Марко Пејковић: Кажи ми шта мислиш о ковид мерама – па ћу ти рећи шта мислим о теби

Реци ми шта мислиш о (1) ковид мерама, (2) закону о експропријацији или Рио Тинту, (3) Косову као саставном делу Србије – па ћу ти рећи да ли си човек из народа или си мућак

Скуп против корона мера у Јагодини, 28. 11. 2021. (Извор: ФБ Марка Пејковића)

Ко прећуткује или подржава ковид мере, тај је и за Рио Тинто (закон о експропријацији) и за накарадну промену устава (издају Косова и Метохије) која следи, односно за неку нову варијанту Вучића/Тадића – ма колико се заодевао у зелене, еколошке боје или народну ношњу. И ма колико бучан био против актуелног режима. Такав је за Вучића из Круга двојке да будемо прецизнији. Фуј и бљак.

Дакле, реци ми шта мислиш о (1) ковид мерама, (2) закону о експропријацији или Рио Тинту, (3) променама устава или Косову као саставном делу Србије – па ћу ти рећи шта мислим о теби, да ли си заиста човек из народа или си мућак.

Михаило Меденица: На улицу – ДА, али не уз фукару!

Од мућкова ћу се увек дистанцирати, такве ћу прозивати, извиждати и покушати да уклоним са народних скупова. И увек бити са браћом и сестрама који не шеврдају по било ком од ова три питања.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Фејсбук профил Марка Пејковића)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

8 replies

  1. Ovo je tabloidni natpis i ne leči na Stanje Stvari, jer nije potkepleno činjenicama. Gospodin koji ovako piše očigledno ima informacije o virusu koje običnom smrtniku nisu dostupne.

    6
    48
  2. Sazeto, kratko i jasno!

    44
    4
  3. @ Nenad

    Обратите се аутору текста – можда са Вама подели тајне информације које поседује и одагна немир из Ваше душе.

    37
    3
  4. Све лепо речено, ово троје се не раставља.

    33
    3
  5. Kazi mi ko su ti vlast i opozicij, pa cu ti reci ko si ma sta laprdao.Vlast 100% proEU, opozicija 95% pro EU, u rusofilskoj drzavi :))))) Neci ni da spomenem da je ovo jedina drzava na svetu sa demokratskim sistemom koma nema nacionalnu partiju, vec samo EUnijatske. Ali, posle Milove CG, postacemo druga ekoloska drzava u svetu, verujem jos ekoloskija, jer setam gradom i vidim ekolosku svest u vidu maski i papira po trotoarima i travnjacima, unistenim kantama za otpatke…

    41
    1
  6. Наставио бих низ . Кажи ми ко ти је Патријарх и немуште владике и рећи ћу ти ко си.

    34
    2
  7. Закон о експропријацији се односи на још једну важну област која свима пролази испод радара.
    Реч је о имовини бивших земљорадничких задруга , која је прешла у власништво Агроиндустријских комбината, па су те комбинате бацили у стечај, а имовина је остала да виси у ваздуху и да се натенане касапи. Са покретном је било лако, то су разбуцали к`о свињче мрсан џак, али непокретности су захтевале више знања и рада. Прибегавано је ту разним методама. Најчешће су исказивани непостојећи дугови због којих је имовина прелазила у власништво банака, а одатле у непознатом правцу.
    Тренутно се води веееелика акција Министарства господина Недимовића и Министарства господина Кркобабића за које се не може утврдити да ли су у стању да седе за истим столом. Тако је дошло до разних прича. Од оне да је за апликацију за доделу државних средстава новоформираним задругама потребна девизна апликација у џеп, до оне да је министар Недимовић купио 17000 хектара тог „висећег“ земљишта у Мачви. Пошто су то вести из Зоне сумрака, на њих не треба да се обраћа пажња ( само по мало), али има и сасвим сигурних вести.
    У Јагодини је у току купусање АИК-ове имовине и транзиција власништва под руководством ко зна ког по реду стечајног управника ( прича се да су неки претходни били награђени високим девизним наградама за купусање истог и то званично) и адвоката Ненада Саџаковића. Руководећу улогу у том процесу има Задружни савез Шумадије и Поморавља који се налази баш у АИК-овој згради , а одговорна особа се на радном месту може наћи сваког 27-ог дана у месецу. Главни на челу овог важног и потпуно аутономног савеза је директор Пољопривредне школе у Рековцу (СПС), а главна подршка Драган Марковић Палма, гле чуда.
    Тренутно су чак и слике заостале по канцеларијама пописали, што значи да је битка одлучујућа и да се ништа неће занемарити .
    Интересантно је да се на АИК-овој земљи , која је изгледа још увек у АИК-овом власништву , налази читава Палмина индустријска зона , односно све површине које он великодушно поклања страним инвеститорима ( што треба посебно проверити).Иначе, реч је о благословено плодној равници прекривеној најфинијим речним наносом, за чије уређење је уложено много државних пара. Још у бившој Југославији ту је извршена мелиорација, комасација, замена парцела , постављен систем цеви за одводњавање поводног ритског земљишта и изузетно снажне пумпе које вероватно дижу вештачки водопрск у излетишту Поток, највећој туристичкој антракцији свих времена у Дубаију,. па и шире или су уклопљене у Аква парк, такође пројекат од највећег историјског значаја, што је Јагодину сврстало у туристичка, уместо у индустријска и пољопривредна насеља , као што је у мрској историји био случај.
    Јагодинцима који су остали без свих својих некадашњих снажних предузећа , па чак и без државних апотека (једна је приземље Дома здравља) , без пар десетина хиљада радних места (Јагодина без 52 села има око 38000 становника, што значи да нема породице из које неко није изгубио радно место), остаје да гуслају :“Куд се ђеде цар Немање благо, седам кула гроша и дуката …“Јагодинци за сву ту имовину нису добили ни црвљиву шљиву, али су постали елкитни државни пројекат Лас Палмас мућаћос , па нам је чак и патријарх освештао једну сељачку цркву и претворио је у храм .Ко има кога, има и Бога. Сад Јагодинци конкуришу и храму Светог Саве , што је новина у православном хришћанству. Чини ми се да некад није било храмова и да је то везано за неке друге религије, али нека буде да неука жена греши. Међутим , ако нам буду поставили известан споменик на Скверу , уместо лавор фонтане, знаћемо да смо на добром путу. А реконструкција Сквера се већ врши, па ви Бреограђани гледајте где ћете.
    Хтела сам ја да проверим шта је све давно, под стегом КПЈ прешло у власништво АИК-а , али не може. Хтедох да проверим шта је било у власништву АИК-а при покретању стечаја, али не може. Историјски архив Јагодине ( који више не постоји у АПР-у, а запослени тврде да им је Палма надређена институција) је 2004. или 2005. узео огромне паре за попис АИК-ове имовине, али су заборавили да сачувају један примерак. Сва документација налази се расута по канцеларијама АИК-а , на изволте мишевима, а богами и парцовима.
    Ако се нешто слично догађа и у вашој општини, а мислим да се догађа широм Србије, неки ћемо да добијемо мућак, а неки ће да купе хиљаде хектара за џ.
    Е, није само Рио Тинто за кинто, биће кинта и преко задружних савеза, а имовина управо мења агрегатно стање. Ви сте мислили да се то само са водом дешава зато што сте слабо учили кад сте били мали.

    32
  8. Браво, то се зове слобода мишљења, говора и уверења! Демократично и толерантно – фуј и бљак! Сви који не мисле баш тако су мућкови! А они можда јадни и не знају ништа о томе или, не дај Боже, мисле другачије! Шта звиждати, уклањати са скупова, треба то оштрије, знамо и шта, али се још устежемо да то гласно кажемо, само вероватно нећемо још дуго! А онда?

    3
    3

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading