Ведрана Рудан: Зашто би ико нормалан помислио да су Nova и N1 слободни медији

Овај текст о „мраку у Србији” без ових телевизија није чак ни „паметна глупост”, то је чиста глупост, истакла хрватска списатељица

Ведрана Рудан (Извор: Снимак екрана/ТВ Пинк)

Хрватска списатељица Ведрана Рудан прокоментарисала је прекид програма Nove и N1 истакавши да се ти медији самопроглашавају за слободне иако суштински то нису.

„Зашто би ико нормалан могао помислити да су N1 и Nova TV слободни медији?“, сматра Ведрана Рудан.

„Овај текст о ‘мраку у Србији’ без ових телевизија није чак ни ‘паметна глупост’, то је чиста глупост”, истакла је она.

Televizije N1 i Nova S prekinule emitovanje programa u Srbiji

Такође је повезала проблематику српских медија и са Америком, чији лидери вековима заговарају либералну демократију, због чега су се, сматра Рудан, неоправдано мешали у послове других земаља како би и тамо успоставили демократију.

„Ако нисам за Вучића, ако нисам за демократију, ако нисам за фашизам, за шта сам? Право је питање, против чега сам? Против сам свих оних који ме желе уверити да постоји демократија, да постоје слободни медији, да је Америка светски Црвени крст. Кад свет, ако икад, схвати да демократија не цвета тамо где ‘лова’ царује, можда на црним екранима нећемо читати кретенске слогане јер неће постојати ни медији који су данас увек и свугде само глас свога господара“, написала је Рудан, а преносе хрватски медији.

Burne reakcije nakon prekida programa TV N1 – gledaćemo se još, da ne mračimo!

На крају је иронично закључила: „За узнемирене демократе из Србије и околине. Не секирајте се. Ускоро ће бљеснути данас мрачни екрани, телевизије ће добити националну фреквенцију, ваљда вам је јасно да правда увек побјеђује на крају. Посебно америчка.“

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 12. 2022)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading