Кристофер Хил: Нико се у међународној заједници не противи праву патријарха да уђе на КиМ и састане са верницима

Амерички амбасадро, коментаришући забрану патријарху Порфирију да посети КиМ, рекао да мисли да је важно за српску заједницу да може да види патријарха и изразио наду да се тако нешто неће поновити

Кристофер Хил (Фото: Анђелко Васиљевић)

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил оценио је данас да не постоји нико у међународној заједници ко се противи праву патријарха српског Порфирија да уђе на КиМ и састане се са верницима.

Хил је, коментаришући забрану патријарху Порфирију да посети КиМ, рекао да мисли да је важно за српску заједницу да може да види патријарха и изразио наду да се тако нешто неће поновити.

Генерал Бен Хоџис: Кремљ користи СПЦ као оружје у борби за постизање стратешких циљева

„Мислим да је то нешто основно – за религијске слободе тамо. Мислим да нећете наћи никога у међународној заједници ко се противи његовог праву да уђе на Косово и да се састане са верницима. То је наш став и надам се да се ово неће поновити“, рекао је Хил за Нова.рс на питање како коментарише забрану патријарху да посети КиМ и то што је председник Србије Александар Вучић за новонасталу ситуацију окривио међународну заједницу, пренео је Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 12. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading