Загреб: Укинуто искључење кадеткиње која је снимала ужичко коло

Млада кадеткиња поднела жалбу у којој је истакла да није знала да је реч о ужичком колу и да није имала намеру да повредити ичији углед или част

Српско коло на хрватској полицијској академији (Фото: Видео исечак)

Начелница Полицијске академије „Јосип Јовић” у Загребу поништила је педагошку меру којом је кадеткиња која је снимала своје колеге како плешу ужичко коло била искључена из те установе, јавља РТЛ.

Због снимка кадета који плешу ужичко коло, деветнаестогодишња девојка је средином јула избачена из Полицијске школе „Јосип Јовић”, а против службеника који су били дужни да их надгледају требало би да буде покренут дисциплински поступак.

Снимак је настао 15. јула на Полицијској академији, у касним вечерњим сатима, док је требало да буде на снази време одмора односно повечерје за полазнике школе.

Због чињенице да су полазници завршили десетонедељну контактну наставу те током наведеног раздобља, због сузбијања ширења заразе нису напуштали круг Полицијске академије, одговорне особе полицијске школе дозволиле су полазницима продужено слободно време за дружење до поноћи, уместо до 22 сата, наведено је тада из академије у образложењу одлуке о искључењу младе кадеткиње, преноси Танјуг.

Предраг Бојиновић: Баук ужичког кола над Загребом

Међутим, начелница Академије поништила је педагошку меру којом је девојка била искључена из школе, преноси Индекс.хр.

Како се наводи у саопштењу Полицијске академије, мера је поништена због битне повреде одредаба поступка, који се сада враћа на поновно одлучивање.

Млада кадеткиња је, након што је искључења са академије, поднела жалбу у којој је, између осталог, истакла да није знала да је реч о ужичком колу и да није имала намеру да повредити ичији углед или част.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading