Марија Захарова: Рачунамо на доследну позицију Србије, ми своје пријатеље у тешким тренуцима увек подржавамо

Бележимо изјаве српских политичара о притисцима који се на њих врше. Бележимо и изјаве српске стране да им је Русија пријатељ. Можда имамо различите погледе на пријатељство, саопштила представница руског Министарства иностраних послова

Марија Захарова (Фото: Дариа Антонова/Регнум)

Русија рачуна на доследну позицију Србије према Русији у оквиру међународних организација, изјавила је званична представница  Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Бележимо изјаве српских политичара о притисцима који се на њих врше. Бележимо и изјаве српске стране да им је Русија пријатељ. Можда имамо различите погледе на пријатељство. Ми своје пријатеље у тешким тренуцима увек подржавамо“, саопштила је она.

Дмитриј Песков: Гласање неких Русији пријатељских земаља плод њиховог присиљавања на русофобију

Она је навела да Русија разуме да су многе државе које желе да воде независну, избалансирану политику под јаким притиском, пре свега САД и да морају да иду на компромисе.

„Али ако је реч о онима који се проглашавају нашим пријатељима, онда је то немогуће разумети. Полазимо од тога да ће се наши традиционални партнери у свом деловању у оквиру међународних организација на разним мултилатералним платформама доследно држати ставова који одражавају њихове истинске националне интересе и истински пријатељски однос према нама“, закључила је Захарова.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/НСПМ, 13. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. ma to su najgori od najgorih, izdajnička prodana banda koja ne odslikava raspoloženje srpskog naroda. Najgore jajare koje su se izmigoljile, satiru i uništavaju srpski narod. Bagra najgore vrste

    10
  2. aca „багра најгоре врсте“ која је убедљиво победила на скоро свим нивоима, на последњим изборима.. У сусрет будућих одлука Београда из Москве ће стизати још оштрији коментари.. Али добро, памтимо и гласање у УН ’92., плаћени ПВО систем који никада није стигао, бекство с КиМ’ 04… Да не идемо до Санстефанских дешавања и ускраћивања подршке Србији за активности у Босни у освит анексије поменуте од стране Аустро Угарске.. Позивам „навијаче“ оба „тима“ у Србији да скину „дресове“ и ставе „српске наочаре“.. Ретко је нешто „црно бело“ (сем старих тв-а), најчешће је „шарено“ .. „.. Са Русијом тешко, без Русије још теже..“ (Стојан Новаковић)

    3
    1

Оставите коментар