Лиз Трас: Санкције Русији могле би бити укинуте ако се повуче из Украјине и обавеже да ће окончати агресију

Трасова је истакла да би мере могле да престану ако Москва промени курс

Лиз Трас (Извор: НСПМ)

ЛОНДОН – Британска министарка спољних послова Лиз Трас изјавила је у суботу да би санкције уведене руским појединцима и компанијама могле бити укинуте ако се Русија повуче из Украјине и обавеже се да ће окончати агресију.

У интервјуу за британски лист „Телеграф”, Трасова је истакла да би мере могле да престану ако Москва промени курс, пренео је Ројтерс.

„Оно што знамо је да је Русија потписала више споразума које једноставно не поштује. Дакле, мора постојати висока цена. Наравно, санкције су висока цена”, рекла је она.

Шефица британске дипломатије Лиз Трас не признаје суверенитет Русије над два руска региона

Санкције треба укинути само након потпуног прекида ватре и повлачења, али и ако се обавеже да неће бити даље агресије, истакла је Трасова.

„Такође, постоји могућност да се санкције брзо поново уведу ако дође до даље агресије у будућности. То је права полуга за коју мислим да се може искористити”, навела је она.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/НСПМ, 27. 3. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Лажљива и арогантна британска министарка. Да ли је бар један договор са Русијом, или са Србијом испоштован? Па зар Она вештица Олбрајт после потписивања Кумановског споразума није рекла: Слагали смо Милошевића! НА Косово ће доћи НАТО!” И ова сад се нашла да тражи да Русија поштује договоре. А споразуми са НАТО да се неће ширити на исток? А Мински споразуми да се успостави мир у Донбасу ? Ко је то прекршио? Ко је инсталирао биохемијске лабораторије по Украјини и чему им оне служе? Ови у западној Европи, сви до једне државе су лажови и криминалци, који су своје богатство стекли на експлоатацији људи и колонија. Е па времена су се променила. Нема ништа џабе сем сира у мишоловци! А украјински “лидери” су се слизали са САД и ЕУ, набили џепове доларима и мисле сад ће НАТО да им помогне! Хоће, хоће, али само до последњег Украјинца!
    Уосталом, шта сте тражили господо из Украјине, то сте добили!

  2. Забављање је далеко, далеко и предалеко, интересантије, занимљивије и на крају крајОва, млого лакше од сурове и бруталне РЕАЛНОСТИ.
    Зашто би се човеколики умарали, трудили и вероватно замарали обраћајући пажњу, шта се дешава?
    Наши владари и господари су намештени за те работе и слично.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading