Никшић: Приведено девет особа због сумње да су куповале гласове за локалне изборе

ДФ је касно синоћ саопштио да је никшићка полиција малтретирала и задржала посланика Демократског фронта Мила Божовића и особе које су биле са њим

Никшић (Фото: Борис Пејовић/Вијести)

Никшићка полиција привела на информативни разговор девет особа због сумње да уносе новац у Црну Гору за потребе куповине гласова у Никшићу, објавила је касно синоћ подгоричка Побједа, преноси Танјуг.

На информативни разговор приведени су члан Главног одбора Српске напредне странке и бивши рукометни репрезентативац Владимир Мандић, безбедносно интересантна особа Дане Шијан из Београда, Немања Богдановић из Сарајева, Александар Јокић из Београда, посланик Мило Божовић из Будве, Слободан Лаловић из Фоче, Дејан Пухало из Требиња, Благдан Маџић из Фоче, и Мирослав Вујовић.

Из Србије их је у Црну Гору, како сумња полиција, довео Мило Божовић.

Побједа је објавила, позивајући се на сазнања из полиције, да сви они „имају штек стан у коме крију новац који за потребе Демократског фронта (ДФ) диструбуира грађанима”.

ДФ је касно синоћ саопштио да је никшићка полиција „малтретирала и задржала посланика Демократског фронта Мила Божовића и особе које су биле са њим – Влада Мандића и Александра Јокића”.

„Јасно је да Црна Гора и поред пада ДПС 30. августа још увек није слободна, јер се и данас прогоне посланици и недужни грађани. Победа коалиције За будућност Никшића ће означити слободу целе Црне Горе и суочавање са правном државом свих оних који су радили ове прљаве послове за Мила Ђукановића”, наводи Демократски фронт у реаговању.

Никшићка полиција је крајем јануара протерала из Црне Горе осам држављана Србије које је затекла у том граду, како је тада саопштено, с уговорима о делу за посао наручен од ДФ-а без дозволе за привремени боравак и рад и без потврде о пријави рада.

ДФ: Никшићка полиција протерала осам држављана Србије

Црногорски председник Мило Ђукановић оценио је у међувремену да се званични Београд понаша по питању локалних избора у Никшићу као да иде у „Косовски бој”.

Ђукановић је рекао да би Београд хтео да преко својих политичких трупа управља Црном Гором.

Локални избори у Никшићу су заказани за 15. март и први су у Црној Гори након што је Ђукановића ДПС изгубила власт у парламенту на којој је била 30 година.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 2. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар