После упозорења СЗО Индија уклонила ивермектин и хидроксихлорокин са списка средстава за лијечење ковида

СЗО упозорила да се не користи ивермектин дан након што га је министар здравља индијске државе Гоа препоручио свим одраслим грађанима као средство за борбу против смртоносног вируса

Фото: Тhe Conversation.com

(Хиндустан тајмс, 24. 9. 2021)

Индијски савјет за медицинска истраживања (Indian Council of Medical Research, ICMR) и Кризни штаб за ковид-19 уклонили су ивермектин и хидроксихлорокин у новој ревизији „клиничких смјерница за лијечење одраслих пацијената обољелих од ковида-19“.

Према извјештајима, стручњаци владиних тијела нису нашли довољно доказа за потенцијално терапеутско дејство ових широко коришћених лијекова против вируса корона.

Истраживање Свеиндијског института за медицинске науке (All India Institute of Medical Sciences, AIIMS) претходно је навело да антипаразитски лијек ивермектин чак ни у већим дозама не смањује присуство вируса ни трајање симптома код обољелих од ковида. До закључка се дошло насумичним испитивањем на 157 пацијената са благим до средње тешким симптомима примљених у болницу током првог таласа заразе између јула и септембра прошле године.

Џастис Хоуп: Како је Индија у рекордном року искоријенила ковид

Према извјештајима, хидроксихлорокин је уклоњен јер не смањује степен смртности и због повећања ризика од нежељених дејстава кад се користи с азитромицином.

Истраживања су такође дошла до закључка да ивермектин не дјелује на дужину опоравка и да није јасно да ли смањује степен смртности.

Свјетска здравствена организација је у мају упозорила да се не користи ивермектин дан након што га је министар здравља индијске државе Гоа Вишваџит Рејн препоручио свим одраслим грађанима као средство за борбу против смртоносног вируса.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , ,

7 replies

  1. Sta sad ovo bi?

    17
  2. Би то да су хуманисти Била Гејтса платили силне паре, уценили, убили или порадили милион подлих ствари да обезбеде доношење овакве инструкције. Милиони излечених људи нису доказ о исправности употребе неког лека, али вакцине које не штите ни од чега и после чијег примања многи имају проблема, па и умиру, се морају беспоговорно примењивати. Сваки суд, кад доноси пресуду, узима или би бар требало да узима, у обзир чињенице као доказни материјал. Међутим, сада се чак и ствари примењене на више стотина милиона случајева не сматрају за релевантне.
    Човечанство није полудело. Зли владари умишљају да су свету наметнули своје подвале. Постоје само две могућности у овој ситуацији. Или ће њима доћи крај или ће свима, заједно са њима, доћи крај. Ми можда нећемо преживети, они сигурно неће. После овога, Рошилди, Рокфелери, Виндзори, Гејтсови, Сороши и остала гамад немају ни шансе, ни права на опстанак. Њихов крај је услов (покушаја) опстанка човечанства. Човечнство сигурно без отпора неће слегнути раменима и злотворима дозволити да га сатру.

    54
  3. Четврти Рајх на делу!
    Хидроксихлорокин се уклања због повећања ризика од нежељених
    дејстава, а вакцине, са непознатим нежељеним дејствима, поновним
    заржавањем / и после 3. дозе,/ чак и са смртним исходима, се
    препоручују, и на томе се инсистира?!
    Хидроксихолорокин у комбнинацији са азитромицином је, наводно,
    ризичан, али у у Индији је /он/ комбинован са доксицилином и
    терапијски учинак је био преко 95%, о чему СЗО ћути?!
    Ивермектин је одавно у употреби, више него довољно проверен на
    животињама, и нема места порицати његову терапијску вредност,
    а био је и на листи СЗО, прилагођен за људску употребу!

    34
  4. Није крива СЗО, ни Гејтс, ни господари света. Криви смо сви ми који никако да схватимо да се слобода брани СВИМ средствима.

    41
  5. Apsolutno se slazem, da se sloboda mora braniti SVIM sredstvima i tu milosti ne moze i ne sme biti. Ili oni ili mi a ako je Gospod sa nama ko ce protiv nas.

    21
  6. HINDUSTANOV TEKST NOSI DATUM 24. 9. 2021., A OVAJ DRUGI 28. 9. 2021. Nešto tu ne štima!

    Џастис Хоуп: Како је Индија у рекордном року искоријенила ковид

    By Стање ствари on 5. октобра 2021.

    Сваки комплет за лечење састојао се од: таблета парацетамола, витамина Це, мултивитамина, цинка, витамина Де-3, ивермектина 12 милиграма и доксициклина 100 милиграма

    Фото: Тhe Conversation.com

    (The Desert Review, 28. 9. 2021)

    Свјетска здравствена организација је 7. маја 2021, на врхунцу ширења делта соја у Индији, објавила да „Утар Прадеш предузима крајње мјере у борби против ковида“.

    У саопштењу СЗО каже се да „у најнасељенијој индијској држави, са 230 милиона становника, Владини тимови пет дана обилазе 97.941 село у 75 округа“.

    Ишло се од врата до врата. Становништву су давани комплети за лијечење.

    СЗО је објаснила да се „тимови састоје од по двоје људи који по селима и забаченим засеоцима иду од врата до врата и тестирају људе брзим антигенским тестом. Позитивни се брзо изолују и даје им се комплет за лијечење и упуте за даље поступање.“

    12
  7. @ DŠ

    Можда нешто “не штима” са датумима 🙂 али мислим да овај графикон “штима”, то јест лако је видети је ли Индија “искоренила” ковид или није:

    За оне са “јефтинијим улазницима”:
    Мај 2021. (када је примењено дељење “борбеног комплета”): седмодневни просек умрлих 4110
    Октобар 2021: седмодневни просек умрлих 539

    (линк)

    17

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading