Војислав Шешељ стигао у Београд: Прво политика, после лечење

БЕОГРАД – Председник Српске радикалне странке (СРС) стигао је данас око 13 сати у Србију после 11,5 година које је провео у притвору Хашког трибунала без пресуде.

ssesselj

Више стотина присталица СРС окупило се на београдском аеродрому „Никола Тесла” и они чекају да им се Шешељ обрати.

На аеродром су стигли Шешељева породица и страначки функционери.

Окупљени радикали носе страначке заставе, заставе Србије и транспаренте са Шешељевом сликом.

Догађај је изазвао и велико интересовање медија.

Хашки трибунал одобрио је прошле недеље привремено ослобађање Шешеља из хуманитарних разлога, због његове болести, како би могао да настави лечење у Београду.

Шешељ је био у притвору Трибунала од 24. фебруара 2003. када се добровољно предао, одмах пошто је против њега обелодањена оптужница за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93.

Након суђења које је почело у јесен 2007, пресуда је требало да буде изречена 30. октобра 2013, али је то одложено након што је Трибунал усвојио Шешељев захтев за изузеће судије Фредерика Хархофа због пристрасности.

Од тада траје упознавање новог судије Мадаје Нијанга са предметом, а председник Трибунала Теодор Мерон најавио је да ће то потрајати до средине 2015. године након чега ће почети већање судија о пресуди Шешељу.

(Бета/Политика, 12. 11. 2014)

Шешељ стигао у седиште СРС

14:01 – Повукао се у свој кабинет

Раније данас, пред само полетање, Шешељ је изјавио да га у кабинету у Београду и даље чека његова столица. По доласку у странку и поздрављању са присутнима, лидер радикала и хашки оптуженик повукао се у кабинет са најближим сарадницима.

13:57 – Службенице у сузама

По доласку у седиште странке Шешеља је дочекало неколико десетина присталица, а у тренутку кад је стигао испред зграде на њега су се буквално обрушиле жене у сузама, које су покушавале да га додирну.

13:55 – Шешељ стигао у странку

Хашки оптуженик Војислав Шешељ стигао је у просторије странке где су га дочекали трубачи на разгласу и општа хистерија међу присутнима.

seselj-docek-2

13:51 – Обраћање у просторијама странке

Војислав Шешељ ће се својим присталицама и члановима СРС обратити у просторијама странке, иако је претходно планирано да то учини на аеродрому.

13:36 – Хашког оптуженика чека печење

seselj-sepra

У седиште СРС управо је стигло послужење. Окупља се све већи број људи, који кроз шалу међу собом коментаришу „Стигао Шешељ, стигло печење“.

13:32 – Велико интересовање на аеродрому

seselj-docek3

13:24 – Након дочека на аеродрому, Шешељ кренуо ка седишту СРС

13:21 – Хистерија међу присталицама на аеродрому

Провала одушевљења уследила је међу радикалима на аеродорому након изласка Шешеља. Он се креће практично ношен својим присталицама који узвикују „Победа, победа“, „Војо, Србине“…

seselj-docek-1

13:08 – Од Павковића шпагете, од Толимира јогурт

Шешеља су на пут из Хага испратили генерал Небојша Павковић и некадашњи председник Републике Српске Крајине Милан Мартић.

Како је рекао, Павковић му је пред пут направио шпагете, док му је бивши генерал Здравко Толимир за опроштај купио јогурт. 

11:59 Прва фотографија из авиона

seselj-avion

Прву фотографију Војислава Шешеља из авиона за Београд послао је гледалац РТВ ЦГ

10:58 – Шешељ: Не спремам освету

Коментаришући наводе да ће се по повратку у Србију осветити, Шешељ каже да је, кад је то рекао, говорио за случај да му влада да гаранције мимо његових жеља. Пошто су те жеље, каже, испоштоване, он не спрема освету, али се “са издајницима неће руковати“.

– Чека ме столица у странци, одмах се бацам на политику – каже Шешељ.

10:46 – Права атракција у авиону

Лидер радикала је права атракција у авиону који из Амстердама лети за Београд. Како јавља наш репортер директно из авиона, Шешељ је весео, пријатан, расположен за шалу.

10:44 – Шешељ за „Блиц“: Прво политика, па после лечење

Одговарајући на питање нашег репортера како је провео последњу ноћ у Хагу, Војислав Шешељ каже “као и сваку другу“.

seselj-predpol

– Радујем се повратку. Политика ми је приоритет, па тек после лечење. Имам две метастазе, али није то тако страшно као што се мисли – испричао је за “Блиц” Шешељ који се налази на путу за Београд.

(Блиц, 12. 11. 2014)Categories: Вести над вестима

4 replies

 1. Моја бака пок. Љубица ми је испричала слиједећу причу. Њен амиџа Светозар је као дјечак од 10.-12 година бацио камен и погодио неку дјевојчицу у главу. Радња се догађа пред крај турске окупације у БиХ, гдје су (као и дан-данас у САД) млађа малољетна лица била кривично одговорна… На саслушању амиџа је изјавио: Ако кршла (тур. затвор),ево кршла, ако пранга (алб./тур. ?! лисице) ево пранга п…. вам материна, на шта је кадија рекао:машала,машала…
  И ја кажем за В.Ш.-а МАШАЛА !!!

 2. Ako me pamcenje jos sluzi, ovaj poremeceni lik je snazno doprineo srpskom propadanju, drzeci govore pune mrznje prema nasim susedima, u kojima su reci bile zamenjene puscanim mecima.

  Lik koji je ubacivao cepanice u vatru nasih ratova za mene odavno ne postoji.

 3. @Deda Djole
  Питам се, што те не позваше у Хаг, да помогнеш? Наравно да те памћење НЕ СЛУЖИ! Нису могли у Хагу, да докажу те „govore pune mrznje prema nasim susedima,“, а ти стопама Јосиповића и Милановића доносиш суд о томе!!??
  Ко да је неком битно, што неко за ТЕБЕ не постоји. Мислиш, да ако ти за никог не постојиш, да ни други, који теби нису по вољи, не постоје. На твоју очигледно велику жалост, Шешељ улази у ИСТОРИЈУ. Како те није срамота да за било кога кажеш „поремећени лик“?

 4. Не треба се љутити на деду Дјолета, он је као баба Ћопићевог Јовандеке Бабића- увијек „антипротиван“. Испран му је мозак сталном пропагандом о злочестим Србима и дивним осталим народима и народностима бивше нам домовине. Убједили су нас нпр. да је крилатица Сви Срби у једној држави малтене нацистичка, да је ћирилица непрактична, да су,за разлику од америчких и британских,одсјечене главе српских заробљеника од стране тих истих муџахедина, небитне…да је Милошевић диктатор,па што спалише гласачке листиће, баш напротив,требало их је сачувати и доказати диктаторову манипулацију,,, итд итд. па све српске протагонисте, а нарочито оне који се још нису предали, треба заборавити као Дјоле Шешеља. Интересантно Путин диктатор, Лукшенко и Асад такође, а Саудијској Арабији демократија прихватљива за САД и ЕУ. Пијани Јелцин је био тако симпатичан и код њега је све пролазило, а трезвени Путин је скроз неприхватљив.
  Кад се поредимо са Либијцима, Ирачанима и још неким који су на основу претходне лажне пропаганде тотално урнисани, можда и нисмо тако лоше прошли. Надајмо се да ће Сирија издржати…Не заваравајте се и не будите жртве Новог Свјетског Поретка. Они су мајстори рекламе, па људи купују ствари које им не требају, као што је Дјоле купио оно што му не треба…јер су га убједили да тако треба…

Оставите коментар