Александар Вучић: Нећу да признам независно Косово овакво какво је

Није, казао је председник Србије, заинтересован да у Брисел иде да би му рекли да мора да призна независно Косово и да, ако то учини, биће светски лидер, биће цењен…

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

„Не постоји тај човек на свету који ће да ми каже ‘ево признај независно Косово овакво какво је’. Ево, нећу. И нико неће добити подршку већине у Скупштини Србије за тако нешто. И шта ћете сад? Да ме убијете? Да ме стрељате? Да водите кампању против мене? Да лажете сваки дан?“ – каже и пита председник Србије, Александар Вучић. Оценио је и да су се показали двоструки аршини и лицемерје, јер нико не реагује на изјаве из Приштине.

Вучић је, говорећи о изјави косовског премијера Рамуша Харадинаја који је поручио да од Нове године неће да буде физичких препрека на прелазима између Косова и Албаније и да се, противећи се идеји промена граница у оквиру дијалога Београда и Приштине, о границама одлучује „војничким чизмама“ – казао да би да је он изговорио тако нешто до сада „Савет безбедности УН четири пута заседао“.

„То говори о неколико ствари – сталној замени теза, лицемерју, двоструким аршинима. Али морамо да се привикнемо на такве услове, јер никада они који су стварали такозвану независну државу Косово неће признати да су погрешили“, навео је Вучић.

Како је рекао, када је у питању ситуација око Косова, „жели да ризикује због будућности Србије“.

„Када неко скупи храбрости и каже да није све албанско, а да није све ни српско, да жели компромис – добије критике. Нема проблема, ево вам људи, видим решили сте косовски проблем. Лично ми је важно да у историју уђе да смо у једном тренутку могли да имамо нешто на КиМ“, рекао је Вучић.

Поводом изјаве Сема Фабриција, шефа делегације ЕУ у Србији, да ЕУ неће коментарисати свачије изјаве понаособ, Вучић каже да веома поштује Фабриција и ЕУ, али и да је ЕУ „реаговала на фалсификат говора из Косовске Митровице“.

„Свако ко је нормалан, разумео је оно што сам говорио, на то су реаговали, а не реагују на уједињење Косова и Албаније“, додао је Вучић.

Није, казао је, заинтересован да у Брисел иде да би му рекли да мора да призна независно Косово и да, ако то учини, биће светски лидер, биће цењен…

„Не занима ме да будем светски лидер, желим да урадим нешто за Србију и мој народ. Не желим да ме смењују као што су смењивали неке друге. Хиљаду пута понављам, ја из ове земље, ни ја, ни моја деца, а троје их је, не идемо. Намеравам да у овој земљи, ако ме здравље послужи, остарим“, рекао је председник Вучић новинарима, након обиласка унутрашњих радова у Дечјој клиници у Тиршовој.

Упитан да каже када ће дијалог са Приштином бити настављен с обзиром на то да је, како је гласило питање, директор Канцеларије за КиМ јуче рекао да га Брисел неће скорије видети, односно да ће морати да сачекају да га виде, Вучић је рекао да у Бриселу могу да га виде када год хоће, али да претходно морају да му кажу шта даље и да ли је решење да Србије не добије ништа и да буде понижена, а да Албанци добију све.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Б92/Танјуг/Коссев, 21. 9. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Pravo svojine se ne stiče razbojništvom i krađom pa tako ni pravo na teritoriju i nasleđe KiM nikakvi Albanci tj stanovnici ili državljani tzv države Albanije ne mogu steći krađom i progonstvima srpskog stanovništva. Svetski razbojnici/psihopate/destruktivci podžavaju svoje sićušne kolege i pomagače etničke Šiptare protiv nas kao i sve što je inače protiv izvorne civilizacije. Čak su im i državoliku tvorevinu napravili koliko su im bitni protiv nas.

  2. “Александар Вучић: Нећу да признам независно Косово овакво какво је”!?

    Косово – КиМ – нико, никада и нигде, ни на Небу, ни на Земљи, ни у
    вечности, ни у времену не може да призна – ни ”овакво какво је”, ни било какво
    год да је.
    КиМ је својина Историје Србског Народа – прошлости, садашњости /вечне/ и
    будућности, оно може само да се наследи и проследи, а за орутивње нема
    Тапије – ни са Неба ни са Земље.
    Овако нешто може да изјави само прелешћени /ђавоимни/ ум!

    Драган Славнић

  3. Побогу Срби, пробудите се! Основно питање у овој причи је – Ко је Вучић да признаје или не Косово у било каквим границама, кад је Косово део територије Републике Србије?? Сва овлашћења и сва права која је добио су везана и дефинисана Уставом Републике Србије? Ко је Вучићу, дозволио да одлучује мимо Устава? Ко њему даје легитимитет у међународно правним пословима; Србија или Америка, или Немачка или Албанија? Ко је уопште Вучић да себи дозволи да каже – Ја нешто нећу или хоћу и да ли се у таквом случају руководи више програмом Аљбина Куртија и Велике Албаније и интересима Немачке и Америке, него Уставом Србије и интересима грађана Србије”. И да ли је човек за кога смо се уверили да му ни карактерне, ни менталне, а све је уочљивије ни здравствене способности, не дозвољавају да доноси реалне судове и процене, уопште подобан да буде на месту председника државе? То што је он злоупотребио систем и присвојио нашу државу не значи да ми са тим морамо да се сложимо!!! Па покренимо се већ једном!!! Ало Срби, отимају вам децу, органе, посао,државу и ви ћутите!!! Биће да ћете да се померите кад вам истргну тастатуру или телефон из руку!!! Зато злотвори то и не дирају.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading