Протест Жутих прслука због огромних донација за Нотр Дам

У питању је 23. протест „Жутих прслука” против економске неједнакости и владавине француског председника Емануела Макрона

Нотр Дам (Фото Бета-АП)

Париз  На протестима „Жутих прслука” у Паризу данас је ухапшено 126 особа, а полиција се са демонстрантима, који су подметали и мале пожаре, обрачунала бацивши сузавац, преноси Танјуг.

Из полиције је саопштено да је 126 особа приведено, а насумично проверено више од 11.000 људи који су покушавали да дођу у француску престоницу на протесте, преноси АП.

Полиција је испалила сузавац због напетости на маршу неколико хиљада људи који су се кретали од француског Министарства финансија према Тргу Републике у источном делу Париза.

Барикаде су запаљене на једном месту, а на другим местима гране дрвећа. Ватрогасци су брзо реаговали и угасили пожаре.

У питању је 23. протест „Жутих прслука” против економске неједнакости и владавине француског председника Емануела Макрона.

Демонстранти су, такође, додатно огорчени јер су за само неколико сати, милијардери обећали стотине милиона евра како би обновили у пожару оштећену катедралу Нотр Дам, док њихови захтеви у дугогодишњој борби с француском владом остају неуслишени.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 4. 2019)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. na zapadu je svaki kamen osiguran a pogotovo ovakv egradjevine.
    donacija je potpuno nepotrebna jer ce osiguravajuca drustva namiriti svu stetu.
    ovo mi lici na nekakvu smicalicu u kojoj je makron pokusao pridobiti naciju koja je sve vise okrenuta protiv njega tako sto ce ga ‘podrzati’ mnogobrojni u obnovi notre dama.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading