Џозеф Бајден: Последње што нам треба је неандерталско размишљање о скидању маски

Председник САД рекао да све већа доступност вакцина помаже у обуздавању пандемије али да је од кључне важности остати на опрезу и носити маске, прати руке и одржавати размак

Џо Бајден (Фото: Ројтерс)

Председник САД Џо Бајден оценио је да одлука да се укине обавезно ношење маски, какву су донели гувернери Тексаса и Мисисипија, представља „неандерталско размишљање” јер број мртвих од ковида-19 и даље расте.

На питање има ли поруку за Тексас и Мисисипи, Бајден је новинарима рекао да „мисли да је то велика грешка“. „Гледајте, надам се да су сви до сада схватили да те маске чине разлику.“

Бајден је рекао да све већа доступност вакцина помаже у обуздавању пандемије али да је од кључне важности остати на опрезу и носити маске, прати руке и одржавати растојање.

Саветница Џоа Бајдена: Корона најбоља ствар која могла да се деси Бајденовој председничкој кампањи

„Последња ствар, последња ствар која нам треба је неандерталско размишљање ,све је у реду, скините маскеʻ. Заборавите то. Још је увек важно носити маске“, рекао је Бајден пре састанка с демократским и републиканским заступницима посвећеном борби против карцинома.

На питање о Бајденовој изјави, гувернер Мисисипија Тејт Ривс је за телевизију Фокс њуз рекао да у тој савезној држави „више немају здравствену кризу. Желео бих да се председник усредсреди на веровање Американцима уместо на вређање Американаца“, рекао је.

Тексашки гувернер Грег Абот објавио је у уторак најшире укидање мера против корона вируса од свих америчких држава, рекавши да би већина компанија могла бити отворена у пуном капацитету следеће недеље, те да се укида обавеза ношења маски.

САД: Тексас укинуо обавезу ношења маски

Бајден је раније изјавио да је у САД од ковида-19 умрло више од 511.000 људи и да ће бити потребно време да се вакцинишу сви којима је то потребно.

Дневни број новозаражених у САД и даље прелази 50.000 иако је влада до сада дала готово 100 милиона доза вакцина.

Опрема: Стање ствари

(Бета/НСПМ, 4. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Неандерталски људи су обасипали своје умрле цвећем пре него што их покопају а нису их спаљивали без присуства најмилијих, тако да демократа Јозеф Бајден заиста искрено размишља.

    17
  2. Ово “неандерталско размишљање” односило се и на Мисисипи који је такође прогласио укидање мера.

    “Мислим да је то велика грешка … Критично је, критично, критично да прате науку …” рекао је Бајден.

    5
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading