Подгорица: „Величанствени испраћај“ Мила Ђукановића у прошлост

Ђукановић је од изборне ноћи мало помало давао све помирљивије изјаве и „на парче признавао пораз”

Фото: Танјуг

ПОДГОРИЦА – Програмски уредник подгоричких Вијести Михаило Јововић изјавио је данас да је суштина недељног окупљања у Подгорици „величанствени испраћај Мила Ђукановића у прошлост”.

Јововић је рекао да би се ситуација значајно закомпликовала да је на подгоричком скупу дошло до немира.

Објашњава да је то био скуп који нико званично није организовао, као и да је полиција први пут званично објавила колико је било људи на подгоричком тргу.

Јововић је за сарајевску Н1 ТВ рекао да мисли да је скуп организовала Ђукановићева странка и да је то, како каже, био покушај да охрабри своје бираче, да мало подстакне запаљивим говорима на скупу, да се изврши притисак на лидера коалиције Црно на бијело Дритана Абазовића, „да не да државу четницима”, што они стално говоре.

„Али, очигледно да то не може утицати на резултат избора ни на Абазовића”, рекао је Јововић, јавља Танјуг.

Приметио је да је Ђукановић од изборне ноћи мало помало давао све помирљивије изјаве и, како каже, „на парче признавао пораз”, али још постоји простор да добије на времену да покуша да преобрати неког од посланика да пређе на његову страну.

За то су, према Јововићу, шансе 50:50. Ипак, мисли да се то неће догодити јер Ђукановић, додаје тиме нема шта да добије.

Каже и да мисли да би Абазовић био политички мртав ако би променио своје мишљење и направио потез који ће поништити ову победу гласача који су се јасно изјаснили за промене.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 9. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading