Џо Бајден: Путин не може да остане на власти, он је „касапин“

Бела кућа хитно реаговала објашњењем, инсистирајући да председник САД не позива на хитну промену владе у Москви

Владимир Путин и Џозеф Бајден (Фото: Профимедиа)

Месец дана је прошло од инвазије Русије на Украјину, а председник Џо Бајден изјавио је у суботу да Владимир Путин „не може да остане на власти”. Председник Бајден је то рекао на крају говора у Варшави који је послужио као камен темељац за четвородневно путовање по Европу, преносе страни медији.

Експерти су упозорили да би његова реченица могла да потврди оно у шта је Путин “веровао све време” – да се Америка залаже за његово смењивање са места руског председника.

„Тренутно би требало да постоје два приоритета: окончање рата под условима које Украјина може да прихвати и обесхрабривање било какве Путинове ескалације. И овај коментар није био у складу са оба та циља”, рекао је ветеран дипломата и председник Савета за спољне односе Ричард Хас, за Вашингтон пост и додао:

„То у суштини обесхрабрује Путина од било каквог компромиса – ако имате све да изгубите, то га ослобађа. Зашто би показао било какву уздржаност? И потврђује његове најгоре страхове, а то је оно што Сједињене Државе траже. Његово свргавање и системске промене”.

Како је Бајден назвао Путина ратним злочинцем

Неколико минута касније, Бела кућа је реаговала објашњењем, инсистирајући да Бајден не позива на хитну промену владе у Москви. Један званичник је тврдио да Бајден „није говорио о Путиновој моћи у Русији или о промени режима”, уместо тога, његова поента је била да „Путину не може бити дозвољено да врши власт над својим суседима или регионом”, наводе страни медији.

Али, како је Хас рекао за Пост, штета је већ учињена.

„Оно што је фрустрирајуће у вези са овим је да се Бајденова администрација до сада понашала дисциплиновано… Ово је противно њиховом начину решавања ове кризе. Они су то очигледно препознали и огласили се кроз неколико минута. Проблем је то што је, са Путинове тачке гледишта, председник открио своје и наше праве намере”, рекао је он.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Мондо, 27. 3. 2022)

Џо Бајден: Путин је касапин

Бајден пре неколико дана рекао да је председник Русије ратни злочинац, а потом га је назвао диктатором убицом

Председник САД Џо Бајден, који је данас у Пољској обишао избеглице из Украјине, рекао је за свог руског колегу Владимира Путина да је касапин. Када су га новинари упитали шта мисли о Путину, Бајден није штедео речи, већ је отворено рекао: „Он је касапин“.

Подсетимо, Бајден је пре неколико дана рекао да је председник Русије ратни злочинац, а потом га је назвао диктатором убицом.

Председник САД налази се у вишедневној посети Пољској, током које се сусрео са бројним званичницима. Данас је разговарао са украјинским министром одбране и шефом дипломатије, а након тога је имао разговор са председником Анджејем Дудом.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Мондо, 26. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Niko, ama baš NIKO, u tkzv. Anglikansko-katoličko-protestantskom svetu da se upita:

  Dali je DŽO, zdrav.

  Psihički.

  Fizički.

  Mentalno.

  Zaključak.

  Vide valjda SAMI SEBE, u njemu, pa im je teško da to
  i kažu sebi, a pogotovo njemu.

  Na zdravlje.

  NA ZDOROVLJE.

Оставите коментар