Драгослав Пакић: Лили Мадлен, Бјела Гора и Афро Бошњаци

Многи другобеограђани Бориса Првог, Сплићанина српског порекла, похвалише слажући се а његовом виспреном констатацијом да је Београд блатњава касаба

Борис Дежуловић (Фото: Н1)

Пошто је рад на даскама које живот значе непрофитабилна организација, све је више глумаца који се, уместо сцене на даскама, опредељују за политичку сцену. Ту се са много мање напора и још мање талента долази до многобројније публике. А и исплати се.

И више их не би тукао глас да лепи глумци лепо пљују уз навођење крунских доказа као што су сликописни урадци „Турнеја“, „Шишање“, „Клип“, „Парада“, „Устаничка улица“, „Терет“…

Наведена дела седме уметности су на многобројним фестивалима, како иностраним, тако и домаћим, на отвореној сцени доживљавала бурне аплаузе и честитања. Сва три гледаоца су толико пљескали да нису знали колико им је доста. Онда је заменик помоћника секретара за људска права и узгој банана сваком аутору понаособ доделио награду у облику мале Пулске арене. Награда носи име „Мала Пула“ и додељује се са звездицом која упућује на фусноту у којој пише: „погледати шта реч пула значи на румунском“.

Наведена достигнућа филмских прегалаца је учинила, као Де Сика у Милану, Чудо на Балкану. Уместо брдовитог, постали смо Западни Балкан. И даље смо, срећом, остали земља сељака да би елит-грађанисти имали шта да презиру.

Све је више гласина које се шире и контролисаним и слободним медијским просторима да би прослављени глумац, а потом и режисер, Бјелогрлић, звани Бјела, једног лепог дана могаo постати српски Реган.

Драган Бјелогрлић (Фото: Небојша Бабић/Недељник)

Ако би се десило да Бјела узјаше на белог коња и стане на чело колоне, наша би земља, поред политике, могла променити и име. Звала би се Бјела Гора. Или Монте Бланко (у преводу – дупло голо).

Тако би, како тврде полит коментатори, Монте Бланко направила јасно видљиву социјалну дистанцу од Монте Негро која би опет, са своје стране, била принуђена да се преименује у Monte Black Matter да би, поред уласка у ЕУ, обезбедила и визу за улазак у САД или никад.

Запад би, предвођен звездом водиљом, источницом западне демократије на челу са звездом репатицом Лили Мадлен Ол Рајт, такве промене обележио громогласним ватрометом при чему би из невидљивих авиона по целој Србији, мало и по Црној Гори, бацао пиротехничка средства са осиромашеним уранијумом.

Мадлен Олбрајт (Фото: Флорион Гога/Ројтерс)

Из упутстава која се шаљу из кућа окречених у белео и без кривих oџака, сви су изгледи да би се највише исплатило бити босански муслиман, или, по новом правопису, Бошњак. То су већ схватили у Рашкој области која се на енглеском изговара као санџак а и монтенегрински муслимани су прешли у Бошњаке под мало допуњеним називом – Афро Бошњаци, јер је, бар по искуству румунског судије са утакмице Лиге шампиона у Паризу, реч црни, црна, па макар била и гора, подложна оштрим санкцијама без ограничења мандата.

Има наговештаја да би и турски држављани, после насталих промена у америчкој администрацији, могли да се определе за нову националну одредницу – Турски Бошњаци.

Извор: Изјаве.нет

Ако би све изнето неком можда могло изгледати као нека нова папазјанија, препоручујемо да разјашњење потраже у тумачењу дежурног Хрвата по имену Дежуловић, који објави читуљу Београду, касаби, коју, како рече, убише Момо Капор и Бора Чорба. Многи другобеограђани Бориса Првог, Сплићанина српског порекла, похвалише слажући се а његовом виспреном констатацијом да је Београд блатњава касаба, што и они мисле, али због терора не смеју јавно да кажу.

Ća je londra contra Splitu gradu!



Categories: Сатиристика

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Ako vam obrazovanje nije dalo kriterijume (strucne, a i opste), nije vam nista dalo.Temelj obrazovanja je svest o tome sa kime TREBA raspravljati.Astrofizicari se ne raspravljaju sa astrolozima, filozofi se ne raspravlja sa vodoinstalaterima (vec sa drugim filozofima, naucnicima, teolozima, istoricarima, teoreticarima umetnosti, antropolozima, biolozima, matematicarima, asmaticarima… :))).Okolnost da je neki Dezulovic, za kojeg sam prvi put cuo na ovom sajtu u tekstu Aleksandra Tutusa koji ga je sjajno opisao kako ocenjuje ( jer je nekakav „povijesnicar umetnina iz davnina“) estetsku vrednost srpskih srednjovekovnih manastira tipa:“Nije nesto, fali automat za Koka Kolu“, postao opstepoznat u Srbiji (i to je slaba strana Tutusevog teksta, sto sada i ja znam za ovog „povijesnicara“), da se njima bave svi zivi, samo pokazuje nezrelost citave drzave, nemanje kriterijuma, dakle obrazovanja.Ovo nemanje kriterijuma je stari fenomen i ogleda se u nesposobnosti da se samovrednujemo, kao posledici negativne selekcije i ideologizacije stvarnosti, a sto se, opet, ogleda i u davanju prednosti onome sto se afirmisalo na Zapadu i od strane Zapada (ne daj Boze da Biljana Srbljanovic jednog dana dobije onu svedsku nagradu (neverovatna stvar, Svedjani biraju najbolje pisce svih naroda sveta i to se jos nametne kao nesto vazno celom svetu !!!???), pa Srbija bi prestala da postoji !). Ovo debilisanje sa ovim debilom Dezulovicem samo je odraz ili, mozda, najniza tacka te nesposobnosti samovrednovanja.

    Kao poznatom provokatoru na basketu koji izaziva srcane i mozdane udare, tera suze na oci ljudima od 40 godina, ovakvi sitni provokatorcici su mi poznati po napustanju terena kada me vide da se priblizavam istom.Zato mi je potpuno neverovatno da se cela drzava bavi tim sitnisem, potpuno neverovatno !!!

    24
  2. Може ли неки линк или нека информација о Дежуловићевом српском пореклу?

    Знам да када се Хрватска помене, да ту не може да се доврши реченица а да нема помена српског порекла или темеља који су поставили Срби: њихова химна, музику компоновао Србин, први пут изведена од стране црквеног хора у српској цркви у Глини (да баш она где су Срби масовно клани), границе им почивају тамо где су Срби живели. Отац Хрватске, Анте Старчевић, је пореклом Србин. И тако даље… Него може ли нешто конкретно о Дежуловићевим коренима? Сигурно је Хрват ”српског подријетла” али колико далеко?

    Хвала унапред

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading