РТ: Америчке власти зауставиле корона-програм Била Гејтса

Америчка администрација за храну и лекове наредила је да престане на стотине тестирања дневно у Сијетлу, које је покренуто на иницијативу милијардера Била Гејтса, објавио је РТ

Бил Гејтс (Фото: AFP 2020/Mark Graham)

Америчке власти зауставиле су тестирање на корону које је у Сијетлу покренуто на иницијативу Била Гејтса. Гејтсов програм у Сијетлу требало је да буде тест за формирање ширег надзорног система за вирус корона у САД.

Америчка администрација за храну и лекове (ФДА) наредила је да престане на стотине тестирања дневно у Сијетлу, које је покренуто на иницијативу милијардера Била Гејтса, објавио је РТ.

Гејтс је најавио да ће кроз програм СЦАН (Seattle Coronavirus Assessment Network) бити тестирано по 300 људи дневно, али је сада објављено да је програм „тренутно на паузи због конфликта са ФДА“.

Гејтсов програм претходно је добио одобрење од Департмана за здравство државе Вашингтон, али је накнадно утврђено да је за експериментална тестирања на вирус корона потребна дозвола и федералних власти.

ФДА је затражила додатне информације о програму СЦАН, у ком се спроводи тестирање људи који немају симптоме вируса корона на основу бриса из носа.

Гејтс је навео да би овај програм требало да буде тест за формирање „надзорног система за ширење вируса корона“, а спроводи га пет здравствених организација из Сијетла. Програм је требало да послужи као узорак у ком би се видели резултати тестирања људи који имају, али и оних који немају симптоме, односно како се вирус шири, ко је најугроженији и да ли мере физичког удаљавања помажу.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 14. 5. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Antivakcinašima je Bil Gejts trn u oku.
    Što god da on učini antivakcinaši su protiv!
    Zato je logično što je neko zaustavio čak i tako jednostavan I BEZAZLEN postupak!
    U ovom slučaju drže se načela: važno je biti protiv!
    Jasno je koliko je to pametno.

  2. @diplomiraniduduk: Шта то, побогу, пишете? Е, јесте вала, дудук (без обзира на диплому), ако имате и најмању илузију да на овом сајту који врви антивакцинашима и анти… свега што долази са Запада (па ма то случајно било и логично) убедите било кога да је Гејтсова иницијатива безазлена (а не дај Боже још и корисна…пуј…пуј…)? Друга ствар то да је “брат” Си (Ђинпинг) наредио да се 11 милиона здравих становника Вухана у року од десетак дана морају тестирати на присуство вируса… и тачка! То има да се испуни уз игру и масовне песме са све одушевљеним поцупкивањем, ако Политбиро то жели. А овај Бил Гејтс је хтео само по 300 становника Сиетла да дневно тестира…? Па, тај је мачији кашаљ….

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading