ДСС: Изградња аутопута Ниш-Приштина-Тирана није у интересу Србије

Иако није у интересу Србије, а коштаће грађане око 800 милиона евра, убрзано се ради на реализацији овог пројекта, који је Александар Вучић обећао немачкој канцеларки Меркел још 2014. године

Само они које одликује државничка неодговорност и геополитички дилетантизам могу да у садашњим политичким околностима донесу одлуку о учешћу Србије у изградњи ауто-пута Ниш-Приштина-Тирана-Драч.

Иако није у интересу Србије, а коштаће грађане око 800 милиона евра, убрзано се ради на реализацији овог пројекта, који је Александар Вучић обећао немачкој канцеларки Меркел још 2014. године у Берлину током првог самита Западног Балкана.

Овим пројектом се остварује интерес Албаније, а не Србије: обезбеђује се повезивање албанске луке Драч и Тиране са коридором 10, односно инфраструктурна повезаност Албаније са централном Европом . Због тога никада раније, па ни последњом Стратегијом развоја железничког, друмског, водног, ваздушног и интермодалног транспорта није утврђен као приоритет Србије. То није ауто-пут „Мира“, како га назива Зорана Михајловић, већ би много тачнији назив био ауто-пут „Велика Албанија“.

Очигледно је да су воља једног човека и његово обећање Ангели Меркел веће снаге од интереса Србије.

Интерес Србије је инфраструктурно повезивање Београда са Бања Луком и Црном Гором и путно премрежавање Србије којим би се омогућио равномернији регионални развој, поправили услови за живот становништва у рубним деловима Србије и зауставља њихова депопулација.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ДСС, 14. 7. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. ,,Ко крене погрешним правцем, никуда неће стићи,
    ма колико напора у тај пут уложио”.
    На жалост, ми силно време потрошисмо пратећи
    разне заслепљене полтичке вође, а они нас
    упорно воде у сасвим погрешном правцу.

  2. Колико ће требати нашим тенковима да дођу до Царског града Призрена?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading