Ноћ уочи 6. априла: Београд у бојама немачке заставе

На овај начин Београд и Србија изражавају солидарност са борбом Савезне Републике Немачке са епидемијом вируса корона, написао Горан Весић

Фонтана на Славији у бојама немачке заставе (Извор: ФБ Горана Весића/Блиц)

У знак солидарности и подршке Београд наставља акцију осветљивања главних градских симбола у бојама застава држава које су највише погођене вирусом корона. Ове вечери Београд је светлео у бојама заставе Немачке, објавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић на свом Фејсбук налогу.

Мост на Ади, Савски и Бранков мост, палата Албанија, фонтана на Славији и Народна скупштина вечерас су били пребојени бојама заставе Немачке.

– На овај начин Београд и Србија изражавају солидарност са борбом Савезне Републике Немачке са епидемијом вируса корона и саучешће са свим жртвама овог опаког вируса у овој земљи – написао је Весић.

Да подсетимо, као подршка народу Италије због Kовида-19 симболи Београда су 19. и 20. марта били осветљени у бојама италијанске заставе, а 21. и 22. марта светлели су националним бојама Кине, у знак захвалности кинеском народу за подршку и помоћ коју пружа Србији. На исти начин подршка је бити пружена народу Ирана 25. и 26. марта и народу Француске 27. и 28. марта.

Наслов и oпрема: Стање ствари

(Блиц, 6. 4. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

6 replies

  1. Баш је “згодан” датум изабран. Верујем да је Немце срамота, али зато нашу власт није.

  2. Zasto mora svako ko dodje na vlast da mi se smuci pre ili kasnije,ovaj mi se smucio pre nego sto je dosao na vlast.

  3. На челу са Весићем: ”Дојчланд, Дојчланд ибер алес!”
    http://www.youtube.com/watch?v=n58kUN-TJJY

  4. Ко то тамо пева?

  5. Није Београд, и није Србија!
    То су слуге ропске, и продане душе, које је запало да буду властодршци у последња времена и да повуку за собом у пропаст!
    Не дајте се браћо! И ово ће проћи!

  6. На овом примеру види се колико је београдска власт дебилизована, увлакачка, поданичка. ”Књижевник” није ово осмислио, нема тај капацитет, добио је наредбу са неког другог места. Зна се ко обожава Немце, Меркелову и протестанте, ко им се клања и балави од среће чим их неко спомене.
    Београд је ово заслужио, Србија је ово заслужила, сви ми смо ово заслужили, чак и они којима је ова љигавштина одвратна до границе издржљивости.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading