Марко Бато Царевић: Вратити Карађорђевићима отету имовину на Милочеру

Држава мора да врати ову имовину и то је све законски чисто и јасно. Сада је, међутим, политика умијешала прсте, па је све прешло у спор између породице Петровић и Карађорђевић, каже Царевић

Марко Бато Царевић (Фото: Вук Лајовић)

Црна Гора мора да врати имовину коју је бесправно одузела породици Карађорђевић, казао је Марко Бато Царевић, предсједник Општине Будва.

„Карађорђевићи воде поступак против државе и они ће доказати да је имовина на Милочеру њихова, али тај процес се одвија мимо општине Будва. Карађорђевићи траже да им се врати њихова имовина, а не траже накнаду штете. Мање је битно колико то све вреди, они само хоће своју имовину назад, то им припада по закону. У свакој озбиљној држави која куца на врата ЕУ, у претприступним преговорима се каже да је владавина права загарантована, па зато треба бити праведан“ казао је Царевић за портал Нова.рс.

Породица Карађорђевић је, истиче он, “све поштено платила Паштровићима”.

„То је презиме чија се историја везује за Свети Стефан. Исте те Паштровиће је држава ангажовала да раде на овом простору, да би остварили профит на изградњи објеката, али на туђој имовини. Држава мора да врати ову имовину и то је све законски чисто и јасно. Сада је, међутим, политика умијешала прсте, па је све прешло у спор између породице Петровић и Карађорђевић. У еуфорији стварања црногорске државе, власт је ћутала. Карађорђевиће зато поједини гледају као окупаторе и не желе да им врате оно што им припада. Ипак, ако је држава заинтересована да задржи туђе, онда треба поштено да им плати“, сматра Царевић.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 14. 7. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Баш тако!Браво! Карађорђевићи и треба тамо да живе .Српске круне морају да се врате у Србију, нису за Цетиње коване, а Карађорђевићима нек Црногорци искују црногорску круну.Ако неће, можда ће хтети Словенци или Хрвати, јер су и њима Карађорђевићи краљеви много више него нама Србима.Српску круну су са главе скинули сами, била им тесна, није им ваљала.Чак су и језик заборавили.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading