Коха: Болтон долази у Приштину када се укину таксе и формира влада

У преписци из Вашингтона у коју је КТВ имала увид, каже се да се Болтон радује посети, али да ће се то догодити тек када се успостави нова влада и укину таксе.

Доналд Трамп и Џон Болтон (Фото: Ал Драго/Блумберг)

Крајем августа се очекује важна посета високог америчког званичника региону.

Главни саветник за националну безбедност америчког председника Доналда Трампа Џон Болтон, требало је да посети Приштину и Београд како би разговарао о наставку дијалога између Косова и Србије.

Међутим, таква посета је отказана и неће бити реализована овог месеца, ексклузивно сазнаје КТВ.

Постоје два главна разлога за одлагање путовања: пад косовске владе и наставак такси.

У преписци из Вашингтона у коју је КТВ имала увид, каже се да се Болтон радује посети, али да ће се то догодити тек када се успостави нова влада и укину таксе.

Болтонову посету јавно је најавио почетком овог месеца српски министар спољних послова Ивица Дачић.

У телевизијском интервјуу у Србији рекао је да ће Болтон доћи крајем августа да разговара о наставку дијалога, надајући се да ће Приштина да укине порез.

Болтон је одвојио времена да се састане са министром спољних послова Србије Дачићем на маргинама Глобалне конференције против тероризма, која је одржана у Вашингтону у јулу.

Српски шеф дипломатије рекао је да Болтон разуме став Србије и да његов интерес значи да САД не виде проблем Косова као затворен.

Болтон, бивши амерички амбасадор у УН-у, познат је као отворени противник независности Косова и сада је међу људима који у Белој кући ужива највише поверења.

Опрема: Стање ствари

(Kossev, 9. 8. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading