Претплата за РТС и РТВ поскупљује са 220 на 255 динара

Месечна претплата за РТС и РТВ поскупеће од 1. јануара са 220 на 255 динара 

Такса за јавне медијске сервисе РТС и РТВ  од 1. јануара 2020. године поскупеће са 220 на 255 динара, предвиђено је у Владином закону о измени закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис који је данас ушао у скупштинску процедуру.

Како се наводи у предлогу, такса ће се и даље наплаћивати преко рачуна за електричну енергију јер се тиме обезбеђује високи степен наплате.

Наводи се да је најцелисходније решење за финансирање јавних сервиса у 2020. години делимично финансирање из буџета Србије, а делимично из таксе за јавне медијске сервисе.

Предлагач је у виду имао просечне зараде и пензије, високе иницијалне трошкове штампе и дистрибуције рачуна и несразмерно високе трошкове код покретања поступка наплате ненаплаћених потраживања са једне стране, и са друге стране потребу обезбеђења услова за несметано обављање основне делатности јавних медијских сервис.

Опрема: Стање ствари

(Нова економија, 4. 11. 2019)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Крајњи безобразлук и отимачина.
    Плаћам РТС који је јавни сервис СНС-а и телевизија која нема програм, на којој су сталне репризе неких серија од пре 20год.
    Машинерија СНС-а мора бити подмазана од стране свих грађана Србије без обзира на нечије политичко убеђење, припадност или неприпадност било којој политичкој групацији.
    То што велики број грађана не гледа РТС камарили на власти ништа не значи.
    За њих мора бити новца и кроз овакав вид безочне отимачине.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading