Митрополит Амфилохије заражен короном, пребачен у Клинички центар Црне Горе

Опште мишљење љекара је, да је митрополитово здравствено стање, с обзиром на позитиван резултат поменутог теста – сасвим стабилно и под контролом, стоји у саопштењу

Митрополит Амфилохије (Фото: АФП)

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије позитиван је на корона вирус, потврђено је Спутњику. Митрополит је пребачен из Цетиња у Клинички центар Црне Горе у Подгорици и, како нам је речено, добро се осећа.

Митрополит Амфилохије је тестиран данас око 14 часова у цетињској болници. Према информацијама из те здравствене установе, он се жалио здравственом особљу да је претходних дана имао повишену телесну температуру.

Саопштење Митрополије црногорско-приморске

Поводом вести о позитивном резултату на ковид-тест огласила се саопштењем и Митрополија црногорско-приморска. Саопштење преносимо у целости:

„Митрополит црногорско-приморски г Амфилохије, ушао је данас у цетињску Болницу Данило I ради рутинске здравствене контроле а поводом планирања његових предстојећих пастирских активности. Претходне дане митрополит је провео у кућној изолацији и под непрекидним љекарским надзором. Иако је његово опште здравствено стање и данас утврђено уредним (без значајнијих потешкоћа) а он се лично добро осјећа, ковид-тест је потврдио да је владика инфициран овим вирусом, па је, баш из тих разлога, он превезен у КБЦ Подгорица. Тамо ће, због повољнијих услова лијечења, бити смјештен све док траје инфекција.

Опште мишљење љекара је, да је митрополитово здравствено стање, с обзиром на позитиван резултат поменутог теста – сасвим стабилно и под контролом.“

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 10. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading