Шездесетих година прошлог века Пребиловчани су откопали раке у Морином отоку и из њих извадили кости и лобање жртава. Сахранили их у посебну гробницу сеоском гробљу. Одавде су 1991. пренете у крипту Храма, да би следеће године биле уништене од стране хрватских власти. Место мучења и страдања Срба Морин оток је вишеструко је скрнављено, како у времену комунистичке Југославије, тако и после њеног распада и успостављања хрватске власти после 7. јуна 1992.г. Седамдесетих година прошлог века, у близини тога места је отворен каменолом са млинима за камен и сепарацијом. Он је деценијама радио и засипао пут и простор Морина отока слојевима камене прашине, а на земљиште је одлаган шљунак. У близинни места где су поклани Пребиловчани постављен је и пољски тоалет за раднике. Најпосле је рађено утврђивање обала и корита Брегаве, после кога се ово стратише, са измењеним природним изгледом, се нашло у кориту реке. После 1995. године, по испробаном рецепту, хрватско становништво је околни простор засуло отпадом. Недавно је на месту бившег каменолома неко отворио азил за псе луталице.”
    Миленко Јахура

    12
  10. Фала богу и народимА бивше Србије да држе портрете маршализованог и србомрЗног крволока на зидинама којекаквих гимназија. Не сме се заборавити на чијим ИНТЕРЕСИМА раде.
    Милиони зверски побијених Срба, Србкиња и њихове дечурлије су АРГУМЕНТИ и докази.
    Живела Велика Србија!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading