Кабинет Милорада Додика: Икона није украдена

Нико и ништа, а најмање гнусне неистине не могу покварити братске односе два православна народа, саопштили из кабинета Милорада Додика

Икона коју је Милорад Додик поклонио Сергеју Лаврову

Икона Светог Николе, коју је српски члан и председавајући председништва БиХ Милорад Додик поклонио руском шефу дипломатије Сергеју Лаврову, није украдена, већ је породична освештана икона, саопштио је Додиков кабинет, а преноси Срна.

У саопштењу наводи се да су „салве измишљотина и неистина” уследиле после погрешне почетне медијске интерпретације да је реч о икони која је део културне баштине и национално благо”, што нигде није установљено.

То потврђује и чињеница, како се наводи, да ни седам дана након уручења поклона нема потврде да се та икона налази на листама несталих, нити да је неко потражује, или да је део било чије културне баштине.

Стефан Каргановић: Перфидни Албион и „иконокластички“ скандал у Босни

Додиков кабинет наводи у саопштењу и да поклоњена икона има своју тржишну вредност, али њена вредност се огледа „пре свега у томе што је реч о освештаној православној икони великог свеца”.

„Нико и ништа, а најмање гнусне неистине не могу покварити братске односе два православна народа, као ни односе српског члана председништва и политичког руководства Русије”, каже се у саопштењу, пренео је Танјуг.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 12. 2020)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading