ДСС: Изградња аутопута Ниш-Приштина-Тирана није у интересу Србије

Иако није у интересу Србије, а коштаће грађане око 800 милиона евра, убрзано се ради на реализацији овог пројекта, који је Александар Вучић обећао немачкој канцеларки Меркел још 2014. године

Само они које одликује државничка неодговорност и геополитички дилетантизам могу да у садашњим политичким околностима донесу одлуку о учешћу Србије у изградњи ауто-пута Ниш-Приштина-Тирана-Драч.

Иако није у интересу Србије, а коштаће грађане око 800 милиона евра, убрзано се ради на реализацији овог пројекта, који је Александар Вучић обећао немачкој канцеларки Меркел још 2014. године у Берлину током првог самита Западног Балкана.

Овим пројектом се остварује интерес Албаније, а не Србије: обезбеђује се повезивање албанске луке Драч и Тиране са коридором 10, односно инфраструктурна повезаност Албаније са централном Европом . Због тога никада раније, па ни последњом Стратегијом развоја железничког, друмског, водног, ваздушног и интермодалног транспорта није утврђен као приоритет Србије. То није ауто-пут „Мира“, како га назива Зорана Михајловић, већ би много тачнији назив био ауто-пут „Велика Албанија“.

Очигледно је да су воља једног човека и његово обећање Ангели Меркел веће снаге од интереса Србије.

Интерес Србије је инфраструктурно повезивање Београда са Бања Луком и Црном Гором и путно премрежавање Србије којим би се омогућио равномернији регионални развој, поправили услови за живот становништва у рубним деловима Србије и зауставља њихова депопулација.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ДСС, 14. 7. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. ,,Ко крене погрешним правцем, никуда неће стићи,
    ма колико напора у тај пут уложио“.
    На жалост, ми силно време потрошисмо пратећи
    разне заслепљене полтичке вође, а они нас
    упорно воде у сасвим погрешном правцу.

  2. Колико ће требати нашим тенковима да дођу до Царског града Призрена?

Оставите коментар