Москва упозорила Кијев да би могла да циља украјинске центре одлучивања

Видели смо покушаје саботаже и напада украјинске војске на објекте на руској територији. Ако се такви покушаји наставе, Оружане снаге Руске Федерације ће напасти центре одлучивања, укључујући Кијев, рекао генерал-мајор Игор Конашенков

Зеленски са председницима балтичких земаља и Пољске (Фото: Ukrainian Presidential Press Office via AP)

Руска војска је саопштила да би могла да циља на доносиоце одлука у Кијеву ако Украјина настави са покушајима напада на руском тлу.

Москва се до сада уздржавала од напада на украјинске доносиоце одлука, али ако Кијев настави са покушајима да изврши акте саботаже или конвенционалних напада унутар Русије, то ће се променити, упозорио је портпарол руског Министарства одбране.

Зеленски о хеликоптерском удару на складиште нафте у Белгороду: Не расправљам о својим наређењима

„Видели смо покушаје саботаже и напада украјинске војске на објекте на руској територији. Ако се такви покушаји наставе, Оружане снаге Руске Федерације ће напасти центре одлучивања, укључујући Кијев – нешто од чега смо се до сада уздржавали“, рекао је генерал-мајор Игор Конашенков, преноси РТС.

Русија је у понедељак прогласила појачану узбуну од тероризма у три региона који се граниче са Украјином – Брјанску, Курску и Белгороду – и неколико пограничних општина у регионима Краснодар, Вороњеж и Крим.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 4. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. као оно: “УЧИНИ ЈОШ ЈЕДНА ПОГРЕШАН КОРАК ДА ЛАКШЕ ДОПРЕМ ДО ТЕБЕ“

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading